BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

SAĞLIK 18.03.2020 - 23:29, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1579+ kez okundu.
 

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni yaptığı yazılı açıklama ile corona virüsü nedeniyle devletimizin verdiği mücadeleye Türk basını olarak 7/24 yayın yaparak halkımızın uyarılara karşı duyarlılık kazanması adına kesintisiz yayınlar yaparak sorumlu gazetecilik anlayışı içinde verilen mücadeleye, milletimizin sağlığı ülkemizin geleceği için tam destek verdiklerini açıkladı.

Yeni açıklamasını söyle sürdürdü:, 'Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Corona virüs (Kovid-19) salgınından alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef ülkemizde etkilenmiştir. Bu süreçte devletimizin ve hükümetimizin kararları doğrultusunda kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmek ve oluşabilecek zararların önüne geçmek adına Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve bağlı cemiyetlerimiz bünyesinde görev yapan Gazeteciler ve tüm basın kuruluşları titiz ve hassas bir çalışma süreci izlemekte devletimizin ve milletimizin verdiği bu amansız mücadeleye yayınlarımız ile 7/24 destek vermektedir. Görüyoruz ki müşterek dayanışma içerisinde atlatmamız gereken sıkıntılı bir sürecin başlangıcındayız. Bu süre zarfında basın kuruluşlarının en büyük gelir kaynağı olan ve ayakta durmalarını sağlayan ticari ilanlar ile ihale ilanları kamu kuruluşları ile katma bütçeli idarelerin bu konudaki faaliyetlerini durdurmaları nedeniyle bir süre yayınlanmama durumu ile karşı karşıyayız.. Bu da basın mensuplarının sair giderlerini karşılamada ciddi sorunlar yaratacaktır. Bu sorunlar yaşanmadan evvel tedbir alınmasını sağlıklı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Alınacak tedbirler arasında özellikle sigorta primleri ile vergilerden altı ay bir yıl muhaf tutulması veya ertelenmesi, faizsiz kredi ve özellikle yerel yönetimler tarafından yerel basının desteklenmesi yönünde bir tavsiye kararı alınması, çıkacak olan ekonomik destek paket içine mutlaka Anadolu basının dahil edilmesi yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesine, kamuoyunun gözü kulağı konumundaki medya kuruluşları için hayati önem taşımaktadır. Devletimiz ve aziz Türk milletimiz bugüne kadar nice zorlukları birlikte mücadele ederek aşmıştır, bundan sonrada birlik beraberlik içinde aşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur. Tüm mücadeleler de olduğu gibi bu mücadelede de ülkemizin geleceği ve milletimizin sağlığı için Anadolu basını olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni yaptığı yazılı açıklama ile corona virüsü nedeniyle devletimizin verdiği mücadeleye Türk basını olarak 7/24 yayın yaparak halkımızın uyarılara karşı duyarlılık kazanması adına kesintisiz yayınlar yaparak sorumlu gazetecilik anlayışı içinde verilen mücadeleye, milletimizin sağlığı ülkemizin geleceği için tam destek verdiklerini açıkladı.

Yeni açıklamasını söyle sürdürdü:, 'Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Corona virüs (Kovid-19) salgınından alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef ülkemizde etkilenmiştir.

Bu süreçte devletimizin ve hükümetimizin kararları doğrultusunda kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmek ve oluşabilecek zararların önüne geçmek adına Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve bağlı cemiyetlerimiz bünyesinde görev yapan Gazeteciler ve tüm basın kuruluşları titiz ve hassas bir çalışma süreci izlemekte devletimizin ve milletimizin verdiği bu amansız mücadeleye yayınlarımız ile 7/24 destek vermektedir.

Görüyoruz ki müşterek dayanışma içerisinde atlatmamız gereken sıkıntılı bir sürecin başlangıcındayız. Bu süre zarfında basın kuruluşlarının en büyük gelir kaynağı olan ve ayakta durmalarını sağlayan ticari ilanlar ile ihale ilanları kamu kuruluşları ile katma bütçeli idarelerin bu konudaki faaliyetlerini durdurmaları nedeniyle bir süre yayınlanmama durumu ile karşı karşıyayız.. Bu da basın mensuplarının sair giderlerini karşılamada ciddi sorunlar yaratacaktır.

Bu sorunlar yaşanmadan evvel tedbir alınmasını sağlıklı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Alınacak tedbirler arasında özellikle sigorta primleri ile vergilerden altı ay bir yıl muhaf tutulması veya ertelenmesi, faizsiz kredi ve özellikle yerel yönetimler tarafından yerel basının desteklenmesi yönünde bir tavsiye kararı alınması, çıkacak olan ekonomik destek paket içine mutlaka Anadolu basının dahil edilmesi yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesine, kamuoyunun gözü kulağı konumundaki medya kuruluşları için hayati önem taşımaktadır.

Devletimiz ve aziz Türk milletimiz bugüne kadar nice zorlukları birlikte mücadele ederek aşmıştır, bundan sonrada birlik beraberlik içinde aşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur.

Tüm mücadeleler de olduğu gibi bu mücadelede de ülkemizin geleceği ve milletimizin sağlığı için Anadolu basını olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.