“ARTIK EKONOMİDEDE YERLİLİK VE MİLLİK HAKİM OLACAK”

EKONOMİ 23.08.2020 - 23:15, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2166+ kez okundu.
 

“ARTIK EKONOMİDEDE YERLİLİK VE MİLLİK HAKİM OLACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü vermiş olduğu büyük müjdeden sonra Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat açıklamalarda bulundu.

Karadeniz’de bulunan doğalgaz yataklarından dolayı çok sevinçli olduklarını belirten Kadir Canpolat Türkiye’nin yeni eksende enerjide merkez ülke olacağını söyledi. İmza atılan TANAP,TÜRK AKIMI gibi büyük projelerde Türkiye’nin merkez ülke olduğunu belirten Canpolat şunları söyledi: “Bizler için süpriz olmasada Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu müjdeden dolayı çok sevinçliyiz. Süpriz olmadı çünkü yeni eksende Türkiye’nin enerjide merkez ülke olacağını zaten çok iyi biliyorduk. Çalışmalarda hep bu yöndeydi. Tüm vatandaşlarımız bilsin ki, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye zaten enerjide üst ülke olacaktır. Azerbaycan ile anlaşılanTANAP,Rusya ile anlaşmaya varılan TÜRK AKIMIprojesi bunlara örnektir ve bu projeler çok büyük projelerdir. Türkiye’de bu büyük projelerin göbeğindedir. Tüm bunların dışında Türkiye’nin kendi bulduğu rezervler vardır. Bu konular çok dillendirilmiyor, halkımızda bilmiyor ama 2023 yılına kadar TürkiyeDoğu Akdeniz’de 26 adet sondajlama yapacaktır. Milli sanayinin ve üretimin en önemli koşulu enerjidir. Enerjide dışa bağımlılığını bitiren Türkiye sanayi ve üretime ağırlık verecektir. Nasıl milli savunma ve silah sanayinde yerlilikten verimlilikten bahsediyorsak artık üretim ve ekonomidede yerliliğin ve milliliğin hakim olacağı döneme girdik. Tüm bunları bizim kuşağımız ve çocuklarımız Allah’ın izni ile görecektir. Aynı zamanda Türkiye batıya karşı yerli ve milli bir duruş durduğu için madenler alanında da önemli gelişmeler vardır. Bu konunun uzmanı değiliz fakat “yok” denilen “varlığı kesinleşmiş” yer altı zenginliklerimizin, madenlerimizin, değerli taşlarımızın var olduğuna dair bazı duyumlar bizlerinde kulağına gelmektedir. Elbet bu konuların üstüne gidilecektir. Türkiye gerçekten çok zengin bir ülkedir. Fakat batılı ülkelerin baskısı nedeniyle ülke olarak onlarca yıldır biz bu zenginliklerimizi kullanamadık. Millet olarak faydalanamadık. Şimdi prangalarımızı kırıp bu zenginliklerimizi kullanma vaktidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye yapmış olduğu en büyük hizmetlerden biriside budur”şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü vermiş olduğu büyük müjdeden sonra Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat açıklamalarda bulundu.

Karadeniz’de bulunan doğalgaz yataklarından dolayı çok sevinçli olduklarını belirten Kadir Canpolat Türkiye’nin yeni eksende enerjide merkez ülke olacağını söyledi.

İmza atılan TANAP,TÜRK AKIMI gibi büyük projelerde Türkiye’nin merkez ülke olduğunu belirten Canpolat şunları söyledi:
“Bizler için süpriz olmasada Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu müjdeden dolayı çok sevinçliyiz. Süpriz olmadı çünkü yeni eksende Türkiye’nin enerjide merkez ülke olacağını zaten çok iyi biliyorduk. Çalışmalarda hep bu yöndeydi.

Tüm vatandaşlarımız bilsin ki, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye zaten enerjide üst ülke olacaktır. Azerbaycan ile anlaşılanTANAP,Rusya ile anlaşmaya varılan TÜRK AKIMIprojesi bunlara örnektir ve bu projeler çok büyük projelerdir. Türkiye’de bu büyük projelerin göbeğindedir.

Tüm bunların dışında Türkiye’nin kendi bulduğu rezervler vardır. Bu konular çok dillendirilmiyor, halkımızda bilmiyor ama 2023 yılına kadar TürkiyeDoğu Akdeniz’de 26 adet sondajlama yapacaktır.

Milli sanayinin ve üretimin en önemli koşulu enerjidir. Enerjide dışa bağımlılığını bitiren Türkiye sanayi ve üretime ağırlık verecektir. Nasıl milli savunma ve silah sanayinde yerlilikten verimlilikten bahsediyorsak artık üretim ve ekonomidede yerliliğin ve milliliğin hakim olacağı döneme girdik.
Tüm bunları bizim kuşağımız ve çocuklarımız Allah’ın izni ile görecektir.

Aynı zamanda Türkiye batıya karşı yerli ve milli bir duruş durduğu için madenler alanında da önemli gelişmeler vardır. Bu konunun uzmanı değiliz fakat “yok” denilen “varlığı kesinleşmiş” yer altı zenginliklerimizin, madenlerimizin, değerli taşlarımızın var olduğuna dair bazı duyumlar bizlerinde kulağına gelmektedir. Elbet bu konuların üstüne gidilecektir.

Türkiye gerçekten çok zengin bir ülkedir. Fakat batılı ülkelerin baskısı nedeniyle ülke olarak onlarca yıldır biz bu zenginliklerimizi kullanamadık. Millet olarak faydalanamadık. Şimdi prangalarımızı kırıp bu zenginliklerimizi kullanma vaktidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye yapmış olduğu en büyük hizmetlerden biriside budur”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.