Başkana zorla getirilme kararı

Yeni Antalya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Arif Afşin; Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik hakkında tehdit ve hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Özçelik hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Kasım 2020 günü basit tehdit suçlamasıyla iddianame hazırladı. İlgili Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Yargılama Antalya 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. İlk duruşma 15 Nisan 2021 günü görüldü.
 
Mazeretsiz gelmedi
Duruşmada sanık Niyazi Özçelik'in adına çıkartılan davetiyenin usulüne uygun tebliğ edilerek döndüğü görüldü. Mahkeme, usulüne uygun tebliğe rağmen duruşmaya mazeretsiz olarak gelmeyen sanık başkan Niyazi Özçelik'in duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi, duruşmayı 19 Ekim 2021 tarihine bıraktı. Sanık Özçelik, basit tehdit suçlamasıyla altı aydan iki yıla kadar hapis istemiyle yapılan yargılamada ceza alırsa, bazı hakları kullanmaktan da yoksun bırakılacak.
 
Dövme tehdidi!
İddianamede, şüpheli Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik'in 2 Mart 2020 tarihinde, müşteki ile birlikte her ikisinin bir toplantı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulundukları sırada müşteki Arif Afşin'in koluna girip onu biraz uzaklaştırdıktan sonra aralarında tartışma başladığı, tartışmada şüphelinin müştekiye "gel seni döverim" diyerek basit tehditte bulunduğu, müştekinin şüpheliden şikayetçi olduğu, şüphelinin atılı suçu kabul etmediği anlatılarak "Şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği, dosya kapsamında mevcut müşteki beyanı, şüpheli beyanı, tanık M. A.'in beyanı ve tüm dosya kapsamının incelenmesinden anlaşılmıştır" denildi. Ne olmuştu:
Bahse konu olay; 9 Mart 2021 günü Akdeniz Manşet Gazetesi’nde ve internet sitesinde yer almış, suç duyurusu sonrası ise dava açılmıştı. Bu haberdeki Arif Afşin’in açıklamalarına göre olay, 2 Mart 2020 günü sabahı Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda üst düzey protokolün de yer aldığı Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi etkinliğinin açılışı sırasında yaşanmıştı. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen, 12 ili kapsayan Kooperatifçilik Otobüsü’nün Adana’dan sonra ikinci durağı Antalya’ydı. Kooperatifçiliği en iyi şekilde tanıtmak, alanında uzman kişiler tarafından markalaşma, pazarlama eğitimlerinin verileceği Kooperatifçilik Otobüsü Cumhuriyet Meydanı’na park etti. Otobüsün çevresinde ise bölgede faaliyet gösteren kooperatiflerin kurdukları stantlar yer aldı. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Antalya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 6’ncı Bölge Esnaf ve Sanatlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Turalı, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, kooperatif yönetimleri ve üyelerinin katıldığı açılış programında, Kooperatifçilik Otobüsü’nün görevi hakkında bilgi verildi. Yeni Antalya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Arif Afşin de kendi alanıyla olduğu için davet edildiği etkinliğe katıldı. Etkinliğe katılan ve o dönem yeni oda başkanı seçilen Niyazi Özçelik; şu anda yargılanan eski oda başkanı Mehmet Ali Alkan taraftarı Arif Afşin’i kooperatifçilik etkinliğinin hemen öncesinde arkadaşlarıyla konuşurken iddiaya göre kolundan tutarak bulunduğu ortamdan uzaklaştırdı. “Benim adımı abdestsiz ağzına almayacaksın, benim adımı ağzına alırken abdest alıp konuşacaksın” dedi. Afşin kolunu kurtarıp arkadaşlarının yanına döndü. Şüpheli Niyazi Özçelik bu kez de iddiaya göre Afşin ve arkadaşlarının yanına gelerek Afşin’e ağzını burnunu kırma ve tehdit iddialarında bulundu. Ardından küfürler etti. Suçlama ve ithamlarda bulundu. “Seni döverim, otobüsün arkasına gel” diyerek Afşin’i Kooperatifçilik Otobüsünün arkasına çağırdı. Olaya bazı kişiler tanık oldu Afşin ise olay sonrası savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Haber :Şükrü AĞIRMAN