AFETLER İÇİN GÖNÜLLÜ AKUT EKİBİ ÇALIŞIYOR

ASAYİŞ 05.02.2021 - 23:13, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2301+ kez okundu.
 

AFETLER İÇİN GÖNÜLLÜ AKUT EKİBİ ÇALIŞIYOR

Alanya Belediyesi ve Türkiye’nin arama kurtarma konusunda ilk sivil toplum örgütü olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile birlikte yürüttüğü çalışmayla, Alanya 50’ye yakın profesyonel bir ekiple, her türlü doğal afete hazır duruma geldi. Eğitim alanını ziyaret eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde başımıza gelebilecek her türlü afete hazırız.” dedi.

  Alanya’da gönüllü kişilerin katılımıyla, Alanya Belediyesi ve AKUT’un birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Türkiye genelinde oluşabilecek doğal afet ve kazalarda acil müdahale ekipleri oluşturuluyor. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı tarafından koordine edilen ve Oba Mahallesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiyede eğitimlerini sürdüren ekibi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ziyaret ederek acil müdahale gerektiren uygulama çalışmalarını yerinde inceledi. ACİL MÜDAHALELERE ZORLU PARKURDAKİ UYGULAMALI EĞİTİMLE HAZIRLANIYORLAR Alanya’da yaşayan gönüllü vatandaşlar ve Alanya Belediyesi personellerinin de yer aldığı eğitim parkurunda, gönüllüler birbirinden zorlu uygulamalarla test ediliyor. Gönüllü vatandaşlar, olası doğal afetlerde yaralı vatandaşlara ilk müdahale ve bulunduğu yerden güvenli taşıma, kırma, delme, kesme ve ekip çalışması gibi konularda önce 2 günlük teorik eğitim alıyor, ardından da uygulama alanında sıkı bir eğitime tabi tutuluyor. ŞALCI: “ALANYA EKİBİ HER TÜRLÜ MÜDAHALEYE HAZIR” Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verirken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibine destekleri için teşekkür etti. Şalcı; “Teorik bilgilerini alan gönüllülerimizi bu alanda uygulamalı eğitimden geçiriyoruz. Bu eğitim ne kadar zorlu olursa olası bir afette yapılacak müdahale de o kadar profesyonel oluyor.  Burada, enkazda yıkılma acil müdahale formasyonlarını canlandırıyoruz. Eğitimdeki arkadaşlarımız kırma, delme, kesme, tahkim etme ve kazazedeyi çıkarma çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Amaç olası bir afette AKUT olarak Alanya’dan da bir ekip çıkarmak ve oradaki afetzedelere destek olmak. Alanya Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışmalarda Alanya’nın daha güçlü bir ekiple afetlere müdahale etmesini amaçlıyoruz. Afetlere hazırlanmak ve dirençli bir Alanya oluşturmak adına çalışmalarımız sürüyor. Bizlere desteği için Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi. YÜCEL: “AKUT’UN ÖNEMİNİ ACI TECRÜBELERLE ÖĞRENDİK” Eğitim alanında incelemelerde bulunan ve hem eğitmenler hem de gönüllülerle sohbet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ülkemizde meydana gelen doğal afetlerle AKUT’un önemini acı tecrübelerle öğrendiklerini vurguladı. Başkan Yücel; “Son zamanlarda Ülkemizde meydana gelen gerek Elazığ gerekse İzmir depremi, Rize’de gerçekleşen doğal afetler bizlere AKUT’un değerini ve önemini acı tecrübelerle gösterdi. Bizde Alanya Belediyesi olarak AKUT ile yaptığımız ortak çalışmalarla gönüllü ekipler oluşturuyoruz. Personelimiz ve gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla 50’ye yakın eğitimli AKUT gönüllüsü yetişiyor. Yetiştirdiğimiz ekiplerle, Ülkemizin neresinde olursa olsun oluşabilecek doğal afetlerde anında müdahale edebilecek gerek araç/gereç gerekse bilgi birikim ve tecrübeyle birlikte orada olmak ve kazazedelere yardım etmek istiyoruz.  Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
Alanya Belediyesi ve Türkiye’nin arama kurtarma konusunda ilk sivil toplum örgütü olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile birlikte yürüttüğü çalışmayla, Alanya 50’ye yakın profesyonel bir ekiple, her türlü doğal afete hazır duruma geldi. Eğitim alanını ziyaret eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde başımıza gelebilecek her türlü afete hazırız.” dedi.

