Kırbıyık’ın ürünlerini içmeyin

SAĞLIK 13.06.2020 - 22:23, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2355+ kez okundu.
 

Kırbıyık’ın ürünlerini içmeyin

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020’ye ait yayınladığı 4. tağşiş listesiyle, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 69 firmaya ait 136 parti ürünü ifşa etti. İfşa edilen firmalar arasında Antalyalı Kırbıyık Şarapları’nın 24 ürünü de var. Bakanlık ürünler konusunda tüketicilere uyarıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin değerlendirmesinde, taklit ve tağşişin affının olmayacağını vurguladı. Bu bağlamda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 69 firmaya ait 136 parti ürünü bakanlığının resmi internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunduklarını belirten Pakdemirli, “Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012’den bu yana bin 551 firmaya ait 3 bin 492 parti ürün kamuoyuna, tüketicilerin bilgisine açıklanmış oldu” ifadelerini kullandı. TÜKETİCİLERE ÇAĞRI Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde tüketicilere de büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Pakdemirli, “Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır” vurgulamasını yaptı. SAĞLIĞIMIZ TEHDİT EDİYOR Bakanlık internet sitesinde yayımlanan listedeki bilgilere göre, alkolsüz içeceklerde ilaç etken maddesi tespit edildi. Balda fruktoz ve glukoz saptandı. Listede yer alan kırmızı toz ve pul biber ile siyah çayda gıda boyası olduğu anlaşılırken, çikolatalar, enerji içeceği, takviye edici gıdalar ve kahvede de ilaç etken maddesi bulundu. ANTALYALI FİRMANIN ÜRÜNLERİ Bakanlık tarafından açıklanan listede Antalya’nın Serik ilçesinde üretim yapan Kırbıyık İçecek Dağıtım Pazarlama Turizm otel İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş.’nin ürettiği Volim, Coctail Mojita, Coctail Sek On The Beach, Coctail Cosmopolitan, Coctail Pinacolada, Coctail Sek on The Beach ve 14,4 Shot markalı şaraplarının sağlığı tehdit eden unsurlar taşıdığı tespit edildi. Öte yandan, Antalya’nın Kepez ilçesinde üretim yapan Sütsa Hakkı Yallıoğlu firmasının süzme yoğurtlarının da sağlığı tehdit eden ilavenin söz konusu olduğu yayınlanan listede yer aldı. Haber: akdenizsonhavadis
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020’ye ait yayınladığı 4. tağşiş listesiyle, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 69 firmaya ait 136 parti ürünü ifşa etti. İfşa edilen firmalar arasında Antalyalı Kırbıyık Şarapları’nın 24 ürünü de var. Bakanlık ürünler konusunda tüketicilere uyarıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin değerlendirmesinde, taklit ve tağşişin affının olmayacağını vurguladı. Bu bağlamda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 69 firmaya ait 136 parti ürünü bakanlığının resmi internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunduklarını belirten Pakdemirli, “Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012’den bu yana bin 551 firmaya ait 3 bin 492 parti ürün kamuoyuna, tüketicilerin bilgisine açıklanmış oldu” ifadelerini kullandı.

TÜKETİCİLERE ÇAĞRI

Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde tüketicilere de büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Pakdemirli, “Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır” vurgulamasını yaptı.

SAĞLIĞIMIZ TEHDİT EDİYOR

Bakanlık internet sitesinde yayımlanan listedeki bilgilere göre, alkolsüz içeceklerde ilaç etken maddesi tespit edildi. Balda fruktoz ve glukoz saptandı. Listede yer alan kırmızı toz ve pul biber ile siyah çayda gıda boyası olduğu anlaşılırken, çikolatalar, enerji içeceği, takviye edici gıdalar ve kahvede de ilaç etken maddesi bulundu.

ANTALYALI FİRMANIN ÜRÜNLERİ

Bakanlık tarafından açıklanan listede Antalya’nın Serik ilçesinde üretim yapan Kırbıyık İçecek Dağıtım Pazarlama Turizm otel İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş.’nin ürettiği Volim, Coctail Mojita, Coctail Sek On The Beach, Coctail Cosmopolitan, Coctail Pinacolada, Coctail Sek on The Beach ve 14,4 Shot markalı şaraplarının sağlığı tehdit eden unsurlar taşıdığı tespit edildi. Öte yandan, Antalya’nın Kepez ilçesinde üretim yapan Sütsa Hakkı Yallıoğlu firmasının süzme yoğurtlarının da sağlığı tehdit eden ilavenin söz konusu olduğu yayınlanan listede yer aldı.

Haber: akdenizsonhavadis

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.