BİLİM MERKEZİ SINIR TANIMIYOR

BİLİM 22.08.2023 - 00:47, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 4389+ kez okundu.
 

BİLİM MERKEZİ SINIR TANIMIYOR

Antalya Bilim Merkezi’nin yaz kampına katılan ilkokul öğrencilerine, işlevsel ve yaratıcı nitelikte mobil uygulamalar öğretildi

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi’nin haftada 5’er gün düzenlediği yaz kamplarına katılan ilköğretim okulu öğrencileri, sunulan özel eğitim imkanlarıyla farklı düşünen bireyler olarak okullarına dönecek. En fazla ilgi gören atölyelerden Robotik Kodlama’ya katılan okuma-yazmayı yeni öğrenmiş çocuklar, bilim ve teknolojide merak ettikleri eğitimleri aldı. Robotik ve kodlama becerileriyle donanmış bu çocuklar, ülkelerinin teknolojik gelişimine büyük katkılar sağlayacak potansiyele sahip oldu. İŞLEVSEL UYGULAMALAR Her hafta değişen konulardan biri olan Mobil Uygulama Geliştirme’ye katılan çocuklar, toplamda 11 farklı mobil uygulama geliştirdi. Tamamı işlevsel ve yaratıcı nitelikte olan pedometre, çizim uygulaması (doodle), sayı bulmaca, alarm, bilimsel hesap makinesi, bounce ball, renk değiştiren ekran, yüklenilen resimdeki hayvanların sesini çıkarma, balon patlatma, akıllı rehber uygulaması ve tas kağıt makas gibi uygulamaları geliştiren katılımcılar, kendi yeteneklerini sergiledi. YARINLARIMIZI ŞEKİLLENDİRECEKLER Gençlerin anlayabileceği ve en yüksek verimi alabileceği şekilde eğitimler düzenlediklerini belirten atölye eğitmeni Elektrik Elektronik Mühendisi Eğitmen Murat Bahar, erken yaşlardan itibaren teknolojiye ve programlamaya ilgi duymaya teşvik ettiklerini söyledi. Antalya Bilim Merkezi’nin sağladığı olanaklarla hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geleceğin teknolojik dünyasına adım attıklarını belirten Bahar, “Geleceğimizin teminatı olan bu gençler, robotik ve kodlama eğitimleriyle ülkemizin yarınlarını şekillendirecekler” dedi.
Antalya Bilim Merkezi’nin yaz kampına katılan ilkokul öğrencilerine, işlevsel ve yaratıcı nitelikte mobil uygulamalar öğretildi
Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi’nin haftada 5’er gün düzenlediği yaz kamplarına katılan ilköğretim okulu öğrencileri, sunulan özel eğitim imkanlarıyla farklı düşünen bireyler olarak okullarına dönecek. En fazla ilgi gören atölyelerden Robotik Kodlama’ya katılan okuma-yazmayı yeni öğrenmiş çocuklar, bilim ve teknolojide merak ettikleri eğitimleri aldı.
Robotik ve kodlama becerileriyle donanmış bu çocuklar, ülkelerinin teknolojik gelişimine büyük katkılar sağlayacak potansiyele sahip oldu.
İŞLEVSEL UYGULAMALAR
Her hafta değişen konulardan biri olan Mobil Uygulama Geliştirme’ye katılan çocuklar, toplamda 11 farklı mobil uygulama geliştirdi. Tamamı işlevsel ve yaratıcı nitelikte olan pedometre, çizim uygulaması (doodle), sayı bulmaca, alarm, bilimsel hesap makinesi, bounce ball, renk değiştiren ekran, yüklenilen resimdeki hayvanların sesini çıkarma, balon patlatma, akıllı rehber uygulaması ve tas kağıt makas gibi uygulamaları geliştiren katılımcılar, kendi yeteneklerini sergiledi.
YARINLARIMIZI ŞEKİLLENDİRECEKLER
Gençlerin anlayabileceği ve en yüksek verimi alabileceği şekilde eğitimler düzenlediklerini belirten atölye eğitmeni Elektrik Elektronik Mühendisi Eğitmen Murat Bahar, erken yaşlardan itibaren teknolojiye ve programlamaya ilgi duymaya teşvik ettiklerini söyledi. Antalya Bilim Merkezi’nin sağladığı olanaklarla hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geleceğin teknolojik dünyasına adım attıklarını belirten Bahar, “Geleceğimizin teminatı olan bu gençler, robotik ve kodlama eğitimleriyle ülkemizin yarınlarını şekillendirecekler” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.