Beklentimiz sicil affı

EKONOMİ 28.10.2020 - 12:57, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1363+ kez okundu.
 

Beklentimiz sicil affı

Yeni Antalya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, pandemi süreci ile birlikte esnafın yaşadığı ve yaşamakta olduğu sorunlara kredilerimizle can suyu olduk dedi.

Afşin, Coronavirüs salgını sürecinde, Halkbank’ın “esnaf destek paketi” kapsamında müracat edilen kredi başvurularına esnaf sicil kayıtlarına bakılmaksızın hızlı bir şekilde değerlendirerek, ödemelerinin yapıldığını ifade etti. Esnafımız bu operasyonla can suyuna kavuşmuştur. Şimdi ise gözümüz kulağımız Ankara da meclistedir. SGK ve Vergi borcu olan esnafımıza yapılandırma imkanı sunacak olan yasal düzenlemeyi beklemekteyiz dedi. Ak Parti Grubu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş'un verdiği müjdeye değinen Afşin, Esnaflarımızın yeni SGK ve Vergi affı yasasıyla; • Belirli bir süre içinde gecikme ve borç faizindeki artış silinecektir. • Ana para ve Ti-ÜFE faiz oranını nakit olarak ödemek isteyen herkes borcunu 36 aya kadar geri ödeyebilir. • İdari para cezaları ve trafik cezaları gibi faiz oranlarının ve borç faizinin artırılmasındaki gecikmeler silinecek. Ek olarak, anaparanın çoğundan feragat edilecektir.   diye biliyoruz. Biz Antalya Milletvekillerimize bir çağrıda bulunuyoruz. Bu torba yasaya mutlaka sicil affında eklenmelidir. Esnafımızın yeni kredilerle işini büyütmesi ve pandemi sürecinden güçlenerek çıkmasının yolunu sicil affı açacaktır. SGK ve Vergi affı kadar Sicil affıda önemlidir. Hala mecliste bulunan ve üzerinde çalışılan bu toplumsal ekonomik uzlaşı paketine tekraren ifade ediyoruz ki sicil affı da eklenmelidir dedi. Afşin, Geniş kapsamlı bir sicil affı getirilmelidir. Bu sicil affı; özel bankaların ve Merkez Bankası kayıtlarından silinmesi, hem esnafımıza hem de piyasalara derin bir nefes aldıracağı en büyük beklentilerden birisidir. Tüm kesimleri kapsayacak kararların alınması, esnaf ve sanatkârlar olarak devletimizden en büyük beklentimizdir" ifadelerini kullandı.   Yeni Antalya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, esnafa umut olan bu çalışma için mecliste destek veren her milletvekilimize teşekkür ediyoruz dedi.
Yeni Antalya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, pandemi süreci ile birlikte esnafın yaşadığı ve yaşamakta olduğu sorunlara kredilerimizle can suyu olduk dedi.

Afşin, Coronavirüs salgını sürecinde, Halkbank’ın “esnaf destek paketi” kapsamında müracat edilen kredi başvurularına esnaf sicil kayıtlarına bakılmaksızın hızlı bir şekilde değerlendirerek, ödemelerinin yapıldığını ifade etti. Esnafımız bu operasyonla can suyuna kavuşmuştur. Şimdi ise gözümüz kulağımız Ankara da meclistedir. SGK ve Vergi borcu olan esnafımıza yapılandırma imkanı sunacak olan yasal düzenlemeyi beklemekteyiz dedi.

Ak Parti Grubu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş'un verdiği müjdeye değinen Afşin, Esnaflarımızın yeni SGK ve Vergi affı yasasıyla;

• Belirli bir süre içinde gecikme ve borç faizindeki artış silinecektir.
• Ana para ve Ti-ÜFE faiz oranını nakit olarak ödemek isteyen herkes borcunu 36 aya kadar geri ödeyebilir.
• İdari para cezaları ve trafik cezaları gibi faiz oranlarının ve borç faizinin artırılmasındaki gecikmeler silinecek. Ek olarak, anaparanın çoğundan feragat edilecektir.

 

diye biliyoruz. Biz Antalya Milletvekillerimize bir çağrıda bulunuyoruz. Bu torba yasaya mutlaka sicil affında eklenmelidir. Esnafımızın yeni kredilerle işini büyütmesi ve pandemi sürecinden güçlenerek çıkmasının yolunu sicil affı açacaktır. SGK ve Vergi affı kadar Sicil affıda önemlidir. Hala mecliste bulunan ve üzerinde çalışılan bu toplumsal ekonomik uzlaşı paketine tekraren ifade ediyoruz ki sicil affı da eklenmelidir dedi.

Afşin, Geniş kapsamlı bir sicil affı getirilmelidir. Bu sicil affı; özel bankaların ve Merkez Bankası kayıtlarından silinmesi, hem esnafımıza hem de piyasalara derin bir nefes aldıracağı en büyük beklentilerden birisidir. Tüm kesimleri kapsayacak kararların alınması, esnaf ve sanatkârlar olarak devletimizden en büyük beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

 

Yeni Antalya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, esnafa umut olan bu çalışma için mecliste destek veren her milletvekilimize teşekkür ediyoruz dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.