Afşin olumlu ama yetersiz

EKONOMİ 23.12.2020 - 15:09, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2299+ kez okundu.
 

Afşin olumlu ama yetersiz

Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destek paketi olumlu ama yetersizdir, esnaf hükümetin adamından memnun ama beklentilerimiz karşılanmamıştır dedi.

Afşin, Esnaf ve sanatkarlar öncelikle vadesi gelen ödemelerde erteleme ve vergi borcu yapılandırmalarında da uzatma istiyor. En az bunlardan kadar acil ve önemli olan ise sicil affının gündeme alınmasıdır dedi. Kredilerde süre uzamalı Afşin, esnaf, esnaf kefalet kooperatifi aracılığı ile kredi kullandı. Bunların vadesi geldi ama satış olmadığı için ödemede çok zorlanıyorlar. Bunların ödemesinde erteleme talep ediyoruz. Süre uzatımı esnafı rahatlatacaktır dedi. Ödemeler faizsiz olarak ertelenmeli Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, “Meslektaşlarımızın ayakta durabilmesi için kredi borçlarının faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz” dedi. Düşük faizli kredi imkânından yararlanan esnafın borcunu ödeyemediğini belirten Afşin, “Esnaf, birikimlerini salgının ilk döneminde harcadı. Esnaf Destek Paketi ile düşük faizli kredi imkânından yararlandı. Ama esnafımız henüz çektiği krediyi ödeyecek parayı kazanamadan yeni kısıtlamalar geldi. Esnaf, işçisinin parasını, dükkânının kirasını ödemekte zorlanıyor. Bu durumda kredi ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi gerekiyor” dedi.
Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destek paketi olumlu ama yetersizdir, esnaf hükümetin adamından memnun ama beklentilerimiz karşılanmamıştır dedi.

Afşin, Esnaf ve sanatkarlar öncelikle vadesi gelen ödemelerde erteleme ve vergi borcu yapılandırmalarında da uzatma istiyor. En az bunlardan kadar acil ve önemli olan ise sicil affının gündeme alınmasıdır dedi.

Kredilerde süre uzamalı

Afşin, esnaf, esnaf kefalet kooperatifi aracılığı ile kredi kullandı. Bunların vadesi geldi ama satış olmadığı için ödemede çok zorlanıyorlar. Bunların ödemesinde erteleme talep ediyoruz. Süre uzatımı esnafı rahatlatacaktır dedi.

Ödemeler faizsiz olarak ertelenmeli

Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, “Meslektaşlarımızın ayakta durabilmesi için kredi borçlarının faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz” dedi.

Düşük faizli kredi imkânından yararlanan esnafın borcunu ödeyemediğini belirten Afşin, “Esnaf, birikimlerini salgının ilk döneminde harcadı. Esnaf Destek Paketi ile düşük faizli kredi imkânından yararlandı. Ama esnafımız henüz çektiği krediyi ödeyecek parayı kazanamadan yeni kısıtlamalar geldi. Esnaf, işçisinin parasını, dükkânının kirasını ödemekte zorlanıyor. Bu durumda kredi ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.