Başaran: Türk Milleti’nin dününde utanacağı yanlış ve kusur yoktur

GÜNDEM 26.04.2021 - 22:51, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2649+ kez okundu.
 

Başaran: Türk Milleti’nin dününde utanacağı yanlış ve kusur yoktur

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 1915 olaylarının 106'ıncı yıldönümüyle ilgili ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasının içerisinde 'soykırım' kelimesini kullanmasına sessiz kalmadı. Başkan Başaran, ‘Her yıl bu gün, Osmanlı döneminde yaşanan Ermeni soykırımında ölenleri anıyoruz’ ifadesinin kullanılmasının ileride büyük sıkıntılar yaşanılacağının habercisi olduğuna dikkat çekti.

Önceden siyaset kültürü çok farklıydı. İlkeli, idealleri, davası olan insanların yapardı siyaseti. Eskiden siyaset yapanlar fikir üretir, bu fikirlerini paylaşır aynı düşünce içinde olanlarla birliktelik sağlanırdı. Yine eskiden siyasi partilere baktığımızda; Siyasi partiler kendilerine ideolojik yakınlığı olanları yönetim kadrolarına alırlar, bu yönetim kurulları da “ne ihale kovalar, ne iş takibi yapar, ne de para karşılığı iş imkanı” içinde olmazlardı. Eski siyaset ile günümüz siyasetinde kavram da değişti, anlayış da değişti, içerik de değişti. ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili ‘soykırım’ kelimesi kullanmasına bir tepki de İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi. Yapılan talihsiz yada art niyetli açıklamanın Türk milletinin onur ve itibarına yönelik ağır bir saldırı niteliğini taşıdığını söyleyen Başkan Başaran, “Sözde “soykırım” lafını ağzına alanları, tarihi yeniden yazmaya çalışanları, buna gereken yanıtını veremeyenler ile mevsimlik ve konjonktürel siyasi çıkarları iki ülke halkı arasındaki dostluk ilişkisine tercih edenleri kınıyorum” dedi. Sözde soykırım iddialarının Batı ülkeleri tarafından Türkiye’nin dış politikasını manipüle etmesine izin verilmemesi gerektiğini hatırlatan Başkan Başaran, “Türkiye kendisine karşı oynanan makro planlara, mikro tepkiler göstererek geçiştiremez. Türkiye, hedef büyütmelidir. Sahte ve sanal “Ermeni Soykırım İddialarına” karşı Türkiye hiçbir zaman sessiz kalamaz. ABD Başkanı Biden, ‘Erivan ağzıyla’ bir açıklama yapmıştır. Türk milletinin ve Türk tarihinin sözde ‘soykırım’ lafları ile gerçeklerini yansıtmaktan uzak kozmopolit ve köksüz ifadeleri kabul etmek mümkün değildir. ABD Başkanı Biden’in tarihten husumet çıkarmakta üstüne vazife değildir. ABD’nin Türk milletini her fırsatta suçlayan, uluslararası toplum nezdinde soykırımcı, katliamcı, katil sıfatlarıyla anılmasını isteyen mihraklara ümit verme konusunda üstün meziyet sahibi olduğu zaten bilinmektedir. Türk milletinin dününde utanacağı, sıkılacağı, bunalacağı, af ve merhamet dileneceği herhangi bir yanlış ve kusuru yoktur. Bilinmelidir ki, asıl kusur, asıl arıza, asıl açmaz ABD Başkanı Biden’in hasarlı, sakıncalı ve zararlı zihninde ve politikalarındadır” diye konuştu.
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 1915 olaylarının 106'ıncı yıldönümüyle ilgili ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasının içerisinde 'soykırım' kelimesini kullanmasına sessiz kalmadı. Başkan Başaran, ‘Her yıl bu gün, Osmanlı döneminde yaşanan Ermeni soykırımında ölenleri anıyoruz’ ifadesinin kullanılmasının ileride büyük sıkıntılar yaşanılacağının habercisi olduğuna dikkat çekti.

Önceden siyaset kültürü çok farklıydı. İlkeli, idealleri, davası olan insanların yapardı siyaseti.

Eskiden siyaset yapanlar fikir üretir, bu fikirlerini paylaşır aynı düşünce içinde olanlarla birliktelik sağlanırdı.

Yine eskiden siyasi partilere baktığımızda;

Siyasi partiler kendilerine ideolojik yakınlığı olanları yönetim kadrolarına alırlar, bu yönetim kurulları da “ne ihale kovalar, ne iş takibi yapar, ne de para karşılığı iş imkanı” içinde olmazlardı.

Eski siyaset ile günümüz siyasetinde kavram da değişti, anlayış da değişti, içerik de değişti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili ‘soykırım’ kelimesi kullanmasına bir tepki de İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi. Yapılan talihsiz yada art niyetli açıklamanın Türk milletinin onur ve itibarına yönelik ağır bir saldırı niteliğini taşıdığını söyleyen Başkan Başaran, “Sözde “soykırım” lafını ağzına alanları, tarihi yeniden yazmaya çalışanları, buna gereken yanıtını veremeyenler ile mevsimlik ve konjonktürel siyasi çıkarları iki ülke halkı arasındaki dostluk ilişkisine tercih edenleri kınıyorum” dedi.

Sözde soykırım iddialarının Batı ülkeleri tarafından Türkiye’nin dış politikasını manipüle etmesine izin verilmemesi gerektiğini hatırlatan Başkan Başaran, “Türkiye kendisine karşı oynanan makro planlara, mikro tepkiler göstererek geçiştiremez. Türkiye, hedef büyütmelidir. Sahte ve sanal “Ermeni Soykırım İddialarına” karşı Türkiye hiçbir zaman sessiz kalamaz. ABD Başkanı Biden, ‘Erivan ağzıyla’ bir açıklama yapmıştır. Türk milletinin ve Türk tarihinin sözde ‘soykırım’ lafları ile gerçeklerini yansıtmaktan uzak kozmopolit ve köksüz ifadeleri kabul etmek mümkün değildir. ABD Başkanı Biden’in tarihten husumet çıkarmakta üstüne vazife değildir. ABD’nin Türk milletini her fırsatta suçlayan, uluslararası toplum nezdinde soykırımcı, katliamcı, katil sıfatlarıyla anılmasını isteyen mihraklara ümit verme konusunda üstün meziyet sahibi olduğu zaten bilinmektedir. Türk milletinin dününde utanacağı, sıkılacağı, bunalacağı, af ve merhamet dileneceği herhangi bir yanlış ve kusuru yoktur. Bilinmelidir ki, asıl kusur, asıl arıza, asıl açmaz ABD Başkanı Biden’in hasarlı, sakıncalı ve zararlı zihninde ve politikalarındadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.