MAHKEME KARARINI TANIYAN YOK...!

ASAYİŞ 21.12.2020 - 22:45, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2203+ kez okundu.
 

MAHKEME KARARINI TANIYAN YOK...!

ANTALYA 1. İdare Mahkemesi tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde Kırcami İmar Planını iptal eden mahkeme kararına rağmen iş makinalarının aralıksız çalıştığı gözlendi. Yapılan çalışmalar adeta mahkeme kararını hiçe sayarcasına devam ederken valilik ve Muratpaşa belediyesinin sessizliği ise düşündürücü.

Muratpaşa'da ağaçlar kesiliyor... İş makinaları çalışıyor. Mahkemenin İPTAL kararına rağmen inşaat ruhsatı veriliyor... Valilik ise sessizliğini koruyor... Ya vatandaş mağdur edilirse bunun zararını kim çekecek...  Kanunsuzluğa DUR diyecek kimse yok mu ?   Başkan Ümit Uysal'ın işaret ettiği ve Konya İSTİNAF Mahkemesi'nden kararın düzeltileceği yönünde iyimser açıklamalarının  aksi bir karar çıkarsa, ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin kararı Konya İSTİNAF mahkemesi tarafından onanırsa ortada doğabilecek zararları kim karşılayacak ?   Muratpaşa belediye sınırları içerisinde 10 mahalleyi kapsayan mahkeme iptal karından bir ay sonra başkan Ümit Uysal tarafından skandal bir olaya imza atıldı. Başkan Ümit Uysal tarafından bölgede 13 bin 100 metrekarelik bir parselin sahibi olan sadece  Doğan ailesine  inşaat ruhsatını vermesi, üstelik bu kararı ANTALYA 1. İdare Mahkemesi tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde aldığı iptal kararından 1 ay sonra gerçekleştirmesi,  firma ve başkan Ümit Uysal’ın farklı bağlantıları mı var sorusunu akla getiriyor.     MAHKEMEYİ YOK MU SAYIYORLAR ? ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin  11 Kasım tarihli İPTAL kararına rağmen ruhsat verilen firmanın çalışmalarına aralıksız devam edilmesi, ormanların kesilmesi, iş makinalarının çalışması mahkeme kararını yok saymak  anlamına mı geliyor ?  Bölgede 13 bin 100 metrekarelik bir parselin sahibi olan sadece  Doğan ailesine  inşaat ruhsatının verilmesi ne anlama geliyor ? Doğan ailesi mahkeme kararına rağmen inşaata başlarsa daha sonra  inşaat ruhsatı geçersiz sayılırsa yapılan zararı kim karşılayacak ? Vatandaşların mağdur edilmemesi için Antalya valisi Ersin Yazıcı çıkıp neden açıklama yapmıyor ?  
ANTALYA 1. İdare Mahkemesi tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde Kırcami İmar Planını iptal eden mahkeme kararına rağmen iş makinalarının aralıksız çalıştığı gözlendi. Yapılan çalışmalar adeta mahkeme kararını hiçe sayarcasına devam ederken valilik ve Muratpaşa belediyesinin sessizliği ise düşündürücü.

Muratpaşa'da ağaçlar kesiliyor... İş makinaları çalışıyor. Mahkemenin İPTAL kararına rağmen inşaat ruhsatı veriliyor... Valilik ise sessizliğini koruyor... Ya vatandaş mağdur edilirse bunun zararını kim çekecek...  Kanunsuzluğa DUR diyecek kimse yok mu ?

 

Başkan Ümit Uysal'ın işaret ettiği ve Konya İSTİNAF Mahkemesi'nden kararın düzeltileceği yönünde iyimser açıklamalarının  aksi bir karar çıkarsa, ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin kararı Konya İSTİNAF mahkemesi tarafından onanırsa ortada doğabilecek zararları kim karşılayacak ?

 

Muratpaşa belediye sınırları içerisinde 10 mahalleyi kapsayan mahkeme iptal karından bir ay sonra başkan Ümit Uysal tarafından skandal bir olaya imza atıldı. Başkan Ümit Uysal tarafından bölgede 13 bin 100 metrekarelik bir parselin sahibi olan sadece  Doğan ailesine  inşaat ruhsatını vermesi, üstelik bu kararı ANTALYA 1. İdare Mahkemesi tarafından 11 Kasım 2020 tarihinde aldığı iptal kararından 1 ay sonra gerçekleştirmesi,  firma ve başkan Ümit Uysal’ın farklı bağlantıları mı var sorusunu akla getiriyor.  

 

MAHKEMEYİ YOK MU SAYIYORLAR ?

ANTALYA 1. İdare Mahkemesinin  11 Kasım tarihli İPTAL kararına rağmen ruhsat verilen firmanın çalışmalarına aralıksız devam edilmesi, ormanların kesilmesi, iş makinalarının çalışması mahkeme kararını yok saymak  anlamına mı geliyor ?  Bölgede 13 bin 100 metrekarelik bir parselin sahibi olan sadece  Doğan ailesine  inşaat ruhsatının verilmesi ne anlama geliyor ? Doğan ailesi mahkeme kararına rağmen inşaata başlarsa daha sonra  inşaat ruhsatı geçersiz sayılırsa yapılan zararı kim karşılayacak ? Vatandaşların mağdur edilmemesi için Antalya valisi Ersin Yazıcı çıkıp neden açıklama yapmıyor ?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.