DAVUTOĞLU'NDAN BAKAN SOYLU'YA SERT ÇIKIŞ

SİYASET 26.09.2020 - 00:25, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2592+ kez okundu.
 

DAVUTOĞLU'NDAN BAKAN SOYLU'YA SERT ÇIKIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için "Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış AYM Başkanı ile polemiğe giriyor" diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bu ülkede AYM Başkanı korumasız sokakta gezemez diyor. Peki durum buysa, senin görevin ne? Bu kadar demokrasiden, liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir yaklaşım olabilir mi” değerlendirmesini yaptı. Davutoğlu Bahçeli’nin ‘TTB kapatılsın” çağrısına da sert tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Antalya 1’inci Olağan Kongresi'ne telekonferans sistemi ile katılarak bir konuşma yaptı. Davutoğlu, Anayasa Mahkemesini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştirdi. AYM YÜZÜNÜZE VURDU Davutoğlu AYM'yi hedef alan Süleyman Soylu'ya şöyle yüklendi: * Oy birliği ile sizin asgari düzeyde bile adaletin işlemesine, hukukun tesis edilmesine tahammül edemediğiniz için yaptığınız müdahaleleri yüzünüze vurdu. * Siz bırakın AYM'ye saldırmayı da mahkemenin sizin liyakatsizliğinizi, çapsızlığınızı ve hukuksuzluğunuzu teslim etmesine ne diyorsunuz onu söyleyin? * Evet, AYM'nin bütün hakimleri sadece bir milletvekilinin dosyası hakkında karar vermediler aynı zamanda bu hükümetin kalitesi ve demokrasi standardıyla da ilgili bir not verdiler. O not 100 üzerinden koskoca bir sıfırdır, sıfır. OY BİRLİĞİYLE SIFIR * Hem de oy birliğiyle verilmiş bir koskoca sıfır, bu ayıp biraz utanmanız varsa size yeter. Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış AYM Başkanı ile polemiğe giriyor. * Muhatabı nezaketle o seviyeye düşmemek için sessiz kalmayı tercih ediyor; ama o hala yüksek perdeden konuşmaya devam ediyor. Baştan aşağı hamaset, baştan aşağı tutarsız bir yaklaşım. * Dediği şu: biz bu ülkede güvenliği tesis edemiyoruz. Yani işimizi yapamıyoruz. Bu ülkede AYM Başkanı korumasız sokakta gezemez diyor. Peki durum buysa, senin görevin ne? * Sokaklarda emniyeti sağlamak sizin göreviniz, sorumluluğunuz değil mi? Bu kadar demokrasiden, liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir yaklaşım olabilir mi. SOYLU NE DEMİŞTİ? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM'nin 'Şehirler arası kara yollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez' hükmünü iptal etmesini sert sözlerle eleştirmişti. Soylu 'Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?' ifadelerini kullanmıştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için "Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış AYM Başkanı ile polemiğe giriyor" diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bu ülkede AYM Başkanı korumasız sokakta gezemez diyor. Peki durum buysa, senin görevin ne? Bu kadar demokrasiden, liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir yaklaşım olabilir mi” değerlendirmesini yaptı. Davutoğlu Bahçeli’nin ‘TTB kapatılsın” çağrısına da sert tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Antalya 1’inci Olağan Kongresi'ne telekonferans sistemi ile katılarak bir konuşma yaptı.

Davutoğlu, Anayasa Mahkemesini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştirdi.

AYM YÜZÜNÜZE VURDU

Davutoğlu AYM'yi hedef alan Süleyman Soylu'ya şöyle yüklendi:

* Oy birliği ile sizin asgari düzeyde bile adaletin işlemesine, hukukun tesis edilmesine tahammül edemediğiniz için yaptığınız müdahaleleri yüzünüze vurdu.

* Siz bırakın AYM'ye saldırmayı da mahkemenin sizin liyakatsizliğinizi, çapsızlığınızı ve hukuksuzluğunuzu teslim etmesine ne diyorsunuz onu söyleyin?

* Evet, AYM'nin bütün hakimleri sadece bir milletvekilinin dosyası hakkında karar vermediler aynı zamanda bu hükümetin kalitesi ve demokrasi standardıyla da ilgili bir not verdiler. O not 100 üzerinden koskoca bir sıfırdır, sıfır.

OY BİRLİĞİYLE SIFIR

* Hem de oy birliğiyle verilmiş bir koskoca sıfır, bu ayıp biraz utanmanız varsa size yeter. Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış AYM Başkanı ile polemiğe giriyor.

* Muhatabı nezaketle o seviyeye düşmemek için sessiz kalmayı tercih ediyor; ama o hala yüksek perdeden konuşmaya devam ediyor. Baştan aşağı hamaset, baştan aşağı tutarsız bir yaklaşım.

* Dediği şu: biz bu ülkede güvenliği tesis edemiyoruz. Yani işimizi yapamıyoruz. Bu ülkede AYM Başkanı korumasız sokakta gezemez diyor. Peki durum buysa, senin görevin ne?

* Sokaklarda emniyeti sağlamak sizin göreviniz, sorumluluğunuz değil mi? Bu kadar demokrasiden, liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir yaklaşım olabilir mi.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM'nin 'Şehirler arası kara yollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez' hükmünü iptal etmesini sert sözlerle eleştirmişti. Soylu 'Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?' ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.