Bakanlık, Türk Milleti’nden neyi saklamak istedi?

SİYASET 16.02.2021 - 21:59, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2522+ kez okundu.
 

Bakanlık, Türk Milleti’nden neyi saklamak istedi?

İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, PKK terör örgütü tarafından 5 yıldır esir tutulup, geçtiğimiz gün şehit edilen askerlerimiz ile ilgili yaptı. Arıkan, şehit edilenlerin ‘sivil vatandaş’ değil, asker ve polis olduğuna dikkat çekerken, “Bakanlık, Türk Milleti’nden neyi saklamak istedi?” diye sordu.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 asker ve polisimiz ile ilgili açıklama yapan İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, Bakanlığın ‘sivil vatandaş’ olarak bahsetmesinin altında ne gibi sebepler yattığını sordu. İşte Başkan Arıkan’ın basın açıklaması: Şehadet ile ödüllendirilmiş Türk Milleti'nin bir ferdi olarak öncelikle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Tabi ki şehitlerimizi siyaset ortamında konuşmaktan hicap duyuyoruz. Fakat aklımıza takılan soruları yine milletin istikbal ve istiklali için sormadan edemeyeceğiz. Millî Savunma Bakanlığımız tarafından acil bir şekilde şehit olan 13 vatan evladımız 'sivil vatandaş' olarak açıklandı ve hemen medyada yoğun bir şekilde yer aldı. Akabinde gördük ki şehitlerimiz asker ve polis olarak görevliymiş. Üstelik hain terör örgütü tarafından 6-7 yıl önce kaçırılmışlar. Benim ve milletimizin ekseriyetinin aklına takılan soruları teker teker soracağım. -Millî Savunma Bakanlığımız neden acele edip, güvenlik güçlerimizi sivil vatandaş olarak açıkladı? Bakanlık neyi gizlemeye ve örtmeye çalıştı? İçişleri Bakanı Sayın Soylu ise "Murat Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" diye bir açıklama yaptı. Bize göre devlet icra makamıdır. Söylemez, yapar. Sayın Soylu'yu devlet ciddiyetine davet ediyor, önce İmralı'daki yılanın başı, yılanın TRT şovmeni kardeşi ve takım elbiseli siyasi uzantıları(HDP) ile ilgili gerekeni yapmasını hassasiyetlerine arz ediyorum. Bugün de AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan bir kongrede "5 aydır kardeşlerimizi kurtarmanın planını yapıyorduk" gibi talihsiz bir cümle kullandı. Sormadan edemeyeceğim; -İYİ Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Lütfü Türkkan iki yıl önce meclis kürsüsünden kaçırılan kayıp vatan evlatlarımız ile ilgili bas bas bağırırken, yüzünüze akıbetlerini sorarken nerdeydiniz ? -Devletin terör ile ilgili planlarını İçişleri Bakanı twitter hesabı aracılığı ile duyururken bu konuyu neden ülke meselesi haline getirmediniz? -Vatandaşların 90'ının açık desteğini alıyorken neden ve hangi amaçla terör destekçisi HDP'yi kapatmıyorsunuz da sürekli siyasi polemik yaratıyorsunuz ? -En önemlisi de 6 yıldır vatan evlatlarımız için ne yaptınız? Devlet yönetmek ciddiyet ister, samimiyet ister, dik duruş ve çelik gibi bir yürek ister. Tekrardan Azîz Şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, kamuoyuna hassasiyetlerimizi saygıyla arz ederim.
İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, PKK terör örgütü tarafından 5 yıldır esir tutulup, geçtiğimiz gün şehit edilen askerlerimiz ile ilgili yaptı. Arıkan, şehit edilenlerin ‘sivil vatandaş’ değil, asker ve polis olduğuna dikkat çekerken, “Bakanlık, Türk Milleti’nden neyi saklamak istedi?” diye sordu.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 asker ve polisimiz ile ilgili açıklama yapan İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, Bakanlığın ‘sivil vatandaş’ olarak bahsetmesinin altında ne gibi sebepler yattığını sordu.

İşte Başkan Arıkan’ın basın açıklaması:

Şehadet ile ödüllendirilmiş Türk Milleti'nin bir ferdi olarak öncelikle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.

Tabi ki şehitlerimizi siyaset ortamında konuşmaktan hicap duyuyoruz. Fakat aklımıza takılan soruları yine milletin istikbal ve istiklali için sormadan edemeyeceğiz.

Millî Savunma Bakanlığımız tarafından acil bir şekilde şehit olan 13 vatan evladımız 'sivil vatandaş' olarak açıklandı ve hemen medyada yoğun bir şekilde yer aldı. Akabinde gördük ki şehitlerimiz asker ve polis olarak görevliymiş. Üstelik hain terör örgütü tarafından 6-7 yıl önce kaçırılmışlar.

Benim ve milletimizin ekseriyetinin aklına takılan soruları teker teker soracağım.

-Millî Savunma Bakanlığımız neden acele edip, güvenlik güçlerimizi sivil vatandaş olarak açıkladı? Bakanlık neyi gizlemeye ve örtmeye çalıştı?

İçişleri Bakanı Sayın Soylu ise "Murat Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" diye bir açıklama yaptı.

Bize göre devlet icra makamıdır. Söylemez, yapar.

Sayın Soylu'yu devlet ciddiyetine davet ediyor, önce İmralı'daki yılanın başı, yılanın TRT şovmeni kardeşi ve takım elbiseli siyasi uzantıları(HDP) ile ilgili gerekeni yapmasını hassasiyetlerine arz ediyorum.

Bugün de AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan bir kongrede "5 aydır kardeşlerimizi kurtarmanın planını yapıyorduk" gibi talihsiz bir cümle kullandı.

Sormadan edemeyeceğim;

-İYİ Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Lütfü Türkkan iki yıl önce meclis kürsüsünden kaçırılan kayıp vatan evlatlarımız ile ilgili bas bas bağırırken, yüzünüze akıbetlerini sorarken nerdeydiniz ?

-Devletin terör ile ilgili planlarını İçişleri Bakanı twitter hesabı aracılığı ile duyururken bu konuyu neden ülke meselesi haline getirmediniz?

-Vatandaşların 90'ının açık desteğini alıyorken neden ve hangi amaçla terör destekçisi HDP'yi kapatmıyorsunuz da sürekli siyasi polemik yaratıyorsunuz ?

-En önemlisi de 6 yıldır vatan evlatlarımız için ne yaptınız?

Devlet yönetmek ciddiyet ister, samimiyet ister, dik duruş ve çelik gibi bir yürek ister.

Tekrardan Azîz Şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, kamuoyuna hassasiyetlerimizi saygıyla arz ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.