CEMİL MERİÇ'E 1400 KİTAP DAHA

KÜLTÜR 03.11.2020 - 12:29, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1593+ kez okundu.
 

CEMİL MERİÇ'E 1400 KİTAP DAHA

Kepez Belediyesi’nin halkın kullanımına kazandırdığı DokumaPark’ta oluşturduğu Cemil Meriç Kitaplığı’na, Cengiz Kaya da şahsi kütüphanesindeki 1400’den fazla kıymetli eseri bağışladı.

Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap bağışları sürüyor. Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı için başlattığı kitap kampanyasına Antalyalılardan destek yağıyor. Cengiz Kaya’da yıllardır şahsi kütüphanesinde biriktirdiği nadide eserleri Cemil Meriç Kitaplığı’na bağışladı. Kaya, kütüphanesindeki 1400’ün üzerindeki kitabı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teslim etti. Belediyenin toplantı salonuna dizilen kitapları inceleyen Başkan Tütüncü, “Antalyalı kitap kurtları kampanyamıza kitap bağışında bulunmaya devam ediyorlar. Onların katkılarıyla çok müstesna bir koleksiyon oluşuyor, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi. Kitaplıkta 10 binlerce kitap yer alacak Cengiz Kaya’nın da 1400’den fazla kitabı Cemil Meriç Kitaplığı’na bağışladığını belirten Tütüncü, “Cemil bey, hayatının uzunca bir döneminde aldığı, okuduğu kütüphanesine yerleştirdiği, üzerinde hatıralar biriktirdiği kitaplarını bizlerle paylaştı. Birçok alanda edebiyattan kişisel gelişime, tarihten bir döneme damga vurmuş ansiklopedilere kadar birçok kitap bu koleksiyonun içinde mevcut. Bu koleksiyonla birlikte Cemil Meriç Kütüphanemizde Antalyalı kitap kurtlarına, bir koleksiyon hazırlamanın, güzel bir kütüphane oluşturacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. İnşallah on binlerce kitaptan oluşan güzel bir koleksiyonu kitap dostlarımızın destekleriyle şehrimize kazandıracağız. DokumaPark’a hayat veren çok önemli bir eseri daha hep birlikte vücuda getiriyoruz. Cengiz Kaya’ya kıymetli kitaplarını 7 gün 24 saat açık olacak kütüphanemize bağışladığı için çok teşekkür ederim.” diye konuştu. Kepez’e güzel bir kütüphane Şahsi kütüphanesinde bulunan 1400’den fazla kitabı Cemil Meriç Kitaplığı’na bağışlayan Cengiz Kaya’ da, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kaya, “Bu kütüphane gençlerin yararlanabileceği güzel kitaplardan oluşan bir müze olacak. Çok seviniyorum. Çok teşekkürler. Başkanımıza da bu duyguyu bana yaşattığı için çok teşekkür ederim ”dedi.
Kepez Belediyesi’nin halkın kullanımına kazandırdığı DokumaPark’ta oluşturduğu Cemil Meriç Kitaplığı’na, Cengiz Kaya da şahsi kütüphanesindeki 1400’den fazla kıymetli eseri bağışladı.

Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap bağışları sürüyor. Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı için başlattığı kitap kampanyasına Antalyalılardan destek yağıyor.

Cengiz Kaya’da yıllardır şahsi kütüphanesinde biriktirdiği nadide eserleri Cemil Meriç Kitaplığı’na bağışladı. Kaya, kütüphanesindeki 1400’ün üzerindeki kitabı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teslim etti.

Belediyenin toplantı salonuna dizilen kitapları inceleyen Başkan Tütüncü, “Antalyalı kitap kurtları kampanyamıza kitap bağışında bulunmaya devam ediyorlar. Onların katkılarıyla çok müstesna bir koleksiyon oluşuyor, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Kitaplıkta 10 binlerce kitap yer alacak

Cengiz Kaya’nın da 1400’den fazla kitabı Cemil Meriç Kitaplığı’na bağışladığını belirten Tütüncü, “Cemil bey, hayatının uzunca bir döneminde aldığı, okuduğu kütüphanesine yerleştirdiği, üzerinde hatıralar biriktirdiği kitaplarını bizlerle paylaştı. Birçok alanda edebiyattan kişisel gelişime, tarihten bir döneme damga vurmuş ansiklopedilere kadar birçok kitap bu koleksiyonun içinde mevcut.

Bu koleksiyonla birlikte Cemil Meriç Kütüphanemizde Antalyalı kitap kurtlarına, bir koleksiyon hazırlamanın, güzel bir kütüphane oluşturacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. İnşallah on binlerce kitaptan oluşan güzel bir koleksiyonu kitap dostlarımızın destekleriyle şehrimize kazandıracağız.

DokumaPark’a hayat veren çok önemli bir eseri daha hep birlikte vücuda getiriyoruz. Cengiz Kaya’ya kıymetli kitaplarını 7 gün 24 saat açık olacak kütüphanemize bağışladığı için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kepez’e güzel bir kütüphane

Şahsi kütüphanesinde bulunan 1400’den fazla kitabı Cemil Meriç Kitaplığı’na bağışlayan Cengiz Kaya’ da, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kaya, “Bu kütüphane gençlerin yararlanabileceği güzel kitaplardan oluşan bir müze olacak. Çok seviniyorum. Çok teşekkürler. Başkanımıza da bu duyguyu bana yaşattığı için çok teşekkür ederim ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.