RUSYA'DAN UÇUŞ İZNİ ÇIKTI

TURİZM 18.06.2021 - 21:23, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2709+ kez okundu.
 

RUSYA'DAN UÇUŞ İZNİ ÇIKTI

Herkesin umutla beklediği haber Moskova'dan nihayet geldi: Rusya, 22 Haziran'dan itibaren Türkiye'ye uçuşlara ilişkin yasakları kaldırdı ve tüm uçuşlara yeniden başlama kararı aldı.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid ile mücadele operasyon merkezi,  Türkiye'deki vaka sayılarındaki düşüşü ve alınan önlemlerin yeterliliğini tespit ederek, uçuş yasağını kaldırdı. Bu karar, Türkiye'yi ziyaret eden Rus teftiş heyetinin verdiği olumlu rapora dayanılarak verildi. Rus heyetin Antalya'ya yaptığı ziyaretin sona erdiğini duyuran Golikova, Türkiye'de turizm sektöründeki personele hızla aşı yapıldığını, otel çalışanları arasında aşılanma oranının şu anda yüzde 60 ila 90 arasında değiştiğini vurguladı. Golikova ayrıca turistlerden, yurt dışına gitmeden önce aşı vurunmalarını rica etti. Yasak 15 Nisan'da başlamış, daha sonra 21 Haziran'a uzatılmıştı. Bu yasak döneminde Türkiye'ye gidemeyen turistlerin Rusya'nın Karadeniz kıyılarına "mecburen" akın etmesi, bu bölgedeki tesisilerin tamamen dolması, deniz tatili yapamayan vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine Rusya, Türkiye yasaklarını kaldırmaya karar verdi. Daha önce Rus yetkililer, şu ana kadar Türkiye turu satın alan ya da rezervasyon yaptıran ancak yasaklar nedeniyle tatile gidemeyenlerin sayısını "1 milyon civarı" olarak açıklamıştı. Uçuşlar yasaklanmasına rağmen yüzde 60'a yakın turistin Türkiye tatilini iptal etmediği ve uçuşlara başlanmasını beklediği ifade edilmişti. ( Kaynak:turkrus.com)
Herkesin umutla beklediği haber Moskova'dan nihayet geldi: Rusya, 22 Haziran'dan itibaren Türkiye'ye uçuşlara ilişkin yasakları kaldırdı ve tüm uçuşlara yeniden başlama kararı aldı.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid ile mücadele operasyon merkezi,  Türkiye'deki vaka sayılarındaki düşüşü ve alınan önlemlerin yeterliliğini tespit ederek, uçuş yasağını kaldırdı.

Bu karar, Türkiye'yi ziyaret eden Rus teftiş heyetinin verdiği olumlu rapora dayanılarak verildi. Rus heyetin Antalya'ya yaptığı ziyaretin sona erdiğini duyuran Golikova, Türkiye'de turizm sektöründeki personele hızla aşı yapıldığını, otel çalışanları arasında aşılanma oranının şu anda yüzde 60 ila 90 arasında değiştiğini vurguladı. Golikova ayrıca turistlerden, yurt dışına gitmeden önce aşı vurunmalarını rica etti.

Yasak 15 Nisan'da başlamış, daha sonra 21 Haziran'a uzatılmıştı.

Bu yasak döneminde Türkiye'ye gidemeyen turistlerin Rusya'nın Karadeniz kıyılarına "mecburen" akın etmesi, bu bölgedeki tesisilerin tamamen dolması, deniz tatili yapamayan vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine Rusya, Türkiye yasaklarını kaldırmaya karar verdi. Daha önce Rus yetkililer, şu ana kadar Türkiye turu satın alan ya da rezervasyon yaptıran ancak yasaklar nedeniyle tatile gidemeyenlerin sayısını "1 milyon civarı" olarak açıklamıştı. Uçuşlar yasaklanmasına rağmen yüzde 60'a yakın turistin Türkiye tatilini iptal etmediği ve uçuşlara başlanmasını beklediği ifade edilmişti.

( Kaynak:turkrus.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.