ARI, RÜŞVET OLAYINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

GÜNDEM 01.06.2020 - 23:07, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1915+ kez okundu.
 

ARI, RÜŞVET OLAYINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI,“Serik Belediyesi AKP’li Olduğundan mı 1 Aydır Müfettiş Görevlendirilmiyor?” Soru önergesini İçişleri Bakanlığına Sordu:

Milletvekili Arı, Tüm Türkiye'yi Ayağa Kaldıran Rüşvet Olayını TBMM Gündemine Taşıdı CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya hitaben verdiği soru önergesi ile iki bakan tarafından doğrulanan bir rüşvet olayına, bizzat Serik Belediye Başkanı tarafından da talep edilmesine rağmen neden 1 aydır müfettiş görevlendirilmediğini sordu. Konuya ilişkin 01.06.2020 tarihli soru önergesinde “6 Mayıs 2020 tarihinde, Antalya ve İlçelerinde yapılacak yatırımlarla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımlarıyla ve sadece AKP-MHP’li milletvekilleri, AKP-MHP’li belediye başkanları ve AKP-MHP’li il/ilçe başkanlarının davet edildiği bir telekonferans toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda Bakan Ersoy, Serik Belediyesi tarafından Günübirlik Alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira alındığını söylemesi üzerine AKP’li Serik Belediyesi Başkanı Enver Aputkan bu rüşvet iddiasını reddediyor ve toplantıda olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Aputkan’a “Siz değil sizden önceki döneme ait bir olay” diye söylemi doğruluyor. Bu arada, önceki Belediye Başkanı da AKP’li. Bunun üzerine Aputkan’ın basına yansıyan konuşmasına göre “Her iki bakana da soruyorum, madem şimdi açıkça söylediğiniz rüşveti o zaman biliyordunuz da niye ses çıkarmadınız? Bu konuda neden bir şey yapılmadı?" dediği ifade ediliyor.” dedi. Sözlerine “Daha sonrasında konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aputkan, İçişleri Bakanlığı’ndan konunun araştırılması için müfettiş de talep ettiğini söylüyor. Ancak bugüne kadar İçişleri Bakanlığı tarafından bir müfettiş görevlendirilmiyor. Ama bunun yanında Kumluca Belediyesiyle ilgili kasıtlı yaratılan dedikodular üzerine iki müfettiş görevlendiriliyor.” diyerek devam eden Arı, “Kumluca Belediyesine dair yaratılan dedikodular üzerine müfettiş görevlendiren İçişleri Bakanlığı, iki Bakan tarafından da teyit edildiği Serik Belediyesiyle ilgili bir rüşvet olayına, bizzat Serik Belediye Başkanının kendisi tarafından müfettiş talep edilmesine rağmen, neden 1 aydır müfettiş görevlendirmemiştir? Serik Belediyesiyle ilgili iki bakanın da açıklamasına rağmen, iddialarla ilgili yapılacak araştırmaya neden gerek görülmemiştir? Serik Belediyesinin AKP’li, Kumluca Belediyesinin ise CHP’li olması müfettiş görevlendirmelerinde etkili olmuş mudur? sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.
CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI,“Serik Belediyesi AKP’li Olduğundan mı 1 Aydır Müfettiş Görevlendirilmiyor?” Soru önergesini İçişleri Bakanlığına Sordu:

Milletvekili Arı, Tüm Türkiye'yi Ayağa Kaldıran Rüşvet Olayını TBMM Gündemine Taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya hitaben verdiği soru önergesi ile iki bakan tarafından doğrulanan bir rüşvet olayına, bizzat Serik Belediye Başkanı tarafından da talep edilmesine rağmen neden 1 aydır müfettiş görevlendirilmediğini sordu.

Konuya ilişkin 01.06.2020 tarihli soru önergesinde “6 Mayıs 2020 tarihinde, Antalya ve İlçelerinde yapılacak yatırımlarla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımlarıyla ve sadece AKP-MHP’li milletvekilleri, AKP-MHP’li belediye başkanları ve AKP-MHP’li il/ilçe başkanlarının davet edildiği bir telekonferans toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda Bakan Ersoy, Serik Belediyesi tarafından Günübirlik Alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira alındığını söylemesi üzerine AKP’li Serik Belediyesi Başkanı Enver Aputkan bu rüşvet iddiasını reddediyor ve toplantıda olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Aputkan’a “Siz değil sizden önceki döneme ait bir olay” diye söylemi doğruluyor. Bu arada, önceki Belediye Başkanı da AKP’li. Bunun üzerine Aputkan’ın basına yansıyan konuşmasına göre “Her iki bakana da soruyorum, madem şimdi açıkça söylediğiniz rüşveti o zaman biliyordunuz da niye ses çıkarmadınız? Bu konuda neden bir şey yapılmadı?" dediği ifade ediliyor.” dedi.

Sözlerine “Daha sonrasında konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aputkan, İçişleri Bakanlığı’ndan konunun araştırılması için müfettiş de talep ettiğini söylüyor. Ancak bugüne kadar İçişleri Bakanlığı tarafından bir müfettiş görevlendirilmiyor. Ama bunun yanında Kumluca Belediyesiyle ilgili kasıtlı yaratılan dedikodular üzerine iki müfettiş görevlendiriliyor.” diyerek devam eden Arı, “Kumluca Belediyesine dair yaratılan dedikodular üzerine müfettiş görevlendiren İçişleri Bakanlığı, iki Bakan tarafından da teyit edildiği Serik Belediyesiyle ilgili bir rüşvet olayına, bizzat Serik Belediye Başkanının kendisi tarafından müfettiş talep edilmesine rağmen, neden 1 aydır müfettiş görevlendirmemiştir? Serik Belediyesiyle ilgili iki bakanın da açıklamasına rağmen, iddialarla ilgili yapılacak araştırmaya neden gerek görülmemiştir? Serik Belediyesinin AKP’li, Kumluca Belediyesinin ise CHP’li olması müfettiş görevlendirmelerinde etkili olmuş mudur? sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.