ÇGD Akdeniz’de yeni dönem

SİYASET 25.03.2021 - 23:33, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1898+ kez okundu.
 

ÇGD Akdeniz’de yeni dönem

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi’nin olağan genel kurulunda, şube başkanlığına gazeteci Erdem Güner seçildi

Covid-19 salgınıyla mücadele kuralları nedeniyle daha önce ertelenen ÇGD Akdeniz Şubesi’nin 12’nci genel kurulu, pandemiye ilişkin tüm önlemler alınarak şube merkezi Gazetecievi’nde yapıldı. Tek liste olarak gidilen seçimde yeni dönemin yönetim, denetim ve onur kurulları belirlendi. Buna göre; ÇGD Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Erdem Güner, Vahide Emel Yanık, Hasan Demirbaş, Vildan Çalcı Kara ve Yusuf Yavuz’dan oluştu. Denetim Kurulu’na Pınar Merinç, Hasan Üstün ve Erdem Duru seçilirken, Onur Kurulu Bünyamin Tokmak, Derya Uğural ve Mustafa Sönmez’den oluştu. Yeni yönetim ilk toplantısında, görev dağılımı yaptı. Başkanlığa Erdem Güner, Başkan yardımcılığına Vahide Emel Yanık, muhasip üyeliğe Hasan Demirbaş seçildi. ÇGD Akdeniz Şubesi eski Başkanı Engin Korkmaz, yeni yönetime başarılar diledi. Yeni başkan Güner Derneğin yeni dönem başkanı Erdem Güner, gazetecilerin hem mesleki şartlar açısından hem de pek çok çalışan gibi ekonomik açıdan büyük sorunlar yaşadığı bir dönemde görev aldıklarına işaret etti. Güner, “Önümüzdeki önemli meselelerden biri, genç arkadaşlarımızın bu mevcut tablodan olumsuz yönde etkilenmesidir. Onlara ihtiyacımız var. Genç meslektaşlarla iletişim başta olmak üzere, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalışmayı düşünüyoruz” dedi. Yerel basının sorunlarını çok önemsediklerini, bu konuya eğileceklerini dile getiren Erdem Güner, “Meslekte gerçekleşen yeni yönelimler ve gazetecilerin önündeki yeni seçenekler üzerinde de çalışmalar yapacağız. ÇGD’de bugüne kadar görev yapmış bütün arkadaşlarımıza çabaları için teşekkür ederim. ÇGD Akdeniz Şubesi’ni bir adım ileri taşımak için elimizden geleni yapmak istiyoruz” diye konuştu.   Erdem Güner kimdir Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Erdem Güner, özel kanallarda televizyon haberciliği yaptı. Daha sonra TRT Antalya Haber Müdürlüğü'nde 10 yıl muhabir olarak çalıştı. TRT'den istifa eden Güner, tarım alanında sektör yayıncılığına geçiş yaptı. Erdem Güner, halen enerji ve tarım alanlarında gazetecilik faaliyetini sürdürüyor. Haber Merkezi
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi’nin olağan genel kurulunda, şube başkanlığına gazeteci Erdem Güner seçildi

Covid-19 salgınıyla mücadele kuralları nedeniyle daha önce ertelenen ÇGD Akdeniz Şubesi’nin 12’nci genel kurulu, pandemiye ilişkin tüm önlemler alınarak şube merkezi Gazetecievi’nde yapıldı. Tek liste olarak gidilen seçimde yeni dönemin yönetim, denetim ve onur kurulları belirlendi. Buna göre; ÇGD Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Erdem Güner, Vahide Emel Yanık, Hasan Demirbaş, Vildan Çalcı Kara ve Yusuf Yavuz’dan oluştu. Denetim Kurulu’na Pınar Merinç, Hasan Üstün ve Erdem Duru seçilirken, Onur Kurulu Bünyamin Tokmak, Derya Uğural ve Mustafa Sönmez’den oluştu. Yeni yönetim ilk toplantısında, görev dağılımı yaptı. Başkanlığa Erdem Güner, Başkan yardımcılığına Vahide Emel Yanık, muhasip üyeliğe Hasan Demirbaş seçildi. ÇGD Akdeniz Şubesi eski Başkanı Engin Korkmaz, yeni yönetime başarılar diledi.

Yeni başkan Güner
Derneğin yeni dönem başkanı Erdem Güner, gazetecilerin hem mesleki şartlar açısından hem de pek çok çalışan gibi ekonomik açıdan büyük sorunlar yaşadığı bir dönemde görev aldıklarına işaret etti. Güner, “Önümüzdeki önemli meselelerden biri, genç arkadaşlarımızın bu mevcut tablodan olumsuz yönde etkilenmesidir. Onlara ihtiyacımız var. Genç meslektaşlarla iletişim başta olmak üzere, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalışmayı düşünüyoruz” dedi. Yerel basının sorunlarını çok önemsediklerini, bu konuya eğileceklerini dile getiren Erdem Güner, “Meslekte gerçekleşen yeni yönelimler ve gazetecilerin önündeki yeni seçenekler üzerinde de çalışmalar yapacağız. ÇGD’de bugüne kadar görev yapmış bütün arkadaşlarımıza çabaları için teşekkür ederim. ÇGD Akdeniz Şubesi’ni bir adım ileri taşımak için elimizden geleni yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Erdem Güner kimdir
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Erdem Güner, özel kanallarda televizyon haberciliği yaptı. Daha sonra TRT Antalya Haber Müdürlüğü'nde 10 yıl muhabir olarak çalıştı. TRT'den istifa eden Güner, tarım alanında sektör yayıncılığına geçiş yaptı. Erdem Güner, halen enerji ve tarım alanlarında gazetecilik faaliyetini sürdürüyor.

Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.