KIRBIYIK A.Ş'NİN SKANDALLARI BİTMİYOR

ASAYİŞ 12.06.2020 - 12:13, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3127+ kez okundu.
 

KIRBIYIK A.Ş'NİN SKANDALLARI BİTMİYOR

ANTALYA'da 4 gün önce Vali Münir Karaloğlu ile ekolojik okul protokolü yapan Serik İlçesi’nde kurumlu Kırbıyık İçecek Paz. Dağ. A.Ş., Tarım Orman Bakanlığı’nın bugün yayınladığı hileli, sahte ve tağşiş ürün firmaları arasında yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ya da tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen aralarında gazlı ve alkollü içecekler, et ve süt ürünleri, baharat ile bitkisel yağların da olduğu 69 firmaya ait 136 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü ifade edildi. Duyuruda, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 69 firmaya ait 136 parti ürünün listesi verildi. 4 GÜN ÖNCE PROTOKOL İMZALANMIŞTI Ürünlerinde ‘Tağşiş’ (Karışım) yaptığı saptanan Kırbıyık firmasının sahibi Şahin Harun Kırbıyık yaptırılacak ekolojik okul için 4 gün önce valilikte protokol imzalamıştı. 24 derslikli okul için Antalya Valiliği'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Münir Karaloğlu, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve hayırsever iş insanı Şahin Harun Kırbıyık katılmıştı. Vali Münir Karaloğlu, Harun Şahin Kırbıyık'a teşekkür edip, kutlarken, "Eğitim bizim için çok önemli. Koronavirüsten sonra doğa kendine geldi. Deniz kendine geldi. Denizin rengi değişti. Üç aylık bir ara bile her şeyin kendisine gelmesine vesile oldu. Çevre ve doğa ile ilgili daha dikkatli ve hassas olmalıyız. Binalarda da kullandığımız enerjiyi, su kaynaklarını daha az tüketecek, temiz kaynaktan kullanacak tedbirlere başvurmak önemli. Sizleri tebrik ediyorum" demişti. Serik'e bağlı Kökez Mahallesi'nde 4 bin 215 metrekare alana yapılacak olan okula 'Harun Şahin Kırbıyık Ortaokulu' ismi verilecek. İŞTE KIRBIYIK'IN O LİSTESİ Bakanlığın yayınladığı listede Kırbıyık'ın adı 'Tağşiş' listesinde yer aldı. Firmanın şaraplarda üzüm alkolu kullanmadığı, bazı ürünlerine ise dışarıdan etil alkol ilavesi yaptığı anlaşıldı. Haber: Günhaber
ANTALYA'da 4 gün önce Vali Münir Karaloğlu ile ekolojik okul protokolü yapan Serik İlçesi’nde kurumlu Kırbıyık İçecek Paz. Dağ. A.Ş., Tarım Orman Bakanlığı’nın bugün yayınladığı hileli, sahte ve tağşiş ürün firmaları arasında yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ya da tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen aralarında gazlı ve alkollü içecekler, et ve süt ürünleri, baharat ile bitkisel yağların da olduğu 69 firmaya ait 136 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Duyuruda, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 69 firmaya ait 136 parti ürünün listesi verildi.

4 GÜN ÖNCE PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Ürünlerinde ‘Tağşiş’ (Karışım) yaptığı saptanan Kırbıyık firmasının sahibi Şahin Harun Kırbıyık yaptırılacak ekolojik okul için 4 gün önce valilikte protokol imzalamıştı. 24 derslikli okul için Antalya Valiliği'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Münir Karaloğlu, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve hayırsever iş insanı Şahin Harun Kırbıyık katılmıştı.

Vali Münir Karaloğlu, Harun Şahin Kırbıyık'a teşekkür edip, kutlarken, "Eğitim bizim için çok önemli. Koronavirüsten sonra doğa kendine geldi. Deniz kendine geldi. Denizin rengi değişti. Üç aylık bir ara bile her şeyin kendisine gelmesine vesile oldu. Çevre ve doğa ile ilgili daha dikkatli ve hassas olmalıyız. Binalarda da kullandığımız enerjiyi, su kaynaklarını daha az tüketecek, temiz kaynaktan kullanacak tedbirlere başvurmak önemli. Sizleri tebrik ediyorum" demişti.

Serik'e bağlı Kökez Mahallesi'nde 4 bin 215 metrekare alana yapılacak olan okula 'Harun Şahin Kırbıyık Ortaokulu' ismi verilecek.

İŞTE KIRBIYIK'IN O LİSTESİ

Bakanlığın yayınladığı listede Kırbıyık'ın adı 'Tağşiş' listesinde yer aldı. Firmanın şaraplarda üzüm alkolu kullanmadığı, bazı ürünlerine ise dışarıdan etil alkol ilavesi yaptığı anlaşıldı.

Haber: Günhaber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.