Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor….

EKONOMİ 16.10.2020 - 18:42, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1277+ kez okundu.
 

Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor….

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Muş, düzenlemenin tamamlanmasının ardından Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na sunulacağını duyurdu.

Ekonomik durgunluk yüzünden vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması nedeniyle hükümet yeni bir vergi ve SGK prim barışı düzenlemesini gündemine aldı. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis’e sunulan yeni istihdam paketiyle ilgili düzenleme için bugün TBMM’de basın toplantısı yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldığını duyurdu. Düzenlemenin tamamlanmasından sonra TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun gündemine getirileceğini belirten Muş, şunları söyledi: * “Vergi affı demeyelim de vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırma çalışmamız şu an var. *Teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. * Kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan bütçe Komisyonumuza bunu sunacağız. Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak. * Teknik kısımlar devam ettiği için, onları komisyon aşamasına bu tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız.”   sozcu.com.t
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Muş, düzenlemenin tamamlanmasının ardından Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na sunulacağını duyurdu.

Ekonomik durgunluk yüzünden vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması nedeniyle hükümet yeni bir vergi ve SGK prim barışı düzenlemesini gündemine aldı.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis’e sunulan yeni istihdam paketiyle ilgili düzenleme için bugün TBMM’de basın toplantısı yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Düzenlemenin tamamlanmasından sonra TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun gündemine getirileceğini belirten Muş, şunları söyledi:

* “Vergi affı demeyelim de vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırma çalışmamız şu an var.

*Teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz.

* Kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan bütçe Komisyonumuza bunu sunacağız. Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak.

* Teknik kısımlar devam ettiği için, onları komisyon aşamasına bu tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız.”

 

sozcu.com.t

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.