KAÇAK EĞİTİM KURUMUNA KİM YOL VERDİ ?

Alanya’da yabancı isim kullanarak eğitim veren kolejin eğitim öğretim sonunda verdiği karnelerin sahte belgelerle düzenlenmiş karneler olduğu iddia edildi. Uluslararası Kolej adı altında eğitim veren kolejin, ruhsatsız olduğu ortaya çıkınca Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından kapatıldığı öğrenildi.

ÖRTBAS MI EDİLDİ ?

Alanya’da ruhsat ve gerekli izinler alınmadan KAÇAK olarak uluslararası geçerliliği olan diploma vaadi ile bir yıl boyunca eğitim veren kolej mağdurları kaderine terk edildiği öğrenildi. Yaptığımız kamuoyu araştırmaları sonucunda, bahse konu olan kolejin mezun ettiği öğrencilere tutanakla mezuniyet belgesi düzenlediği 2022 yılında ortaya çıkmasının ardından,  Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mağdur öğrencilerin farklı okullara yönlendirilerek alt sınıflara kayıtları yapılıp olayın sessizce kapatıldığı bilgisine ulaşıldı. Devlet okullarıa yönelen öğrenciler kayıt esnasında mezun olmadıklarını görünce şok oldular. e- okul sisteminde kaydı bulunmayan yabancı öğrenciler sınıf tekrarı yapmak zorunda kaldıkları öğrenildi. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten veliler yatırdıkları paraları da geriye ödenmediği ifade edilir.  

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ

 Okulda eğitim gören yabancı öğrencilerin denkliği bulunmadığı için farklı okullarda alt sınıflara kayıtları yapıldığı doğru mu ?

Öğrenci velilerinin şikayet için gittiği Şube Müdürü A.S’nin velileri fırçalayıp kurumdan gönderdiği iddiası doğru mu ?

Uluslararası eğim veriyoruz diyerek ruhsatsız işletilen bu kuruma yaptırım uygulandı mı ?

Öğrencilere verilen karneler incelendiğinde her biri farklı şehir ve eğitim kurumlarına ait olması neyi ifade ediyor ?

Şehrin göbeğinde Uluslararası (international) eğitim verdiğini iddia eden bir kurumun alenen insanları dolandırması karşısında İlçe Milli Eğitim Müdürü NEREDEYDİ ?

Haber: Hilmi ŞAHİN