Emniyet eski Müdürü Yılmaz FETÖ suçlamasından beraat etti

ASAYİŞ 05.01.2021 - 15:14, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2600+ kez okundu.
 

Emniyet eski Müdürü Yılmaz FETÖ suçlamasından beraat etti

Antalya Emniyet eski Müdürü Ali Yılmaz, FETÖ terör Örgütü talimatları ile dinleme yaptırdığı iddiası ile yargılandığı Ağır Ceza mahkemesinde tüm suçlamalardan beraat etti. Yılmaz, mahkeme sonrası ‘’ İftiracılar Adalete Tosladı!’’ dedi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kamuoyu ile beraat kararını paylaşan Ali Yılmaz; şunları yazdı: ‘’Hakkımda FETÖ’nün talimatı ile telefonlarının dinlendiğini ve bu talimatı benim verdiğim gerekçesi ile hakkımda partisinden ihraç edilen Eski CHP milletvekili Yıldıray Sapan, Polis memurları Hikmet İskender, Zeki Kılınç, Mehmet Kocadağ’ın şikayetleri üzerine, Eski Antalya Valisi Vali Münir Karaloğlu döneminde soruşturma izni verilmiştir. 1)Halbuki Adı geçenler 2013 yılında dinlenmiştir. Ben 2012 yılında merkeze alınarak emekli oldum. Hakkımda yapılan idari soruşturmalarda aklandım. 2) Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarına göre belirlenen; FETÖ üyeliği kriterlerinin, bir tanesi bile tarafıma uymamaktadır. 3) Polis ve Salahiyet Kanunu Ek 7 Ek 3. Maddeye göre; Önleyici dinlemelerinde görev ve yetkili; İstihbarat Daire Başkanlığı ve alt birimleridir. Ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının Görev ve Yetkilerini Gösteren Yönetmeliğin 8. Maddesinde önleme dinlemelerinin nasıl ve kimler tarafından yapılacağı açıkça belirtilmiştir. İl müdürlerinin iki mevzuata göre de dinleme talimatı verme yetkisi yoktur. Bütün bunlar dikkate alınmadan tecrübesiz bir müfettişin, kişisel kanaatine dayanılarak soruşturma açılmasına maalesef izin verilmiştir. Bu karara istinaden hakkımda; “İletişimin gizliliğini ihlal, evrakta sahtecilik, FETÖ örgüt üyeliği” suçlamaları ile kamu davası açılmıştır. 2 yıldır devem etmektedir. Bugün, yani 5 Ocak 2021 tarihinde yapılan karar duruşmasında; üzerime atılan iftiraların gerçek olmadığı, somut bir delil sunulmadığı, herhangi bir suçu işlediğim sabit görülmediği, FETÖ ile herhangi bir bağım ve ilgim olmadığı gibi sempatimin dahi bulunmadığı anlaşılmıştır. Adı geçen şikayetçiler; bana olan özel ve görevle ilgili husumetlerinden dolayı dönemin hassasiyetini kullanarak dava açılması amacı ile kasıtlı olarak dilekçelerine, FETÖ ibaresini eklemişlerdir. Netice de, Mahkeme kararında; “ Yapılan yargılamada toplanan delillere göre suçları işlediği sabit olmadığından 5271 sayılı CMK’ nun 232/2-e maddesi gereğince BERAATİNE…” ibarelerine yer verilmiştir. Buna göre;  hakkımda BERAAT kararı verilmiştir. Yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır. Beni maddi ve manevi zarara uğratan, İftiracılar ve kumpasçılar, Yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir’’   
Antalya Emniyet eski Müdürü Ali Yılmaz, FETÖ terör Örgütü talimatları ile dinleme yaptırdığı iddiası ile yargılandığı Ağır Ceza mahkemesinde tüm suçlamalardan beraat etti. Yılmaz, mahkeme sonrası ‘’ İftiracılar Adalete Tosladı!’’ dedi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kamuoyu ile beraat kararını paylaşan Ali Yılmaz; şunları yazdı:

‘’Hakkımda FETÖ’nün talimatı ile telefonlarının dinlendiğini ve bu talimatı benim verdiğim gerekçesi ile hakkımda partisinden ihraç edilen Eski CHP milletvekili Yıldıray Sapan, Polis memurları Hikmet İskender, Zeki Kılınç, Mehmet Kocadağ’ın şikayetleri üzerine, Eski Antalya Valisi Vali Münir Karaloğlu döneminde soruşturma izni verilmiştir.

1)Halbuki Adı geçenler 2013 yılında dinlenmiştir. Ben 2012 yılında merkeze alınarak emekli oldum. Hakkımda yapılan idari soruşturmalarda aklandım.

2) Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarına göre belirlenenFETÖ üyeliği kriterlerinin, bir tanesi bile tarafıma uymamaktadır.

3) Polis ve Salahiyet Kanunu Ek 7 Ek 3. Maddeye göre; Önleyici dinlemelerinde görev ve yetkili; İstihbarat Daire Başkanlığı ve alt birimleridir.

Ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının Görev ve Yetkilerini Gösteren Yönetmeliğin 8. Maddesinde önleme dinlemelerinin nasıl ve kimler tarafından yapılacağı açıkça belirtilmiştir.

İl müdürlerinin iki mevzuata göre de dinleme talimatı verme yetkisi yoktur.

Bütün bunlar dikkate alınmadan tecrübesiz bir müfettişin, kişisel kanaatine dayanılarak soruşturma açılmasına maalesef izin verilmiştir.

Bu karara istinaden hakkımda; “İletişimin gizliliğini ihlal, evrakta sahtecilik, FETÖ örgüt üyeliği” suçlamaları ile kamu davası açılmıştır. 2 yıldır devem etmektedir.

Bugün, yani 5 Ocak 2021 tarihinde yapılan karar duruşmasında; üzerime atılan iftiraların gerçek olmadığı, somut bir delil sunulmadığı, herhangi bir suçu işlediğim sabit görülmediği, FETÖ ile herhangi bir bağım ve ilgim olmadığı gibi sempatimin dahi bulunmadığı anlaşılmıştır.

Adı geçen şikayetçiler; bana olan özel ve görevle ilgili husumetlerinden dolayı dönemin hassasiyetini kullanarak dava açılması amacı ile kasıtlı olarak dilekçelerine, FETÖ ibaresini eklemişlerdir.

Netice de, Mahkeme kararında; “ Yapılan yargılamada toplanan delillere göre suçları işlediği sabit olmadığından 5271 sayılı CMK’ nun 232/2-e maddesi gereğince BERAATİNE…” ibarelerine yer verilmiştir. Buna göre;  hakkımda BERAAT kararı verilmiştir. Yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır.

Beni maddi ve manevi zarara uğratan, İftiracılar ve kumpasçılar, Yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir’’ 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.