Birisi Rektör Saltana Bir Şey Söylesin!

EĞİTİM 19.01.2024 - 20:19, Güncelleme: 19.01.2024 - 20:19 1841+ kez okundu.
 

Birisi Rektör Saltana Bir Şey Söylesin!

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, “10 Ocak Gazeteciler Günü” sebebiyle 17 Ocak tarihinde basın mensuplarıyla buluştuğu kahvaltıda “Üniversitemizde bulunan Yenilikçi Teknolojiler Merkezi, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli bir değer. Savunma sanayi ve pek çok alanda ülkemize destek vermek için çalışıyoruz” demiş.

Demiş demesine de gerçekler hiç de öyle değil. SDÜ'lü akademisyenler: yaklaşık 20 milyon dolara mal olan merkezin tesbih imalathanesi görevi gördüğünü, rektör Mehmet Saltan’ın da reklam amaçlı olarak merkezi kullandığını ileri sürüyorlar. Örnek mi? Hatırlanacağı üzere merkezdeki milyon dolarlık makinelerle yapılan titanyum tesbih eski Rektör İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından Isparta Milletvekili S. Sadi Bilgiç'e hediye edilmişti. Aslına bakarsanız SDÜ YETEM in temelleri 2008 yılında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle SDÜ tarafından Başbakanlık DPT ye sunulan Yenilikçi Üretim Teknolojileri ile gündeme gelmiş bir proje. Proje kapsamında CAD/CAM, Hidrojen Enerjisi Teknolojileri, Malzeme Araştırma Merkezi, Yenilenebilir Enerji ARGE ve Biyoteknoloji ARGE Merkezleri bir araya gelerek bir proje geliştirmiş ve DPT den altyapı desteği alınmış. Amaç olarak ulusal ve bölgesel inovasyon ve teknolojiyi geliştirerek katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi adına bilimsel ve ticari projeler üretmek hedeflenmiş. DPT tarafından ve toplamda 20 milyon doları aşkın bir bütçeyle kurulmuş. Türkiye'de ilk denilebilecek cihaz ve ekipmanlar bu merkez bünyesine kazandırılmış. Ancak Rektör Çarıkçı döneminde merkez içinde yapılan araştırmalar ve çalışmalar bireysel araştırmaların ötesine fazla geçememiş ve verimli kullanılmamış. Daha da kötüsü merkez içerisindeki birçok değerli cihaz ve ekipman atıl bırakılmış. Liste uzayıp gidiyor… Yeni rektör Mehmet Saltanın hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi basın mensuplarının gözlerinin içine bakarak yaptığı bu açıklama bazı soru işaretlerini de gündeme taşımış bulunuyor. Türkiye'de nadir bir teknoloji merkezine sahip olan Süleyman Demirel Üniversitesinin, TÜBİTAK ARDEB projeleri ve Teknokent projelerinde hangi konumdadır? Rektör Çarıkçı döneminde tesbih imalatı ile gündeme gelen merkez ile Rektör Saltan'ın övünmeye çalışması neyin işaretidir? Basın mensuplarıyla paylaşılmayan önemli bir gelişme mi var? Yoksa çürümeye terk edilmiş merkezin hep birlikte yok oluşunu mu seyretmeye devam edeceğiz. Haber:https://www.son32.com/haber/18923284/rektor-saltan-yenilikci-teknolojiler-merkezi-sehrimiz-ve-ulkemiz-icin-cok-onemli-bir-deger Kaynak:https://bizimgaste.com/haber/birisi-rektor-saltana-bir-sey-soylesin-h5287.html
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, “10 Ocak Gazeteciler Günü” sebebiyle 17 Ocak tarihinde basın mensuplarıyla buluştuğu kahvaltıda “Üniversitemizde bulunan Yenilikçi Teknolojiler Merkezi, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli bir değer. Savunma sanayi ve pek çok alanda ülkemize destek vermek için çalışıyoruz” demiş.

Demiş demesine de gerçekler hiç de öyle değil. SDÜ'lü akademisyenler: yaklaşık 20 milyon dolara mal olan merkezin tesbih imalathanesi görevi gördüğünü, rektör Mehmet Saltan’ın da reklam amaçlı olarak merkezi kullandığını ileri sürüyorlar.

Örnek mi? Hatırlanacağı üzere merkezdeki milyon dolarlık makinelerle yapılan titanyum tesbih eski Rektör İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından Isparta Milletvekili S. Sadi Bilgiç'e hediye edilmişti.

Aslına bakarsanız SDÜ YETEM in temelleri 2008 yılında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle SDÜ tarafından Başbakanlık DPT ye sunulan Yenilikçi Üretim Teknolojileri ile gündeme gelmiş bir proje.

Proje kapsamında CAD/CAM, Hidrojen Enerjisi Teknolojileri, Malzeme Araştırma Merkezi, Yenilenebilir Enerji ARGE ve Biyoteknoloji ARGE Merkezleri bir araya gelerek bir proje geliştirmiş ve DPT den altyapı desteği alınmış.

Amaç olarak ulusal ve bölgesel inovasyon ve teknolojiyi geliştirerek katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi adına bilimsel ve ticari projeler üretmek hedeflenmiş.

DPT tarafından ve toplamda 20 milyon doları aşkın bir bütçeyle kurulmuş.

Türkiye'de ilk denilebilecek cihaz ve ekipmanlar bu merkez bünyesine kazandırılmış.

Ancak Rektör Çarıkçı döneminde merkez içinde yapılan araştırmalar ve çalışmalar bireysel araştırmaların ötesine fazla geçememiş ve verimli kullanılmamış.

Daha da kötüsü merkez içerisindeki birçok değerli cihaz ve ekipman atıl bırakılmış.

Liste uzayıp gidiyor…

Yeni rektör Mehmet Saltanın hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi basın mensuplarının gözlerinin içine bakarak yaptığı bu açıklama bazı soru işaretlerini de gündeme taşımış bulunuyor.

Türkiye'de nadir bir teknoloji merkezine sahip olan Süleyman Demirel Üniversitesinin, TÜBİTAK ARDEB projeleri ve Teknokent projelerinde hangi konumdadır?

Rektör Çarıkçı döneminde tesbih imalatı ile gündeme gelen merkez ile Rektör Saltan'ın övünmeye çalışması neyin işaretidir? Basın mensuplarıyla paylaşılmayan önemli bir gelişme mi var? Yoksa çürümeye terk edilmiş merkezin hep birlikte yok oluşunu mu seyretmeye devam edeceğiz.

Haber:https://www.son32.com/haber/18923284/rektor-saltan-yenilikci-teknolojiler-merkezi-sehrimiz-ve-ulkemiz-icin-cok-onemli-bir-deger

Kaynak:https://bizimgaste.com/haber/birisi-rektor-saltana-bir-sey-soylesin-h5287.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.