Alper Arıkan: Ötekileştirici söylemler, ülkeyi kutuplaştırır

SİYASET 03.01.2021 - 21:34, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1743+ kez okundu.
 

Alper Arıkan: Ötekileştirici söylemler, ülkeyi kutuplaştırır

İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle ötekileştirici söylemlerinin tehlikeli olduğunu, bu söylemlerin ülkeyi kutuplaştırma noktasında çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama ile dikkat çekti. İşte Arıkan’ın paylaşımı: Bir kadının başörtüsü kullanması, türban kullanması veya kullanmaması tamamen kendi tercihidir. İYİ Parti olarak bu konuda bırakın tutum almayı, yorum yapılmasını bile doğru bulmuyoruz. Güzel ülkemiz, kişilerin tercihlerinin siyasi propaganda malzemesi olarak kullanılmasından çok çekti. Fikir özgürlüğü, adalet ve demokrasi kavramlarını savunduğumuz gibi bireylerin özgürce kıyafet tercihlerini yaşamasını da savunuyoruz. Bu doğrultuda Sayın Erdoğan'ın Ak Parti dışında başka siyasi partilere mensup başı örtülü kadınları yazmayı bile zul gördüğümüz 'vitrin mankeni' gibi ötekileştirici söylemlerle kutuplaştırmasını ülkemiz için çok tehlikeli buluyoruz. Buradan bir kez daha yüksek sesle sesleniyorum: Siyasi gündem ve algı yaratmak adına vatandaşların hassasiyetlerini, dini ve manevi duygularını kullanmayı artık bırakın! Bu milletin çok önemli sıkıntıları var. Gelin, unutulsun diye türlü türlü bahanelerle gündemi değiştirmeye çalıştığınız milletin gerçek derdi olan; İŞSİZLİĞİ, YOKSULLUĞU, YOLSUZLUĞU, ADALETSİZLİĞİ, BORÇLARI konuşalım. Artık gidiyorsunuz efendiler! Ülkeyi kısır tartışmaların içinde boğmaktan başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Artık Türk Milleti bu gibi siyasi manevralarınızı sineye çekmiyor, ilk seçimde gerekli cevabı vermeyi bekliyor... Alper Arıkan/İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı
İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle ötekileştirici söylemlerinin tehlikeli olduğunu, bu söylemlerin ülkeyi kutuplaştırma noktasında çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama ile dikkat çekti. İşte Arıkan’ın paylaşımı:

Bir kadının başörtüsü kullanması, türban kullanması veya kullanmaması tamamen kendi tercihidir. İYİ Parti olarak bu konuda bırakın tutum almayı, yorum yapılmasını bile doğru bulmuyoruz.

Güzel ülkemiz, kişilerin tercihlerinin siyasi propaganda malzemesi olarak kullanılmasından çok çekti. Fikir özgürlüğü, adalet ve demokrasi kavramlarını savunduğumuz gibi bireylerin özgürce kıyafet tercihlerini yaşamasını da savunuyoruz.

Bu doğrultuda Sayın Erdoğan'ın Ak Parti dışında başka siyasi partilere mensup başı örtülü kadınları yazmayı bile zul gördüğümüz 'vitrin mankeni' gibi ötekileştirici söylemlerle kutuplaştırmasını ülkemiz için çok tehlikeli buluyoruz.

Buradan bir kez daha yüksek sesle sesleniyorum:

Siyasi gündem ve algı yaratmak adına vatandaşların hassasiyetlerini, dini ve manevi duygularını kullanmayı artık bırakın!

Bu milletin çok önemli sıkıntıları var. Gelin, unutulsun diye türlü türlü bahanelerle gündemi değiştirmeye çalıştığınız milletin gerçek derdi olan; İŞSİZLİĞİ, YOKSULLUĞU, YOLSUZLUĞU,

ADALETSİZLİĞİ, BORÇLARI konuşalım.

Artık gidiyorsunuz efendiler! Ülkeyi kısır tartışmaların içinde boğmaktan başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Artık Türk Milleti bu gibi siyasi manevralarınızı sineye çekmiyor, ilk seçimde gerekli cevabı vermeyi bekliyor...

Alper Arıkan/İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.