HALKEVLERİ ÜYELERİ ASAT'I ZİYARET ETTİ

SİYASET 15.05.2020 - 16:49, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2868+ kez okundu.
 

HALKEVLERİ ÜYELERİ ASAT'I ZİYARET ETTİ

Antalya’da su fiyatları tartışmasıyla gündeme gelen ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, davet ettiği Halkevleri üyeleriyle bir araya gelerek su fiyatlandırmasıyla ilgili bilgi verdi. Halkevleri, kamuoyunun daha iyi bilgilendirilmesini ve şeffaflık istedi.

Antalya Halkevleri heyeti, Mayıs ayında gelen faturalarda metreküp su fiyatlarında 14 kuruşluk zam yapıldığının öğrenilmesi üzerine Halkevleri tarafından eleştirilen ve istifaya çağrılan ASAT Genel Müdürü ile bir araya geldi. Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç, Antalya Halkevi Şube Başkanı Hüseyin Ayçiçek’in de aralarında bulunduğu heyetin, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ile makamında yaptığı görüşme sırasında su fiyatlandırılması konusunda bilgi alışverişi gerçekleşti. SUDA FİYAT ARTIŞI MECLİS KARARI SONUCU İbrahim Kurt; Halkevleri’nin eleştirdiği metreküp su fiyatında ki 14 kuruşluk artışın-zammın yeni bir gelişme olmadığını, 13 Eylül 2019’da yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınan karar olduğunu açıkladı. Bahsi geçen büyükşehir belediye meclis toplantısında 1 metreküp su fiyatına yüzde 20 oranında zam yapıldığını, atıksu fiyatının 1 metreküp su için 35’den 40’a yükseltildiğini, ayrıca aynı toplantıda 1 Ekim itibariyle her ay Üretici Fiyat Endeksi’ne bağlı olarak düzenli fiyatların artırılacağına karar verildiğini anlattı. Görüşmede aslında 1 metreküp su fiyatındaki artışın 1 Ekim tarihinden itibaren her ay yapılan zamlarla 16 kuruş olduğu da öğrenildi. SALGINDA KULLANIM ARTTI ASAT Genel Müdürü Kurt, Halkevleri heyetine salgın döneminde yoğun su kullanımı olduğunu ve Nisan ayında faturalanmayan kullanımın yansıtılması üzerine oluşan yüksek faturaların tepkilere sebep olduğu dile getirdi. ŞEFFAFLIK TALEBİ Halkevleri heyeti de görüşme sırasında Genel Müdür Kurt’a; eleştirilerinin alınan kararlarla ilgili bilgilendirmenin halka ulaşmadığı, kamuda bilgi eksikliği olduğu ve uygulamalar hakkında daha şeffaf olunması gerektiği noktalarında olduğunu vurguladı.
Antalya’da su fiyatları tartışmasıyla gündeme gelen ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, davet ettiği Halkevleri üyeleriyle bir araya gelerek su fiyatlandırmasıyla ilgili bilgi verdi. Halkevleri, kamuoyunun daha iyi bilgilendirilmesini ve şeffaflık istedi.

Antalya Halkevleri heyeti, Mayıs ayında gelen faturalarda metreküp su fiyatlarında 14 kuruşluk zam yapıldığının öğrenilmesi üzerine Halkevleri tarafından eleştirilen ve istifaya çağrılan ASAT Genel Müdürü ile bir araya geldi. Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç, Antalya Halkevi Şube Başkanı Hüseyin Ayçiçek’in de aralarında bulunduğu heyetin, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ile makamında yaptığı görüşme sırasında su fiyatlandırılması konusunda bilgi alışverişi gerçekleşti.

SUDA FİYAT ARTIŞI MECLİS KARARI SONUCU

İbrahim Kurt; Halkevleri’nin eleştirdiği metreküp su fiyatında ki 14 kuruşluk artışın-zammın yeni bir gelişme olmadığını, 13 Eylül 2019’da yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınan karar olduğunu açıkladı. Bahsi geçen büyükşehir belediye meclis toplantısında 1 metreküp su fiyatına yüzde 20 oranında zam yapıldığını, atıksu fiyatının 1 metreküp su için 35’den 40’a yükseltildiğini, ayrıca aynı toplantıda 1 Ekim itibariyle her ay Üretici Fiyat Endeksi’ne bağlı olarak düzenli fiyatların artırılacağına karar verildiğini anlattı. Görüşmede aslında 1 metreküp su fiyatındaki artışın 1 Ekim tarihinden itibaren her ay yapılan zamlarla 16 kuruş olduğu da öğrenildi.

SALGINDA KULLANIM ARTTI

ASAT Genel Müdürü Kurt, Halkevleri heyetine salgın döneminde yoğun su kullanımı olduğunu ve Nisan ayında faturalanmayan kullanımın yansıtılması üzerine oluşan yüksek faturaların tepkilere sebep olduğu dile getirdi.

ŞEFFAFLIK TALEBİ

Halkevleri heyeti de görüşme sırasında Genel Müdür Kurt’a; eleştirilerinin alınan kararlarla ilgili bilgilendirmenin halka ulaşmadığı, kamuda bilgi eksikliği olduğu ve uygulamalar hakkında daha şeffaf olunması gerektiği noktalarında olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.