VÜCUDUNUZUN/HÜCRELERİNİZİN SESİNİ DİNLEYİN
İnsan vücudunda 35 40 trilyon hücre vardır. Bir hücrede olan temel mekanizmalar ve işleyiş hemen hemen her hücrede aynı şekilde seyreder. Kişide bir problem var ise o hücrenin içine bakmak gerekir. Onun için hücre içi değerlendirmelerini yapılarak bir tedavi süreci başlatılmalıdır. Şeklinde açıklamalarda bulunan doktor Tolga Temel ' Hücre iyileşmeden vücut asla iyileşmez.' dedi
Doktor Temel açıklamasının devamında; Öncelikle tüm hastalıklar için öncelikle hücreyi tedavi etmek lazım. En başında sisteme bir bakmak gerekir Elbette İnflamasyon çok önemlidir. İnflamasyon vücudun iyileşme cevabıdır. Örneğin vücutta her hangi bir yer kesilsin, vücut hemen bir inflamatuar cevap oluşturur. Kesiğin iyileşmesini sağlar. Diyelim ki vücuda bir mikrop girdi vücut mikrop ile mücadele eder oraya askerlerini gönderir ve akabinde mikropları öldürür. Şayet inflamason bitmiyor ve düşük yoğunlukla devam ediyorsa vücut o problemi çözemiyor, yahut sürekli tekrar eden bir durum var ise , mide ülserleri, bağırsak yaraları kötü flora aklınıza gelecek başka nedenlerden dolayı ya da bağışıklık sisteminin zayıflığı veya elinde hammadde yeterli değilse buna düşük yoğunluklu kronik inflamasyon diyoruz.
İşte bu söylediklerimiz var ise vücut sürekli savaştaymış gibi enerjisini hammaddesini sürekli oraya aktarır.Kendini ne yazık ki yenilemez. Kendini onaramaz ve kendini temizleyemez. Hastalığı yenemediği gibi yanına yeni hastalıklar oluşur. İşte bunlara bakmak vücudun sistemini tedavi etmek gerekir. ' dedi.
Her birey farklı , genetik olarak farklı, yaşayış olarak farklı, epigenetik olarak farklı , bu bakımdan önce bireyi tanıyıp anlayıp çözüm için iletişim kurmaya çalışmak gerekliğinin altını çizen doktor Tolga Temel ; Öncelikle yaptığımız şey, bireyle bir takım oluşturmaktır. Bireyin bu takımda kendisiyle bu işin çözüşebileceğine inanması gerekir. Bir kişiyi bir başkası veya dışarıdan verilen bir madde iyileştiremez. Kişiyi iyileştirecek argüman kendi iradesidir. Bu uyum sağlanır ve sistem çökmediyse, genetik olarak organlar, hücreler buna müsaitse işbirliği yaparak sorunları çözebiliriz. En azından ilerlemesini durdururuz. Başka hastalığın oluşmasını engelleriz. Bizim tedavi sistemimiz bu şekilde olmalıdır' dedi.
Ruhu bedeni zihni bir araya getirip onu senkronize etmek, karşılıklı şekilde ilerleme kaydetmek aynı zamanda insanın vücudunu tanımasını sevmesini hastalıklar ile yüzleşmesini ve baş etmesini sağlamanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Tolga Temel hücre bu işin başlangıcı ve bitişidir. Sistem düzelmeden vücut iyileşmez. Diğer türlü ne yaparız ? Ağrı kesici veririz, ağrıyı bastırırız. Mide ilacı veririz mide yanmasını durdururuz. ishal ilacı veririz ishali durdururuz. Tansiyon ilacı veririz tansiyonu düşürürüz. Alerji ilacı verir alerjiyi bastırırız. Ama hastalık orada durur. Bizim kök nedeni bulup kök nedeni çözmemiz gerekir. Bu bütüncül tedavi yaklaşımında: Modern tıbbın insanlığa sunduğu bilimsel çerçevesini kullanarak, beraberinde mümkünse hiç yada minumum ilacı kullanarak, doğal beslenme, fitoterapi psikoterapi gerekirse nefes egzersizi, egzersiz, uyku sorunlarının giderilmesi vb çalışmalar yaparak kişinin yaşam şeklini regüle etmeye yani düzenlemeye uyulmamaya çalışıyoruz. açıklamasında bulundu.