İSTİSMAR OLAYI MECLİS’E TAŞINDI

ASAYİŞ 11.06.2024 - 22:50, Güncelleme: 11.06.2024 - 22:58 3464+ kez okundu.
 

İSTİSMAR OLAYI MECLİS’E TAŞINDI

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun; Korkuteli ilçesi Manay Mahallesindeki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar haberimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşıdı

Haber: Şükrü AĞIRMAN Meclis’e taşındı Anayasa Hukuku Profesörü, 28.Dönem Gelecek Partisi Antalya Milletvekili, Türk Demokrasi Vakfı Hukuk Araştırmaları Direktörü Serap Yazıcı Özbudun; Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki küçük yaştaki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin haberimizi TBMM'ye taşıdı. Özbudun hem mecliste söz olarak konuyu gündeme taşıdı hem de konuyla ilgili bir soru önergesi vererek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yanıtlamasını istedi. Özbudun TBMM'de anlattı Özbudun Meclis’te şöyle konuştu: “Antalya'nın Korkuteli ilçesinde zihinsel engelli bir çocuk -kız çocuğu- beş yıl süreyle 30 kişinin cinsel istismarına uğramış ve çevre sakinlerinin şikâyeti üzerine konu kamu makamlarınca öğrenilmiştir fakat failler şu anda bu, şikâyette bulunan kişileri, olayı kamu makamlarına duyuran kişileri tehdit etmekte ve onları şantaja maruz bırakmaktadır. Konuyu buraya taşımamın nedeni İçişleri Bakanlığının ve Aile Bakanlığının konuyla ilgilenmesidir. Bu mesele Akdeniz gazetesinde (Gazete Akdeniz) yer almıştır, merak edenler okuyabilirler. Genel Kurulumuzu saygıyla selamlıyorum.” Özbudun ayrıca konuyu bir sorun önergesi haline getirdi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yanıtlamasını istedi. Önergenin işleme alınmasından, konuyu ilettiği bakanlık tarafından verilecek yanıt sonrası bir açıklama daha yapacağını beyan etti. Meclis konuşması https://www.youtube.com/watch?v=ZhaWLi2QIRQ Ne olmuştu: Gazete Akdeniz ve internet sitesi https://gazeteakdeniz.com.tr/haber-zihinsel-engelli-cocugu-istismar-etmisler-11169 linkinde yer alan haberde özetle “Antalya’nın Korkuteli ilçesi Manay’da 30 kadar köylü, zihinsel engelli 13 yaşındaki kızı iddiaya göre 5 yıl boyunca topluca istismar etti. Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı işlenen cinsel saldırı ve taciz suçunu, duyarlı bir vatandaşın CİMER’e yaptığı ihbar ortaya çıkardı” ifadeleri yer almıştı.
Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun; Korkuteli ilçesi Manay Mahallesindeki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar haberimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşıdı

Haber: Şükrü AĞIRMAN

Meclis’e taşındı

Anayasa Hukuku Profesörü, 28.Dönem Gelecek Partisi Antalya Milletvekili, Türk Demokrasi Vakfı Hukuk Araştırmaları Direktörü Serap Yazıcı Özbudun; Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki küçük yaştaki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin haberimizi TBMM'ye taşıdı. Özbudun hem mecliste söz olarak konuyu gündeme taşıdı hem de konuyla ilgili bir soru önergesi vererek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yanıtlamasını istedi.

Özbudun TBMM'de anlattı

Özbudun Meclis’te şöyle konuştu: “Antalya'nın Korkuteli ilçesinde zihinsel engelli bir çocuk -kız çocuğu- beş yıl süreyle 30 kişinin cinsel istismarına uğramış ve çevre sakinlerinin şikâyeti üzerine konu kamu makamlarınca öğrenilmiştir fakat failler şu anda bu, şikâyette bulunan kişileri, olayı kamu makamlarına duyuran kişileri tehdit etmekte ve onları şantaja maruz bırakmaktadır. Konuyu buraya taşımamın nedeni İçişleri Bakanlığının ve Aile Bakanlığının konuyla ilgilenmesidir. Bu mesele Akdeniz gazetesinde (Gazete Akdeniz) yer almıştır, merak edenler okuyabilirler. Genel Kurulumuzu saygıyla selamlıyorum.” Özbudun ayrıca konuyu bir sorun önergesi haline getirdi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yanıtlamasını istedi. Önergenin işleme alınmasından, konuyu ilettiği bakanlık tarafından verilecek yanıt sonrası bir açıklama daha yapacağını beyan etti.

Meclis konuşması

https://www.youtube.com/watch?v=ZhaWLi2QIRQ

Ne olmuştu:

Gazete Akdeniz ve internet sitesi https://gazeteakdeniz.com.tr/haber-zihinsel-engelli-cocugu-istismar-etmisler-11169 linkinde yer alan haberde özetle “Antalya’nın Korkuteli ilçesi Manay’da 30 kadar köylü, zihinsel engelli 13 yaşındaki kızı iddiaya göre 5 yıl boyunca topluca istismar etti. Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı işlenen cinsel saldırı ve taciz suçunu, duyarlı bir vatandaşın CİMER’e yaptığı ihbar ortaya çıkardı” ifadeleri yer almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.