Yine bir oldu bitti mi yaşanacak..!

GÜNDEM 18.12.2020 - 22:08, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2191+ kez okundu.
 

Yine bir oldu bitti mi yaşanacak..!

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'da 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesi için hazırlanan imar planları kapsamında ilk inşaat ruhsatını teslim etmesinin hemen ardından Antalya 1. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi. Şimdi ise verilen inşaat ruhsatının akıbeti konuşulmaya başladı.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL ANTALYA 1. İdare Mahkemesi tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde Kırcami İmar Planına iptal kararı verilirken, Muratpaşa belediyesi 14 Aralık 2020 tarihinde vatandaşlara mahkeme kararına rağmen nasıl ruhsat verebiliyor ? Aynı zamanda hukukcu kimliğe sahip olan Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal'ın böylesi bir hataya nasıl düştüğü ise muamma... ANTALYA'da 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesi için hazırlanan imar planları Antalya 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal kararı verildi. Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal tarafından geçtiğimiz hafta Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Tarım mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içeren yaklaşık 1500 hektar büyüklüğündeki Kırcami'de ilk inşaat ruhsatı törenle teslim edilmişti. Bölgede 13 bin 100 metrekarelik bir parselin sahibi olan Doğan ailesi, inşaat ruhsatını Başkan Uysal'dan aldığı kamuoyu ile paylaşılmıştı. Başkan Ümit Uysal ruhsat teslim töreninde yaptığı açıklamada "Bölgenin imar planlarının yaklaşık 1.5 yıldır yürürlükte olduğunu, Planlamaya ilişkin bir sıkıntı, bir engel çıksa dahi aşmak için, komşularımızla birlikte çalışacağız" demişti. MAHKEME KARARINA RAĞMEN İNŞAAT DEVAM MI EDİYOR ? ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin imiar planı iptal kararına rağmen belediye tarafından ruhsat verilen inşaat yapımına aralıksız devam edildiği iddia edilirken, "Planlamaya ilişkin bir sıkıntı, bir engel çıksa dahi aşmak için, komşularımızla birlikte çalışacağız" diyen başkan Ümit Uysal'ın nasıl bir çözüm yolu izleyeceği merak ediliyor. Ortada yargı kararı olduğu halde ilk ruhsatı alan ve haber olan firmanın mahkeme kararına uymak bir yana "son sürat" inşaat faaliyetlerini sürdürdüğü iddia ediliyor. İlgili belediyeler fiili duruma neden müdahale etmiyor? Bu durum bir suç değil mi? Ayrıca ruhsat verilen alan miktarı 13.500 metrekare ama soru şu; inşaata konu olan alanın miktarı nedir? Antalya kamuoyunda inşaat alanı ile ilgili bir çok iddialar dolaşırken Muratpaşa belediyesi konu hakkında neden kamuoyunu bilgilendirmiyor ? FİRMANIN RUHSATI İPTAL EDİLDİ Mİ ? Kırcami bölgesine ilk inşaat ruhsatını veriyoruz diyerek haber ve reklam yapan Muratpaşa belediyesi, ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin kararıyla bölgenin imar planı iptal edilmesi nedeniyle vermiş olduğu “İnşaat Ruhsatı” iptal edildi mi ? Yoksa edilmedi mi? Muratpaşa belediyesi tarafından ruhsat verilen firmaya tebligat yazısı yazarak "ilgili mahkeme kararı gereğince ... ada ... parsele ilişkin düzenlenen yapı ruhsatınız iptal edilmiştir" diye tebligat yapıldı mı ?      
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'da 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesi için hazırlanan imar planları kapsamında ilk inşaat ruhsatını teslim etmesinin hemen ardından Antalya 1. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi. Şimdi ise verilen inşaat ruhsatının akıbeti konuşulmaya başladı.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

ANTALYA 1. İdare Mahkemesi tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde Kırcami İmar Planına iptal kararı verilirken, Muratpaşa belediyesi 14 Aralık 2020 tarihinde vatandaşlara mahkeme kararına rağmen nasıl ruhsat verebiliyor ? Aynı zamanda hukukcu kimliğe sahip olan Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal'ın böylesi bir hataya nasıl düştüğü ise muamma...

ANTALYA'da 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesi için hazırlanan imar planları Antalya 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal kararı verildi. Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal tarafından geçtiğimiz hafta Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Tarım mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içeren yaklaşık 1500 hektar büyüklüğündeki Kırcami'de ilk inşaat ruhsatı törenle teslim edilmişti. Bölgede 13 bin 100 metrekarelik bir parselin sahibi olan Doğan ailesi, inşaat ruhsatını Başkan Uysal'dan aldığı kamuoyu ile paylaşılmıştı. Başkan Ümit Uysal ruhsat teslim töreninde yaptığı açıklamada "Bölgenin imar planlarının yaklaşık 1.5 yıldır yürürlükte olduğunu, Planlamaya ilişkin bir sıkıntı, bir engel çıksa dahi aşmak için, komşularımızla birlikte çalışacağız" demişti.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN İNŞAAT DEVAM MI EDİYOR ?

ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin imiar planı iptal kararına rağmen belediye tarafından ruhsat verilen inşaat yapımına aralıksız devam edildiği iddia edilirken, "Planlamaya ilişkin bir sıkıntı, bir engel çıksa dahi aşmak için, komşularımızla birlikte çalışacağız" diyen başkan Ümit Uysal'ın nasıl bir çözüm yolu izleyeceği merak ediliyor. Ortada yargı kararı olduğu halde ilk ruhsatı alan ve haber olan firmanın mahkeme kararına uymak bir yana "son sürat" inşaat faaliyetlerini sürdürdüğü iddia ediliyor. İlgili belediyeler fiili duruma neden müdahale etmiyor? Bu durum bir suç değil mi?

Ayrıca ruhsat verilen alan miktarı 13.500 metrekare ama soru şu; inşaata konu olan alanın miktarı nedir? Antalya kamuoyunda inşaat alanı ile ilgili bir çok iddialar dolaşırken Muratpaşa belediyesi konu hakkında neden kamuoyunu bilgilendirmiyor ?

FİRMANIN RUHSATI İPTAL EDİLDİ Mİ ?

Kırcami bölgesine ilk inşaat ruhsatını veriyoruz diyerek haber ve reklam yapan Muratpaşa belediyesi, ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin kararıyla bölgenin imar planı iptal edilmesi nedeniyle vermiş olduğu “İnşaat Ruhsatı” iptal edildi mi ? Yoksa edilmedi mi? Muratpaşa belediyesi tarafından ruhsat verilen firmaya tebligat yazısı yazarak "ilgili mahkeme kararı gereğince ... ada ... parsele ilişkin düzenlenen yapı ruhsatınız iptal edilmiştir" diye tebligat yapıldı mı ?

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.