‘Rüşvet’ skandalında susan AKP’de ‘taş’lar yerinden oynadı

ASAYİŞ 03.06.2020 - 23:24, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2183+ kez okundu.
 

‘Rüşvet’ skandalında susan AKP’de ‘taş’lar yerinden oynadı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aptukan arasında yaşanan rüşvet kavgası ve 400 bin liralık araç iddialarının ardından AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, konu Kumluca olunca sessizliğini bozdu. Taş, Serik Belediyesi’nde yolsuzluğa rastlanmadığını belirtirken, araç ile ilgili hala bir açıklama yapmadı.

AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Serik’teki ‘rüşvet’ iddiaları karşısında sessiz kalırken, yerel seçimlerde birlikte çalıştıkları iddia edilen DSP’li Yıldıray Sapan’ın Kumluca'daki yolsuzluk iddiaları ortaya çıkınca açıklama yaptı. Taş, açıklamasında Kumluca Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarında bulunduklarına dikkat çekerken, Serik’te yaşanan ‘rüşvet’ skandalında sessiz kalması manidar karşılandı. Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kumluca Belediyesi'nde il başkanı, belediye başkanı, ilçe başkanı ve meclis üyeleri toplantı üstüne toplantı yaptı. Bizim açıklamalarımızdan önce ve hemen sonra. Ardından biz sosyal medyada paylaşımlar yaptık. Paylaşımların ardından 'Kumluca'da yolsuzluk var' iddiamızı ortaya koyunca İYİ Partili meclis üyesi de birtakım sorular sordu. 'Belediye üzerinden ürünler niye tek şirketten, sürekli aynı yerden alınıyor' diye sordu. Bizim sosyal medyadaki paylaşımlarımızın ardından CHP il başkanı, 'Serik Belediyesi ve Kumluca Belediyesi'ne müfettiş gönderin o zaman' dedi. Biz de CHP il başkanına 'Mızrak çuvala sığmayınca müfettiş istiyorsunuz' diyoruz. KUMLUCA HİÇ DENETLENMEDİ Mİ? Ama müfettiş 10 gün önce geldi ve şu anda yolsuzlukla ilgili Kumluca Belediyesi'nde araştırma yapıldı. O yüzden CHP il başkanı bu açıklamayı yapmakta geç kaldı. Yolsuzluk tartışmaları Kumluca'da ayyuka çıktı. Kendi meclis üyeleri yolsuzluk iddialarını sosyal medyaya taşıdı ve bu yaptığı paylaşımları da sildirdiler. Bu da sıkıntılı bir durumdur, demokrasiye yakışmaz. İYİ Partili meclis üyesi, 'yolsuzluk var' dedi hemen ardından paylaşımlarını sildirdiler. Oradan burnumuza çok kötü kokular geliyor. Diyoruz ki, bizim belediyecilik anlayışımız şeffaftır, büyükşehir belediyesi bizdeyken defalarca müfettişler gelmiştir ve gerekli çalışmaları yapmıştır. Aynı şekilde Serik Belediyesi'ne hem 2018, hem de 2019 yılında müfettişler gelmiş ve gerekli inceleme yapmıştır ve belediyede herhangi bir yolsuzluk, usulsüzlük, şüpheli işleme rastlanmamıştır."  SERİK İLE İLGİLİ NEDEN AÇIKLAMA YAPILMADI? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile ilgili ortaya attığı ‘rüşvet’ iddiasının sonrasında sessizliğe bürünen ve herhangi bir açıklama yapmayan AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Kumluca Belediyesi ile ilgili başka bir parti mensubunun iddiaları üzerine açıklama yapması dikkat çekti. Taş’ın Audi A6 marka lüks otomobil hakkında çıkan haberlere ne zaman cevap vereceği merak ediliyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aptukan arasında yaşanan rüşvet kavgası ve 400 bin liralık araç iddialarının ardından AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, konu Kumluca olunca sessizliğini bozdu. Taş, Serik Belediyesi’nde yolsuzluğa rastlanmadığını belirtirken, araç ile ilgili hala bir açıklama yapmadı.

AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Serik’teki ‘rüşvet’ iddiaları karşısında sessiz kalırken, yerel seçimlerde birlikte çalıştıkları iddia edilen DSP’li Yıldıray Sapan’ın Kumluca'daki yolsuzluk iddiaları ortaya çıkınca açıklama yaptı. Taş, açıklamasında Kumluca Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarında bulunduklarına dikkat çekerken, Serik’te yaşanan ‘rüşvet’ skandalında sessiz kalması manidar karşılandı.

Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kumluca Belediyesi'nde il başkanı, belediye başkanı, ilçe başkanı ve meclis üyeleri toplantı üstüne toplantı yaptı. Bizim açıklamalarımızdan önce ve hemen sonra. Ardından biz sosyal medyada paylaşımlar yaptık. Paylaşımların ardından 'Kumluca'da yolsuzluk var' iddiamızı ortaya koyunca İYİ Partili meclis üyesi de birtakım sorular sordu. 'Belediye üzerinden ürünler niye tek şirketten, sürekli aynı yerden alınıyor' diye sordu. Bizim sosyal medyadaki paylaşımlarımızın ardından CHP il başkanı, 'Serik Belediyesi ve Kumluca Belediyesi'ne müfettiş gönderin o zaman' dedi. Biz de CHP il başkanına 'Mızrak çuvala sığmayınca müfettiş istiyorsunuz' diyoruz.

KUMLUCA HİÇ DENETLENMEDİ Mİ?

Ama müfettiş 10 gün önce geldi ve şu anda yolsuzlukla ilgili Kumluca Belediyesi'nde araştırma yapıldı. O yüzden CHP il başkanı bu açıklamayı yapmakta geç kaldı. Yolsuzluk tartışmaları Kumluca'da ayyuka çıktı. Kendi meclis üyeleri yolsuzluk iddialarını sosyal medyaya taşıdı ve bu yaptığı paylaşımları da sildirdiler. Bu da sıkıntılı bir durumdur, demokrasiye yakışmaz. İYİ Partili meclis üyesi, 'yolsuzluk var' dedi hemen ardından paylaşımlarını sildirdiler. Oradan burnumuza çok kötü kokular geliyor. Diyoruz ki, bizim belediyecilik anlayışımız şeffaftır, büyükşehir belediyesi bizdeyken defalarca müfettişler gelmiştir ve gerekli çalışmaları yapmıştır. Aynı şekilde Serik Belediyesi'ne hem 2018, hem de 2019 yılında müfettişler gelmiş ve gerekli inceleme yapmıştır ve belediyede herhangi bir yolsuzluk, usulsüzlük, şüpheli işleme rastlanmamıştır." 

SERİK İLE İLGİLİ NEDEN AÇIKLAMA YAPILMADI?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile ilgili ortaya attığı ‘rüşvet’ iddiasının sonrasında sessizliğe bürünen ve herhangi bir açıklama yapmayan AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Kumluca Belediyesi ile ilgili başka bir parti mensubunun iddiaları üzerine açıklama yapması dikkat çekti. Taş’ın Audi A6 marka lüks otomobil hakkında çıkan haberlere ne zaman cevap vereceği merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.