Akdeniz Üniversitesi’nde neden İsrail’in Algida’sı dağıtıldı?

EĞİTİM 31.07.2024 - 23:45, Güncelleme: 01.08.2024 - 00:03 4961+ kez okundu.
 

Akdeniz Üniversitesi’nde neden İsrail’in Algida’sı dağıtıldı?

İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulmün karşısında tüm Dünya ayaklanırken, Akdeniz Üniversitesi yemekhanesinde öğle yemeğinde İsrail’lilere ait olduğu bilinen Algida dondurmanın dağıtılması tepkilere neden oldu.

SEN BARİ YAPMA HOCAM...! Akdeniz Üniversitesi’nde İsrail’lilere ait olduğu bilinen Algida marka dondurmanın yemekhanede dağıtılması tepkiyle karşılandı. İsrail ürünlerine her fırsatta ‘boykot’ çağrısı yapılırken, Akdeniz Üniversitesi’nin yemekhanesinde öğle yemeğinde boykot çağrısı yapılan ürünlerden bir tanesi olan Algida marka dondurmanın verilmesi gündem oldu. 31 Mayıs 2024 tarihinde Gazze'deki katliama ses çıkardıkları için işini kaybeden ya da kurumlarından atılma tehdidi yaşayan bilim insanları ve öğrencilere çağrıda bulunarak, "Üniversitemizin kapıları, vicdanlı bir yüreğe sahip cesur bilim insanlarına ve öğrencilere sonuna kadar açıktır" diye açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın bu durumdan bilgisinin olup olmadığı merak ediliyor. İsrail malı dondurmanın dağıtılmasının Tahran'da düzenlenen suikastta hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin öldüğü döneme denk gelmesi de manidar karşılandı.    
İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulmün karşısında tüm Dünya ayaklanırken, Akdeniz Üniversitesi yemekhanesinde öğle yemeğinde İsrail’lilere ait olduğu bilinen Algida dondurmanın dağıtılması tepkilere neden oldu.
SEN BARİ YAPMA HOCAM...!
Akdeniz Üniversitesi’nde İsrail’lilere ait olduğu bilinen Algida marka dondurmanın yemekhanede dağıtılması tepkiyle karşılandı. İsrail ürünlerine her fırsatta ‘boykot’ çağrısı yapılırken, Akdeniz Üniversitesi’nin yemekhanesinde öğle yemeğinde boykot çağrısı yapılan ürünlerden bir tanesi olan Algida marka dondurmanın verilmesi gündem oldu. 31 Mayıs 2024 tarihinde Gazze'deki katliama ses çıkardıkları için işini kaybeden ya da kurumlarından atılma tehdidi yaşayan bilim insanları ve öğrencilere çağrıda bulunarak, "Üniversitemizin kapıları, vicdanlı bir yüreğe sahip cesur bilim insanlarına ve öğrencilere sonuna kadar açıktır" diye açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın bu durumdan bilgisinin olup olmadığı merak ediliyor. İsrail malı dondurmanın dağıtılmasının Tahran'da düzenlenen suikastta hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin öldüğü döneme denk gelmesi de manidar karşılandı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.