O MÜDÜR HAKKINDA SKANDAL İDDİA

İmam Hatipli o Müdüre kimler yol verdi ? Müdürlüğe kadar terfi ettirilmesinin sebebi NEDİR ?

Öğretmenliği döneminde hakkında soruşturma açılan S.G’nin raporları nasıl sümenaltı yapılarak makam sahibi yapıldığı konuşuluyor.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  25.03.1997 tarih ve 410/893 görevlendirme  emirleri gereği Antalya A.O  öğretmeni S.G’nin hakkındaki inceleme ve soruşturma işlemi 09-15 Nisan 1997 tarihleri arasında yapıldığı ortaya çıktı.

İNCELEME VE SORUŞTURMA KONUSU

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  25.03.1997 tarih ve 410/893 sayılı soruşturma emirlerinde yer alan A.O öğretmeni S.G’nin “derslerde bazı öğrencilere kollarına, omuzuna ve sırtına masaj yaptırdığı” iddiası inceleme ve soruşturma konusu oluşturduğu belirtildi.

TAHLİL VE MÜNAKAŞA

Antalya A.O  öğretmeni S.G hakkında yapılan inceleme ve ifade sonuçlarına göre, ortaokul öğretmeni S.G’nin iddiaları kabul etmediği, bir defaya mahsus baş ağrısı nedeniyle başına masaj yaptırdığı ve bunun da dersleri etkilemediğini ifade ettiği raporlara yansıdı.  

SONUÇ VE KANAAT TEKLİF

Ortaokul öğretmen S.G hakkında yapılan soruşturma sonucunda, S.G’nin öğrencilere “nonnoş” diye hitab ettiği,  derslerde bazı öğrencilere kollarına, omuzuna ve sırtına masaj yaptırdığı, kanaatine varıldığı, bu şartlarda görev yaptığı okulda gerek öğrenciler, gerek veliler ve öğretmen arkadaşlarının rahatsızlıklarını gidermek adına S.G’nin görev yerinin 5442 Sayılı il idare kanununa göre değiştirilmesi uygundur denildi.

DİSİPLİN YÖNÜNDEN

İl Milli Eğitim Müfettişi tarafından yapılan soruşturma sonucunda,

657 D.M.K’nun 125/C-1 maddesi uyarınca 1/30 oranında aylıktan kesme ile tecziyesi, İDARİ YÖNDEN 5442 Sayılı İl İdaresi Konunu uyarınca il içerisinde görev yeri değişikliği tecziyesine İl Milli Eğitim Müfettişi tarafından rapor verildiği ortaya çıktı.

Öğretmen S.G’nin vekaleten şube müdürlükleri yaptığı, Sendika başkanlığı yaptığı, Sendika başkanlığı döneminde oğlu üzerine şirket açtığı, hatta başkanlığı döneminde Milli Eğitim Müfettişleri tarafından hakkında yapılan soruşturma raporlarını kaybettiği iddiaları ortaya atıldı.

Haber: Hilmi ŞAHİN