BÜYÜKŞEHİR’den dolandırıcılık uyarısı

ASAYİŞ 12.08.2020 - 12:31, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2035+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’den dolandırıcılık uyarısı

Bur süredir bazı belediye yöneticilerinin isimlerini kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara karşı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden uyarı geldi. Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından yapılan uyarıda, “Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir yönetici ve çalışanının yardım ya da para talebinde bulunması mümkün değildir” denildi.

İnternet üzerinde bir süredir sayıları artan sahte bağış ve yardım kampanyalarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Özellikle pandemi döneminde daha da hız kazanan dolandırıcıların bir yöntemi de herhangi bir kamu kurumunun yönetici veya çalışanlarının isimlerini kullanarak yardım toplama girişimi. Bunun son örneklerinden biri de Antalya Büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz’ün başına geldi. Gürbüz’ün adını kullanan bir takım kişiler vatandaşlara giderek yardım toplamaya çalıştı. Bu durumu öğrenen Gürbüz, sosyal medya hesabından, “Değerli dostlar son günlerde ismim kullanılarak yardım talebinde bulunulduğu öğrenilmiştir. Bu tür dolandırıcı kişilere itibar edilmemesini, emniyet ve savcılığa müracaat edilmesini önemle rica ediyorum” şeklinde uyarı yapmak zorunda kaldı.    ‘ÖNEMLİ DUYURU’ Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da ‘Önemli Duyuru’ başlığıyla şu paylaşım yapıldı; “Belediyemizin üst düzey yöneticilerinin isimlerini kullanan kötü niyetli kişiler, ‘yardım toplama’ adı altında vatandaşlarımızı dolandırma girişiminde bulunmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir yönetici ya da çalışanının yardım ya da para talebinde bulunması kesinlikle ve kesinlikle söz konusu değildir. Bu zor günlerde dahi vatandaşların iyi niyetli duygularını suiistimal etmeye çalışan dolandırıcılara itibar edilmemesi önemle rica olunur. “
Bur süredir bazı belediye yöneticilerinin isimlerini kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara karşı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden uyarı geldi. Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından yapılan uyarıda, “Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir yönetici ve çalışanının yardım ya da para talebinde bulunması mümkün değildir” denildi.

İnternet üzerinde bir süredir sayıları artan sahte bağış ve yardım kampanyalarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Özellikle pandemi döneminde daha da hız kazanan dolandırıcıların bir yöntemi de herhangi bir kamu kurumunun yönetici veya çalışanlarının isimlerini kullanarak yardım toplama girişimi. Bunun son örneklerinden biri de Antalya Büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz’ün başına geldi. Gürbüz’ün adını kullanan bir takım kişiler vatandaşlara giderek yardım toplamaya çalıştı. Bu durumu öğrenen Gürbüz, sosyal medya hesabından, “Değerli dostlar son günlerde ismim kullanılarak yardım talebinde bulunulduğu öğrenilmiştir. Bu tür dolandırıcı kişilere itibar edilmemesini, emniyet ve savcılığa müracaat edilmesini önemle rica ediyorum” şeklinde uyarı yapmak zorunda kaldı.   

‘ÖNEMLİ DUYURU’

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da ‘Önemli Duyuru’ başlığıyla şu paylaşım yapıldı; “Belediyemizin üst düzey yöneticilerinin isimlerini kullanan kötü niyetli kişiler, ‘yardım toplama’ adı altında vatandaşlarımızı dolandırma girişiminde bulunmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir yönetici ya da çalışanının yardım ya da para talebinde bulunması kesinlikle ve kesinlikle söz konusu değildir. Bu zor günlerde dahi vatandaşların iyi niyetli duygularını suiistimal etmeye çalışan dolandırıcılara itibar edilmemesi önemle rica olunur. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.