ELMALI MYO’DAN ULUSLARARASI PROJE

EĞİTİM 17.07.2020 - 16:26, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1482+ kez okundu.
 

ELMALI MYO’DAN ULUSLARARASI PROJE

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç.Dr.İlknur Polat tarafından “Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Programı” kapsamında sunulan uluslararası proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Proje Yürütücüsü Doç.Dr.İlknur Polat konuyla ilgili olarak; “2515-COST Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Programı kapsamında açılan DATA INTEGRATION TO MAXIMISE THE POWER OF OMICS FOR GRAPEVINE IMPROVEMENT (INTEGRAPE)-CA17111 (Bağcılığı Geliştirmek İçin Omıc (Biyoteknoloji) Gücünü Maksimum Seviyede Kullanımında Veri Entegrasyonu) aksiyonu kapsamında sunduğumuz COST projemiz TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Projemizde, asma üzerinde önemli ekonomik zarar oluşturan ve mücadelesi zor olan kurşuni küf üzerine çalışılacaktır. Dünyada çok fazla ekonomik kayba neden olan en yüksek riskli patojenler arasında yer alan bu oluşuma karşı projemiz ile kurşuni küf hastalığına dayanıklılığını kontrol eden genleri haritalamayı, hastalık etmenine dayanıklılığın moleküler ve temel genetik esaslarının aydınlatmayı, ıslah çalışmalarında MAS (markör destekli seleksiyon) amaçlı kullanım için markör geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Halil Demir ise Elmalı MYO’nun hem eğitim hem de araştırma alanında önemli adımlar attığını belirterek; “BAP projelerimizden sonra şimdi de uluslararası bir projeye imza attık. Bu proje uluslararası işbirliğimizin artırılmasına, ülkemizin uluslararası projelere daha etkin olarak katılımına son derece önemli katkılar sağlayacaktır. Hem yüksekokulumuz hem de üniversitemiz adına sevindirici bir gelişme. Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Ünal’ın araştırma üniversitesi hedefleri doğrultusunda önemli Ar-Ge projeleri üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Desteklerinden dolayı üniversite yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç.Dr.İlknur Polat tarafından “Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Programı” kapsamında sunulan uluslararası proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Proje Yürütücüsü Doç.Dr.İlknur Polat konuyla ilgili olarak; “2515-COST Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Programı kapsamında açılan DATA INTEGRATION TO MAXIMISE THE POWER OF OMICS FOR GRAPEVINE IMPROVEMENT (INTEGRAPE)-CA17111 (Bağcılığı Geliştirmek İçin Omıc (Biyoteknoloji) Gücünü Maksimum Seviyede Kullanımında Veri Entegrasyonu) aksiyonu kapsamında sunduğumuz COST projemiz TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Projemizde, asma üzerinde önemli ekonomik zarar oluşturan ve mücadelesi zor olan kurşuni küf üzerine çalışılacaktır. Dünyada çok fazla ekonomik kayba neden olan en yüksek riskli patojenler arasında yer alan bu oluşuma karşı projemiz ile kurşuni küf hastalığına dayanıklılığını kontrol eden genleri haritalamayı, hastalık etmenine dayanıklılığın moleküler ve temel genetik esaslarının aydınlatmayı, ıslah çalışmalarında MAS (markör destekli seleksiyon) amaçlı kullanım için markör geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Halil Demir ise Elmalı MYO’nun hem eğitim hem de araştırma alanında önemli adımlar attığını belirterek; “BAP projelerimizden sonra şimdi de uluslararası bir projeye imza attık. Bu proje uluslararası işbirliğimizin artırılmasına, ülkemizin uluslararası projelere daha etkin olarak katılımına son derece önemli katkılar sağlayacaktır. Hem yüksekokulumuz hem de üniversitemiz adına sevindirici bir gelişme.

Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Ünal’ın araştırma üniversitesi hedefleri doğrultusunda önemli Ar-Ge projeleri üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Desteklerinden dolayı üniversite yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.