Menzil Kooperatifinin Genel Kurulu yapılacak

SİYASET 01.06.2024 - 18:46, Güncelleme: 01.06.2024 - 18:58 3377+ kez okundu.
 

Menzil Kooperatifinin Genel Kurulu yapılacak

Antalya'nın Kepez ilçesinde şehirler arası ve ilçeler arası otogar yanında bulunan ünlü Menzil Kooperatifi Genel Kurulu yarın yani 2 Haziran 2024 Pazar günü saat 8.30'da Antalya Şoförler Odası Düğün Salonunda yapılacak.

Gündem maddeleri arasında yönetim ve denetim kurulu'nun ibrası, yönetim ve denetim kurulu seçimleri gibi önemli maddeler yer alıyor.   Aslan aday Kooperatif başkan adayı olan ve birçok üyenin de avukatlığını yapan Av. Yusuf Aslan 20 kişilik güçlü bir aday listesi ile seçimlere katılacaklarını, 15 yıllık iş ve yanlış ve hatalı işlemlerin hesabını soracaklarını, üyelerin haklarının takipçisi olacaklarını bildirdi. Kooperatif başkan ve yardımcısının 15 yıl içinde kazandığı malvarlıklarını ve mal beyanlarını e-devletlerinden üyelere göstermeye ve ondan sonra ibra edilmelerini istemeye davet edecek. Mal varlıklarını açıklasınlar Avukat Yusuf Aslan; yıllar önce, Antalya Belediyesi döneminde, kooperatife tahsis edilen 56 bin m² arsanın 33 bin m²'sinin belediyeye bedava terkedilerek 23 bin m²'ye düşürüldüğü, üyelere kooperatifler tarihinin en büyük zararın verildiği, kentsel dönüşümün imkansız hale getirildiği iddialarında bulunarak ellerinde Kepez Belediyesine ait resmi belge de olduğunu söyledi. Hatırlanacağı üzere Gazete Akdeniz ve gazeteye ait www.gazeteakdeniz.com.tr internet sitesinde daha önce Menzil Sitesi/Kooperatifiyle ilgili haberler büyük ilgi görmüş, mahkemenin ihtiyati tedbir kararı ile binaların mevcut haliyle korunmasına ve karot örneği alımının durdurulmasına karar verilmişti. Genel kurulda; hukuk mücadelesinde üstünlüğü ele geçiren 'Savunanlar Grubu'nu temsil eden Avukat Yusuf Aslan ile kooperatif yönetimi arasında yoğun bir mücadelenin olacağı tahmin ediliyor. Kooperatif üyeleri; kooperatif başkan ve yardımcısının mal beyanlarını, e-devlet'ten taşınmazlarının listesini gösterip göstermeyeceğini merakla bekliyor. Ne olmuştu: Antalya Kepez’de Yenidoğan Mahallesi Antalya Otogarı ve Vakıf Zeytinliği yanında; 1986 yılında kurulan, 2 bini aşkın insanın yaşadığı 594 konut, 54 dükkanın bulunduğu, 13 katlı 3 blok, 15 katlı 6 bloktan oluşan 614 üyeli S.S. Menzil Arsa ve Yapı Kooperatifinin kentsel dönüşüme gireceği öne sürülmüştü. Üyelerin bir bölümü kentsel dönüşüme sıcak bakarken bir bölümü de karşı çıkmıştı. Ancak kooperatif yönetiminin kentsel dönüşüm yetkisinin olmadığı; Kooperatifler Kanunu ile 6300 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunla ortaya çıkmıştı. S.S. Menzil Arsa ve Yapı Kooperatifi Başkanı Ayşe Birgül Kollu ve yönetimi ise 5 yıldızlı; dairelerin fiyatlarını 4’e katlayan 19 katlı bir projeye sıcak bakıyordu. Olağanüstü olarak bir kaç kez toplanan genel kurulda ortak bir karara ulaşılamadı.   Basında çıkan haberler: https://gazeteakdeniz.com.tr/haber-menzil-sitesinde-yapI-katliamI-operasyonu-10327-haberi   http://gazeteakdeniz.com.tr/haber-menzil-sitesinde-karot-mucadelesi-10372-haberi  
Antalya'nın Kepez ilçesinde şehirler arası ve ilçeler arası otogar yanında bulunan ünlü Menzil Kooperatifi Genel Kurulu yarın yani 2 Haziran 2024 Pazar günü saat 8.30'da Antalya Şoförler Odası Düğün Salonunda yapılacak.
Gündem maddeleri arasında yönetim ve denetim kurulu'nun ibrası, yönetim ve denetim kurulu seçimleri gibi önemli maddeler yer alıyor.
 