 

Alanya’da gönüllü kişilerin katılımıyla, Alanya Belediyesi ve AKUT’un birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Türkiye genelinde oluşabilecek doğal afet ve kazalarda acil müdahale ekipleri oluşturuluyor. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı tarafından koordine edilen ve Oba Mahallesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiyede eğitimlerini sürdüren ekibi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ziyaret ederek acil müdahale gerektiren uygulama çalışmalarını yerinde inceledi.

ACİL MÜDAHALELERE ZORLU PARKURDAKİ UYGULAMALI EĞİTİMLE HAZIRLANIYORLAR

Alanya’da yaşayan gönüllü vatandaşlar ve Alanya Belediyesi personellerinin de yer aldığı eğitim parkurunda, gönüllüler birbirinden zorlu uygulamalarla test ediliyor. Gönüllü vatandaşlar, olası doğal afetlerde yaralı vatandaşlara ilk müdahale ve bulunduğu yerden güvenli taşıma, kırma, delme, kesme ve ekip çalışması gibi konularda önce 2 günlük teorik eğitim alıyor, ardından da uygulama alanında sıkı bir eğitime tabi tutuluyor.

ŞALCI: “ALANYA EKİBİ HER TÜRLÜ MÜDAHALEYE HAZIR”

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verirken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibine destekleri için teşekkür etti. Şalcı; “Teorik bilgilerini alan gönüllülerimizi bu alanda uygulamalı eğitimden geçiriyoruz. Bu eğitim ne kadar zorlu olursa olası bir afette yapılacak müdahale de o kadar profesyonel oluyor.  Burada, enkazda yıkılma acil müdahale formasyonlarını canlandırıyoruz. Eğitimdeki arkadaşlarımız kırma, delme, kesme, tahkim etme ve kazazedeyi çıkarma çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Amaç olası bir afette AKUT olarak Alanya’dan da bir ekip çıkarmak ve oradaki afetzedelere destek olmak. Alanya Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışmalarda Alanya’nın daha güçlü bir ekiple afetlere müdahale etmesini amaçlıyoruz. Afetlere hazırlanmak ve dirençli bir Alanya oluşturmak adına çalışmalarımız sürüyor. Bizlere desteği için Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

YÜCEL: “AKUT’UN ÖNEMİNİ ACI TECRÜBELERLE ÖĞRENDİK”

Eğitim alanında incelemelerde bulunan ve hem eğitmenler hem de gönüllülerle sohbet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ülkemizde meydana gelen doğal afetlerle AKUT’un önemini acı tecrübelerle öğrendiklerini vurguladı. Başkan Yücel; “Son zamanlarda Ülkemizde meydana gelen gerek Elazığ gerekse İzmir depremi, Rize’de gerçekleşen doğal afetler bizlere AKUT’un değerini ve önemini acı tecrübelerle gösterdi. Bizde Alanya Belediyesi olarak AKUT ile yaptığımız ortak çalışmalarla gönüllü ekipler oluşturuyoruz. Personelimiz ve gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla 50’ye yakın eğitimli AKUT gönüllüsü yetişiyor. Yetiştirdiğimiz ekiplerle, Ülkemizin neresinde olursa olsun oluşabilecek doğal afetlerde anında müdahale edebilecek gerek araç/gereç gerekse bilgi birikim ve tecrübeyle birlikte orada olmak ve kazazedelere yardım etmek istiyoruz.  Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.