Esnaf Kefalette içecek skandalı

GÜNDEM 07.04.2021 - 19:24, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1739+ kez okundu.
 

Esnaf Kefalette içecek skandalı

Esnafa destek olmak ve düşük faizle kredi vererek destek olmak üzere kurulan esnaf kefalet kredi kooperatifleri artık esnafın sırtına yük mü oluyor?

S.S. Antalya Şoförler Otomobilciler ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 11 ayda, 66 bin 500 liralık Çay-kahve aldığı ve ödemediğine dair fatura ortaya çıktı. Pandemi sürecinde bu kadar çok çay ve kahve kime içirildi sorusu akıllara takılıyor. Zira pandemi sürecinin bir bölümü kısıtlamalarla geçti. Diğer yandan ekonominin çok zorlu bir süreçten geçtiği günümüzde, ayakta durma mücadelesi veren esnafın parasının 66 bin 500 lirasının pandemi sürecinde içecek için harcanması şaşkınlıkla karşılandı. Bazı esnaf kefalet kredi kooperatifleri yöneticilerinin istedikleri kalemde istedikleri harcamaları yapabilecekleri arpalıklara mı dönüştü diye sormak sanırım bizlerin en doğal hakkı. Haberin başında da ifade ettiğimiz gibi pandemi süreci içerisinde alındığı faturalardan gözüken 66 bin 500 liralık çay kahve faturası, adı geçen kefaletin (cumartesi-pazar tatil) 22 günde 6 bin liralık tüketim yaptığını gösteriyor. Ayrıca esnafın bankası durumunda olan bir kefalet kredi kooperatifinin, aldıpı malzemenşn faturasını ödemediği için icra takibine uğramış olması başka bir utanç kaynağı olarak değerlendirildi. İŞTE O BELGELER:  
Esnafa destek olmak ve düşük faizle kredi vererek destek olmak üzere kurulan esnaf kefalet kredi kooperatifleri artık esnafın sırtına yük mü oluyor?

S.S. Antalya Şoförler Otomobilciler ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 11 ayda, 66 bin 500 liralık Çay-kahve aldığı ve ödemediğine dair fatura ortaya çıktı. Pandemi sürecinde bu kadar çok çay ve kahve kime içirildi sorusu akıllara takılıyor. Zira pandemi sürecinin bir bölümü kısıtlamalarla geçti.

Diğer yandan ekonominin çok zorlu bir süreçten geçtiği günümüzde, ayakta durma mücadelesi veren esnafın parasının 66 bin 500 lirasının pandemi sürecinde içecek için harcanması şaşkınlıkla karşılandı.

Bazı esnaf kefalet kredi kooperatifleri yöneticilerinin istedikleri kalemde istedikleri harcamaları yapabilecekleri arpalıklara mı dönüştü diye sormak sanırım bizlerin en doğal hakkı.

Haberin başında da ifade ettiğimiz gibi pandemi süreci içerisinde alındığı faturalardan gözüken 66 bin 500 liralık çay kahve faturası, adı geçen kefaletin (cumartesi-pazar tatil) 22 günde 6 bin liralık tüketim yaptığını gösteriyor.

Ayrıca esnafın bankası durumunda olan bir kefalet kredi kooperatifinin, aldıpı malzemenşn faturasını ödemediği için icra takibine uğramış olması başka bir utanç kaynağı olarak değerlendirildi.

İŞTE O BELGELER:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.