Aslan aday
Kooperatif başkan adayı olan ve birçok üyenin de avukatlığını yapan Av. Yusuf Aslan 20 kişilik güçlü bir aday listesi ile seçimlere katılacaklarını, 15 yıllık iş ve yanlış ve hatalı işlemlerin hesabını soracaklarını, üyelerin haklarının takipçisi olacaklarını bildirdi. Kooperatif başkan ve yardımcısının 15 yıl içinde kazandığı malvarlıklarını ve mal beyanlarını e-devletlerinden üyelere göstermeye ve ondan sonra ibra edilmelerini istemeye davet edecek.
Mal varlıklarını açıklasınlar
Avukat Yusuf Aslan; yıllar önce, Antalya Belediyesi döneminde, kooperatife tahsis edilen 56
bin m² arsanın 33 bin m²'sinin belediyeye bedava terkedilerek 23 bin m²'ye düşürüldüğü, üyelere kooperatifler tarihinin en büyük zararın verildiği, kentsel dönüşümün imkansız hale getirildiği iddialarında bulunarak ellerinde Kepez Belediyesine ait resmi belge de olduğunu söyledi.
Hatırlanacağı üzere Gazete Akdeniz ve gazeteye ait www.gazeteakdeniz.com.tr internet sitesinde daha önce Menzil Sitesi/Kooperatifiyle ilgili haberler büyük ilgi görmüş, mahkemenin ihtiyati tedbir kararı ile binaların mevcut haliyle korunmasına ve karot örneği alımının durdurulmasına karar verilmişti.
Genel kurulda; hukuk mücadelesinde üstünlüğü ele geçiren 'Savunanlar Grubu'nu temsil eden Avukat Yusuf Aslan ile kooperatif yönetimi arasında yoğun bir mücadelenin olacağı tahmin ediliyor. Kooperatif üyeleri; kooperatif başkan ve yardımcısının mal beyanlarını, e-devlet'ten taşınmazlarının listesini gösterip göstermeyeceğini merakla bekliyor.
Ne olmuştu:
Antalya Kepez’de Yenidoğan Mahallesi Antalya Otogarı ve Vakıf Zeytinliği yanında; 1986 yılında kurulan, 2 bini aşkın insanın yaşadığı 594 konut, 54 dükkanın bulunduğu, 13 katlı 3 blok, 15 katlı 6 bloktan oluşan 614 üyeli S.S. Menzil Arsa ve Yapı Kooperatifinin kentsel dönüşüme gireceği öne sürülmüştü. Üyelerin bir bölümü kentsel dönüşüme sıcak bakarken bir bölümü de karşı çıkmıştı. Ancak kooperatif yönetiminin kentsel dönüşüm yetkisinin olmadığı; Kooperatifler Kanunu ile 6300 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunla ortaya çıkmıştı. S.S. Menzil Arsa ve Yapı Kooperatifi Başkanı Ayşe Birgül Kollu ve yönetimi ise 5 yıldızlı; dairelerin fiyatlarını 4’e katlayan 19 katlı bir projeye sıcak bakıyordu. Olağanüstü olarak bir kaç kez toplanan genel kurulda ortak bir karara ulaşılamadı.
 
Basında çıkan haberler:
https://gazeteakdeniz.com.tr/haber-menzil-sitesinde-yapI-katliamI-operasyonu-10327-haberi
 
http://gazeteakdeniz.com.tr/haber-menzil-sitesinde-karot-mucadelesi-10372-haberi
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.