(R)EFORM

KÜLTÜR 28.11.2020 - 20:23, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1682+ kez okundu.
 

(R)EFORM

Reform terim olarak “yeniden düzenlemek, şekil vermek” anlamına gelmektedir.

Aslında içinde umutları, beklentileri, hayalleri saklayan bir cümle... Peki 18 yıllık bir iktidar bugüne kadar halkın umutlarını ve hayallerini anlayamadı mı ? yoksa dünya bir anda değişime mi uğradı da günümüz ihtiyaçlarını karşılayamıyor ? Bence bugüne kadar yol yapan iktidar toplumun herkesiminin anayasal düzendeki eksiklerine, gündelik hayattaki ihtiyaçlarına dosdoğru gitmediğinden özellikle Hukuk, Adalet, Ekonomi, İnsan Hak Ve Özgürlükleri alanlarında açtıkları duble yollarda ellerindeki iktidar aracını hep (R) viteste kullandıkları için bu durumdayız.! Şimdi gelinen nokta da ise ülkenin reforma olan açlığını 18 yıl iktidarda olan bir parti olarak sonradan görmek ki koltuk sallanmaya ve insanların üzerlerindeki korku egemenliğine karşı yüksek sesle “yeter artık” cümleleri sonrasında askıya ekmek asmak çözümleri ile eş değerde olacaksa hiç zahmet etmesinler.! Asıl reform iyileştirilmiş parlementer sistemi reddetmeyen, Milletvekillerinin etkinliğinin artırıldığı, Bakanların emir eri olmadığı bir sistemin öncelikle akılda kabul edilmesidir. Bu zihniyet zaten halkın ihtiyacı olan yenilenmeyi en kısa sürede hayata geçireceklerdir. Bunun içinde halkın tercihini açıktan duyurduğu erken seçim ihtiyacı ile sandığın milletin önüne konmasıdır.
Reform terim olarak “yeniden düzenlemek, şekil vermek” anlamına gelmektedir.

Aslında içinde umutları, beklentileri, hayalleri saklayan bir cümle...

Peki 18 yıllık bir iktidar bugüne kadar halkın umutlarını ve hayallerini anlayamadı mı ? yoksa dünya bir anda değişime mi uğradı da günümüz ihtiyaçlarını karşılayamıyor ?

Bence bugüne kadar yol yapan iktidar toplumun herkesiminin anayasal düzendeki eksiklerine, gündelik hayattaki ihtiyaçlarına dosdoğru gitmediğinden özellikle Hukuk, Adalet, Ekonomi, İnsan Hak Ve Özgürlükleri alanlarında açtıkları duble yollarda ellerindeki iktidar aracını hep (R) viteste kullandıkları için bu durumdayız.!

Şimdi gelinen nokta da ise ülkenin reforma olan açlığını 18 yıl iktidarda olan bir parti olarak sonradan görmek ki koltuk sallanmaya ve insanların üzerlerindeki korku egemenliğine karşı yüksek sesle “yeter artık” cümleleri sonrasında askıya ekmek asmak çözümleri ile eş değerde olacaksa hiç zahmet etmesinler.!

Asıl reform iyileştirilmiş parlementer sistemi reddetmeyen, Milletvekillerinin etkinliğinin artırıldığı, Bakanların emir eri olmadığı bir sistemin öncelikle akılda kabul edilmesidir.

Bu zihniyet zaten halkın ihtiyacı olan yenilenmeyi en kısa sürede hayata geçireceklerdir.

Bunun içinde halkın tercihini açıktan duyurduğu erken seçim ihtiyacı ile sandığın milletin önüne konmasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.