Yasaklar kalksın, işletmeler açılsın

EKONOMİ 31.01.2021 - 15:16, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1822+ kez okundu.
 

Yasaklar kalksın, işletmeler açılsın

Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, Pandeminin olumsuz etkilediği illerin başında Antalya geliyor. Pandemi desteklerinin il ve sektör bazında farklılaşması talebimizi yineliyoruz dedi.

Afşin, Pandemi sürecinde gıda sektörü dışında kalan esnaf çok zor durumdadır. Seçici destek önerisi dikkate alınmalıdır. Pandemiden etkilenen işletmelere 2021 yılında da destek verilmelidir. Esnafın salgın kayıpları karşılanmalıdır. Bunu yapmak istihdam kapılarını açık tutacağı gibi küçük işletmelerin hareket kabiliyetini artıracaktır dedi.   Unutulmalıdır ki esnaf günlerce siftah yapamamıştır. Buna karşın çalışan ücreti, kira, stopaj, elektrik, su, doğal gaz gibi enerji maliyetleri, sosyal güvenlik primleri gibi ödemeleri devam etmiştir. Yapılanlar olumlu ama yetersizdir.   *kapanmak zorunda kalan *ciro kaybı yaşayan *gelirlerini kaybeden ama kira, fatura, personel gideri devam eden işletmelere acilen sektörel bazda destek verilmelidir dedi. Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin Antalya İl Başkanlarına ve Milletvekillerine seslenerek; Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılsın. İşletmeler açılsın; Kafe ve Restoranlar tıpkı AVM ve Spor Salonları gibi HES kodu ile müşterilerini kabul etsin.   Sicil Affı çıkarılsın; Hükümetin Pandemi yardımlarına ilaveten ekonominin çarklarının yeniden güçlü bir şekilde dönmesi için kobi’den tüccara her kesimin beklentisi gerçekleştirilsin.   İcra konulmasın; Hükümetin esnafa destek verdiği kira yardımı ve her türlü devlet kaynaklı hibe para icra kapsamı dışında olsun. Matrah artırımı yapılsın; mükellefler ile mali idare arasında devam eden ihtilaflı işlemlerin sona erdirilmesi, matrah artırımı yoluyla inceleme ve tarhiyat risklerinin ortadan kaldırılması ve işletme kayıtlarında fiili durum ile kaydi durumun uygun hale getirilerek düzeltilmesi yani bir nevi mükelleflerle devletin barışması sağlansın dedi.
Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, Pandeminin olumsuz etkilediği illerin başında Antalya geliyor. Pandemi desteklerinin il ve sektör bazında farklılaşması talebimizi yineliyoruz dedi.
Afşin, Pandemi sürecinde gıda sektörü dışında kalan esnaf çok zor durumdadır. Seçici destek önerisi dikkate alınmalıdır. Pandemiden etkilenen işletmelere 2021 yılında da destek verilmelidir. Esnafın salgın kayıpları karşılanmalıdır. Bunu yapmak istihdam kapılarını açık tutacağı gibi küçük işletmelerin hareket kabiliyetini artıracaktır dedi.
 
Unutulmalıdır ki esnaf günlerce siftah yapamamıştır. Buna karşın çalışan ücreti, kira, stopaj, elektrik, su, doğal gaz gibi enerji maliyetleri, sosyal güvenlik primleri gibi ödemeleri devam etmiştir. Yapılanlar olumlu ama yetersizdir.
 
*kapanmak zorunda kalan
*ciro kaybı yaşayan
*gelirlerini kaybeden ama kira, fatura, personel gideri devam eden işletmelere acilen sektörel bazda destek verilmelidir dedi. Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin Antalya İl Başkanlarına ve Milletvekillerine seslenerek; Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılsın. İşletmeler açılsın;
Kafe ve Restoranlar tıpkı AVM ve Spor Salonları gibi HES kodu ile müşterilerini kabul etsin.
 
Sicil Affı çıkarılsın;
Hükümetin Pandemi yardımlarına ilaveten ekonominin çarklarının yeniden güçlü bir şekilde dönmesi için kobi’den tüccara her kesimin beklentisi gerçekleştirilsin.
 
İcra konulmasın; Hükümetin esnafa destek verdiği kira yardımı ve her türlü devlet kaynaklı hibe para icra kapsamı dışında olsun. Matrah artırımı yapılsın; mükellefler ile mali idare arasında devam eden ihtilaflı işlemlerin sona erdirilmesi, matrah artırımı yoluyla inceleme ve tarhiyat risklerinin ortadan kaldırılması ve işletme kayıtlarında fiili durum ile kaydi durumun uygun hale getirilerek düzeltilmesi yani bir nevi mükelleflerle devletin barışması sağlansın dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.