YÜK KAMYONLARI DENETLENDİ

ASAYİŞ 18.03.2020 - 15:33, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2573+ kez okundu.
 

YÜK KAMYONLARI DENETLENDİ

Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Denetim Çalışması Yapıldı

Yük taşımacılığı yapan araçların ışık donanımlarının bozuk olması görünürlüklerini sağlayan donanımlarının olmaması ya da yağışlar nedeniyle kirlenmesi sonucu özellikle geceleri diğer sürücüler tarafından algılanmalarını güçleştirmekte ve arkadan seyretmekte olan trafik için risk oluşturmaktadır. Şehirlerarası karayollarında yük taşımacılığı yapan araçların görünürlüğünü ve güvenliklerini artırmaya yönelik olarak bu araçlarda yan ve arka koruma çerçevesi ile arka işaret levhası ve reflektör bulundurulması başta olmak üzere kazalara etken diğer trafik ihlallerini önlemek amacıyla 13-14-15 Mart 2020 tarihlerinde Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi. İlimiz genelinde (15) ekip ve (33) personelle yapılan denitim sonucunda; toplam (1.197) araç kontrol edilmiş olup, (94) Sürücüye (54.040) TL idari trafik para cezası uygulanmıştır. Bu kapsamda çalışmalarımız devam etmekte olup; çalışmalarımızla yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyması, trafik kazalarının en az seviyeye indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir.
Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Denetim Çalışması Yapıldı

Yük taşımacılığı yapan araçların ışık donanımlarının bozuk olması görünürlüklerini sağlayan donanımlarının olmaması ya da yağışlar nedeniyle kirlenmesi sonucu özellikle geceleri diğer sürücüler tarafından algılanmalarını güçleştirmekte ve arkadan seyretmekte olan trafik için risk oluşturmaktadır.

Şehirlerarası karayollarında yük taşımacılığı yapan araçların görünürlüğünü ve güvenliklerini artırmaya yönelik olarak bu araçlarda yan ve arka koruma çerçevesi ile arka işaret levhası ve reflektör bulundurulması başta olmak üzere kazalara etken diğer trafik ihlallerini önlemek amacıyla 13-14-15 Mart 2020 tarihlerinde Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi.

İlimiz genelinde (15) ekip ve (33) personelle yapılan denitim sonucunda; toplam (1.197) araç kontrol edilmiş olup, (94) Sürücüye (54.040) TL idari trafik para cezası uygulanmıştır.


Bu kapsamda çalışmalarımız devam etmekte olup; çalışmalarımızla yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyması, trafik kazalarının en az seviyeye indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.