YENİ MİLAD AĞUSTOS

EKONOMİ 13.06.2021 - 13:35, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2828+ kez okundu.
 

YENİ MİLAD AĞUSTOS

Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, bu kanun ‘vergi barışının’ ilanıdır. Geriye dönük beş yıllık süre içinde vergi ve matrah artırımına giden mükellefler hakkında söz konusu yıllara ait başlatılmış incelemeler ortadan kalkacaktır dedi.

Afşin; Mükellefler ile mali idare arasında devam eden ihtilaflı işlemlerin sona erdirilmesi, matrah artırımı yoluyla inceleme ve tarhiyat risklerinin ortadan kaldırılması ve işletme kayıtlarında fiili durum ile kaydı durumun uygun hale getirilerek düzeltilmesi yani bir nevi mükelleflerle devletin barışması sağlansın. Matrah artırımı bir kaynak, ekonomiye katma değerdir bunu gerçekleştirmek mümkündür talebimiz gerçekleşmiştir. Bu yasayla birlikte ekonominin çarklarının yeniden güçlü bir şekilde dönecek kobiden tüccara her kesimin beklentisi olan matrah artırımı ticarete dinamizm kazandıracaktır dedi. Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, 7326 sayılı kanun esnaf ve tacirin borç yapılandırması, vergi affı, ceza affı, matrah artırımı, vergi artırımı, stok affı gibi hayati taleplerinin tümünü karşılamaktadır. Tüm esnafımıza açık bir çağrıda bulunuyorum. Hepimizin para kazanmaktan daha önemli tek bir işi vardır. Devletimizin uzattığı bu eli hemen sıkıca tutmak ve gerekli adımları atmaktır. Devletimizin baba şefkati ile uzattığı bu elde, ‘kesinleşmemiş ve dava safhasındaki alacaklar’ hususunda barış vardır. Vergi ve cezalarda önemli tarihler hakkında yeminli mali muhasebeciniz ve muhasebecinizle toplantı yapmalısınız. Kanunun yayınlandığı 09.06.2021 tarihi itibariyle ilk derece yargı mercileri nezdinde dava açılmış veya dava açma süresi henüz geçmemiş olan, 30.04.2021 tarihinden önceki dönemlere ilişkin vergi ve cezalarda yapılandırma söz konusu olacak, 31.08.2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecektir. Pandemi sürecinde ısrarla tekrar ettiğimiz, kamuoyuna taşıdığımız, siyasilerimize dosyalar halinde arz ettiğimiz stok affı ve matrah artırımı yasalaştı. Esnafın yarınlara destek olup Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu yasayı kanunlaştıran ve onaylayarak yasalaşmasını sağlayan Cumhurbaşkanımıza esnafım adına teşekkür ediyorum dedi.  
Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, bu kanun ‘vergi barışının’ ilanıdır. Geriye dönük beş yıllık süre içinde vergi ve matrah artırımına giden mükellefler hakkında söz konusu yıllara ait başlatılmış incelemeler ortadan kalkacaktır dedi.

Afşin; Mükellefler ile mali idare arasında devam eden ihtilaflı işlemlerin sona erdirilmesi, matrah artırımı yoluyla inceleme ve tarhiyat risklerinin ortadan kaldırılması ve işletme kayıtlarında fiili durum ile kaydı durumun uygun hale getirilerek düzeltilmesi yani bir nevi mükelleflerle devletin barışması sağlansın. Matrah artırımı bir kaynak, ekonomiye katma değerdir bunu gerçekleştirmek mümkündür talebimiz gerçekleşmiştir. Bu yasayla birlikte ekonominin çarklarının yeniden güçlü bir şekilde dönecek kobiden tüccara her kesimin beklentisi olan matrah artırımı ticarete dinamizm kazandıracaktır dedi.

Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, 7326 sayılı kanun esnaf ve tacirin borç yapılandırması, vergi affı, ceza affı, matrah artırımı, vergi artırımı, stok affı gibi hayati taleplerinin tümünü karşılamaktadır. Tüm esnafımıza açık bir çağrıda bulunuyorum. Hepimizin para kazanmaktan daha önemli tek bir işi vardır. Devletimizin uzattığı bu eli hemen sıkıca tutmak ve gerekli adımları atmaktır. Devletimizin baba şefkati ile uzattığı bu elde, ‘kesinleşmemiş ve dava safhasındaki alacaklar’ hususunda barış vardır.

Vergi ve cezalarda önemli tarihler hakkında yeminli mali muhasebeciniz ve muhasebecinizle toplantı yapmalısınız. Kanunun yayınlandığı 09.06.2021 tarihi itibariyle ilk derece yargı mercileri nezdinde dava açılmış veya dava açma süresi henüz geçmemiş olan, 30.04.2021 tarihinden önceki dönemlere ilişkin vergi ve cezalarda yapılandırma söz konusu olacak, 31.08.2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecektir.

Pandemi sürecinde ısrarla tekrar ettiğimiz, kamuoyuna taşıdığımız, siyasilerimize dosyalar halinde arz ettiğimiz stok affı ve matrah artırımı yasalaştı. Esnafın yarınlara destek olup Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu yasayı kanunlaştıran ve onaylayarak yasalaşmasını sağlayan Cumhurbaşkanımıza esnafım adına teşekkür ediyorum dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.