NECATİ TOPALOĞLU 'RUSYA’NIN KARARI TURİZMİ ZORA SOKTU'

TURİZM 16.04.2021 - 23:02, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2278+ kez okundu.
 

NECATİ TOPALOĞLU 'RUSYA’NIN KARARI TURİZMİ ZORA SOKTU'

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, zor bir süreçten geçtiklerini belirterek turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle turizmin en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini belirten Başkan Topaloğlu, Rusya'nın 15 Nisan’dan başlayarak Türkiye'ye uçuşları 1,5 aylığına tamamen durdurmasının da sektörü zora soktuğunu söyledi. Topaloğlu, pandeminin sert etkilerinin Kemer turizminde de yoğun bir şekilde hissedildiğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıldan beri ülkemizde olduğu gibi pandeminin etkilerini Kemer olarak bizler de derinden hissediyoruz. Bu yıla çok daha iyi gireceğimiz düşüncesindeydik. Ancak artan vakalar nedeniyle ve alınan tedbirler dolayısı ile turizmde sıkıntılı bir süreç içerisindeyiz. Avrupa pazarı bildiğiniz gibi yok. Son olarak Rusya'nın, 15 Nisan’dan başlayarak Türkiye'ye uçuşları 1,5 aylığına tamamen durdurması da Kemerimizde büyük bir şok yarattı.” dedi. Kemer’in özellikle Rus misafirlerin kendilerini evlerinde gibi hissettikleri bir bölge olduğuna dikkat çeken Topaloğlu, her yıl milyonlarca Rus misafiri Kemer’de en iyi şekilde ağırladıklarını kaydetti. Belediye Başkanı Topaloğlu, Rusya'nın en büyük, dünyanın ise en önemli turizm fuarları arasında yer alan 27. Uluslararası MITT Moskova Turizm Fuarı’na Kemer olarak katıldıklarını hatırlatarak, “Fuarda Kemer’e çok büyük ilgi gerçekleşmişti. Bölgemizden birçok otel temsilcisi ile yaptığımız görüşmelerde, Rusya’nın bu kararı ile birlikte bazı otellerin 1 Haziran’a kadar kapatacağı da görülüyor. Bu arada alınan tedbirler kapsamında içeride seyahat yasakları da başladı. İnşallah alınan tedbirler ile birlikte vaka sayılarının azalması ile eski günlerimize geri döneriz.” diye konuştu. Kemer’de değişim adına verdikleri sözleri yerine getirmeye de devam ettiklerini anlatan Topaloğlu, “Sezona hazır bir Kemer için çalışıyoruz. Birçok projemiz kısa süre içerisinde hayata geçiyor. Atatürk Parkı, Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkı Projesi bitmek üzere. Kemer’in çehresini değiştirecek olan Kındıl Sahil Projemizde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Pandemi sonrası inşallah bölgemize gelen misafirlerimiz bambaşka, değişimin yaşandığı Kemer ile karşılaşacaklar.” ifadelerini kullandı. Topaloğlu, herkesi maske, mesafe ve hijyen konusunda da duyarlı olmaya davet etti.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, zor bir süreçten geçtiklerini belirterek turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle turizmin en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini belirten Başkan Topaloğlu, Rusya'nın 15 Nisan’dan başlayarak Türkiye'ye uçuşları 1,5 aylığına tamamen durdurmasının da sektörü zora soktuğunu söyledi.
Topaloğlu, pandeminin sert etkilerinin Kemer turizminde de yoğun bir şekilde hissedildiğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıldan beri ülkemizde olduğu gibi pandeminin etkilerini Kemer olarak bizler de derinden hissediyoruz. Bu yıla çok daha iyi gireceğimiz düşüncesindeydik. Ancak artan vakalar nedeniyle ve alınan tedbirler dolayısı ile turizmde sıkıntılı bir süreç içerisindeyiz. Avrupa pazarı bildiğiniz gibi yok. Son olarak Rusya'nın, 15 Nisan’dan başlayarak Türkiye'ye uçuşları 1,5 aylığına tamamen durdurması da Kemerimizde büyük bir şok yarattı.” dedi.

Kemer’in özellikle Rus misafirlerin kendilerini evlerinde gibi hissettikleri bir bölge olduğuna dikkat çeken Topaloğlu, her yıl milyonlarca Rus misafiri Kemer’de en iyi şekilde ağırladıklarını kaydetti.
Belediye Başkanı Topaloğlu, Rusya'nın en büyük, dünyanın ise en önemli turizm fuarları arasında yer alan 27. Uluslararası MITT Moskova Turizm Fuarı’na Kemer olarak katıldıklarını hatırlatarak, “Fuarda Kemer’e çok büyük ilgi gerçekleşmişti. Bölgemizden birçok otel temsilcisi ile yaptığımız görüşmelerde, Rusya’nın bu kararı ile birlikte bazı otellerin 1 Haziran’a kadar kapatacağı da görülüyor. Bu arada alınan tedbirler kapsamında içeride seyahat yasakları da başladı. İnşallah alınan tedbirler ile birlikte vaka sayılarının azalması ile eski günlerimize geri döneriz.” diye konuştu.

Kemer’de değişim adına verdikleri sözleri yerine getirmeye de devam ettiklerini anlatan Topaloğlu, “Sezona hazır bir Kemer için çalışıyoruz. Birçok projemiz kısa süre içerisinde hayata geçiyor. Atatürk Parkı, Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkı Projesi bitmek üzere. Kemer’in çehresini değiştirecek olan Kındıl Sahil Projemizde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Pandemi sonrası inşallah bölgemize gelen misafirlerimiz bambaşka, değişimin yaşandığı Kemer ile karşılaşacaklar.” ifadelerini kullandı.
Topaloğlu, herkesi maske, mesafe ve hijyen konusunda da duyarlı olmaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.