Devlet eliyle siyaset

GÜNDEM 22.10.2020 - 10:58, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1325+ kez okundu.
 

Devlet eliyle siyaset

Kumluca ve Finike’de 19 Ekim pazartesi günü öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, dolu ve fırtına yerleşim yerleri ve tarım alanlarında zarara yol açmıştı. Ertesi gün ise, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın makam aracıyla afetzedeleri ziyaret etmesi dikkat çekti.

Bir kişinin ölümüne, tarım arazileriyle seraların zarar görmesine neden olan kuvvetli yağış, dolu ve fırtınanın etkili olduğu Kumluca ve Finike’ye giden AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın aracına binmesi tepkilere yol açtı. Taş’ın zarar gören seralar, portakal bahçeleri, minaresi yıkılan cami ve 28 yaşındaki Gülseren Çiçek'in hayatını kaybettiği otobüs durağını inceleyen Yazıcı’nın aracında olması ‘devlet eliyle siyaset mi yapılıyor?’ sorularını da beraberinde getirdi. SKANDAL ARAÇ DA TAKİPTE Serik’te yaşanan 500 bin liralık rüşvet skandalının ardından gündeme gelen 480 bin liralık Audi marka aracın da ziyaretler sırasında arkadan takip eden araçlar arasında olması da gözlerden kaçmadı. İşte iddialara konu olan lüks aracın hikayesi: AKP’li Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ın 2019 yılında yeniden belediye başkan adayı gösterilmesi için Kadriye Halk Plajı’nda belediyenin işletmecisi AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a 500 bin TL karşılığında Passat marka 07 AHM 46 plakalı araç alır. İl Başkanı Taş, aracı beğenmediği için geri gönderir. Bu kez Taş, Audi A6 marka otomobilin il yöneticisi otomobil galericisi Muammer Ak’dan satın alınmasını ister. O dönemde Audi 6 marka otomobilin fiyatı 580 bin TL olduğundan, 500 bin TL Muammer Ak’a gönderilir. Kalan 80 bin TL ise, dönemin belediye başkanı Ramazan Çalık’ın fotoğrafçısı olarak belediyede çalışan Ali Özkan adına 80 bin TL kredi çekilir. 580 bin TL’yi teslim alan Muammer Ak, 07 AK 758 plakalı Audi A6 marka aracı Taş’a teslim eder. Taş da aracı makam aracı olarak kullanmaya başlar. CHP İl Başkanı Nusret Bayar konu ile ilgili, “Temiz siyaset için, toplum vicdanının rahatlatılması için AKP İl Başkanı Ethem Taş’ı istifaya davet ediyoruz. Ayrıca söz konusu iddialarla ilgili Savcılar derhal harekete geçmelidir.” Diye açıklamalarda bulunmuştu.
Kumluca ve Finike’de 19 Ekim pazartesi günü öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, dolu ve fırtına yerleşim yerleri ve tarım alanlarında zarara yol açmıştı. Ertesi gün ise, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın makam aracıyla afetzedeleri ziyaret etmesi dikkat çekti.

Bir kişinin ölümüne, tarım arazileriyle seraların zarar görmesine neden olan kuvvetli yağış, dolu ve fırtınanın etkili olduğu Kumluca ve Finike’ye giden AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın aracına binmesi tepkilere yol açtı. Taş’ın zarar gören seralar, portakal bahçeleri, minaresi yıkılan cami ve 28 yaşındaki Gülseren Çiçek'in hayatını kaybettiği otobüs durağını inceleyen Yazıcı’nın aracında olması ‘devlet eliyle siyaset mi yapılıyor?’ sorularını da beraberinde getirdi.

SKANDAL ARAÇ DA TAKİPTE

Serik’te yaşanan 500 bin liralık rüşvet skandalının ardından gündeme gelen 480 bin liralık Audi marka aracın da ziyaretler sırasında arkadan takip eden araçlar arasında olması da gözlerden kaçmadı. İşte iddialara konu olan lüks aracın hikayesi:

AKP’li Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ın 2019 yılında yeniden belediye başkan adayı gösterilmesi için Kadriye Halk Plajı’nda belediyenin işletmecisi AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a 500 bin TL karşılığında Passat marka 07 AHM 46 plakalı araç alır. İl Başkanı Taş, aracı beğenmediği için geri gönderir. Bu kez Taş, Audi A6 marka otomobilin il yöneticisi otomobil galericisi Muammer Ak’dan satın alınmasını ister. O dönemde Audi 6 marka otomobilin fiyatı 580 bin TL olduğundan, 500 bin TL Muammer Ak’a gönderilir. Kalan 80 bin TL ise, dönemin belediye başkanı Ramazan Çalık’ın fotoğrafçısı olarak belediyede çalışan Ali Özkan adına 80 bin TL kredi çekilir. 580 bin TL’yi teslim alan Muammer Ak, 07 AK 758 plakalı Audi A6 marka aracı Taş’a teslim eder. Taş da aracı makam aracı olarak kullanmaya başlar.

CHP İl Başkanı Nusret Bayar konu ile ilgili, “Temiz siyaset için, toplum vicdanının rahatlatılması için AKP İl Başkanı Ethem Taş’ı istifaya davet ediyoruz. Ayrıca söz konusu iddialarla ilgili Savcılar derhal harekete geçmelidir.” Diye açıklamalarda bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.