CHP'Lİ DURUKTAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

DÜNYA 30.04.2020 - 13:34, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2747+ kez okundu.
 

CHP'Lİ DURUKTAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

CHP Konyaaltı ilçe başkanı Onur Duruk "Ne ezilen ne ezen, insanca bir yaşam istiyoruz." Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Onur Duruk mesajında, "Kanlı 1 Mayıs" olarak tarihe geçen 1 Mayıs 1977 tarihinde İstanbul Taksim'de, emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerinin üzerine ateş açılmasıyla meydana gelen katliamda ölen 34 kişiyi andı. Faşist güçler tarafından tertiplendiği açıkça belli olan bu kanlı saldırının hala aydınlatılamadığına işaret eden Duruk, "Bu katliamı her yönüyle açığa çıkartmak, adalet mücadelesi veren bizlerin, yaşamını kaybedenlerin ailelerine ve gelecek kuşaklara karşı temel sorumluluğumuzdur" dedi. Onur Duruk, emeğin en kutsal değer olduğunun altını çizerek, emeğin ve emekçinin haklarını koruma mücadelesinin insanlığa hizmet etmek olduğunu ifade etti. Covid-19 salgınının yaşandığı bugünlerde, Antalya'da, başta turizm sektörü ve bu sektöre bağlı diğer iş kollarında 200 bini aşkın emekçinin işsiz kaldığına işaret eden Onur Duruk, Hükümet'in açıkladığı destek paketlerinin işçilere, işsizlere, emekçilere, küçük esnafa ve çiftçilere hiç bir şey sağlamadığını belirtti. Covid-19 salgını yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 Mayıs'ı alanlarda kutlayamamanın burukluğunu yaşadığını da vurgulayan Onur Duruk, mesajının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: "İşsizlik sorununun çözüldüğü, iş cinayetlerinin sona erdiği, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin giderildiği günlerin yakın olduğuna olan inancımla tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen için bütün emekçileri mücadeleye çağırıyorum. Emeğin, özgürlüğün, demokrasinin, dayanışmanın ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağımız güzel günler yakındır. Yaşasın 1 Mayıs." ***
CHP Konyaaltı ilçe başkanı Onur Duruk "Ne ezilen ne ezen, insanca bir yaşam istiyoruz." Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Onur Duruk mesajında, "Kanlı 1 Mayıs" olarak tarihe geçen 1 Mayıs 1977 tarihinde İstanbul Taksim'de, emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerinin üzerine ateş açılmasıyla meydana gelen katliamda ölen 34 kişiyi andı. Faşist güçler tarafından tertiplendiği açıkça belli olan bu kanlı saldırının hala aydınlatılamadığına işaret eden Duruk, "Bu katliamı her yönüyle açığa çıkartmak, adalet mücadelesi veren bizlerin, yaşamını kaybedenlerin ailelerine ve gelecek kuşaklara karşı temel sorumluluğumuzdur" dedi. Onur Duruk, emeğin en kutsal değer olduğunun altını çizerek, emeğin ve emekçinin haklarını koruma mücadelesinin insanlığa hizmet etmek olduğunu ifade etti. Covid-19 salgınının yaşandığı bugünlerde, Antalya'da, başta turizm sektörü ve bu sektöre bağlı diğer iş kollarında 200 bini aşkın emekçinin işsiz kaldığına işaret eden Onur Duruk, Hükümet'in açıkladığı destek paketlerinin işçilere, işsizlere, emekçilere, küçük esnafa ve çiftçilere hiç bir şey sağlamadığını belirtti. Covid-19 salgını yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 Mayıs'ı alanlarda kutlayamamanın burukluğunu yaşadığını da vurgulayan Onur Duruk, mesajının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: "İşsizlik sorununun çözüldüğü, iş cinayetlerinin sona erdiği, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin giderildiği günlerin yakın olduğuna olan inancımla tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen için bütün emekçileri mücadeleye çağırıyorum. Emeğin, özgürlüğün, demokrasinin, dayanışmanın ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağımız güzel günler yakındır.

Yaşasın 1 Mayıs." ***

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.