SALGINDA EN GÜVENLİ ŞEHİR ANTALYA

YAŞAM 22.09.2020 - 21:27, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1884+ kez okundu.
 

SALGINDA EN GÜVENLİ ŞEHİR ANTALYA

Vali Ersin Yazıcı Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki'yi makamında kabul etti. Vali Yazıcı pandemiyle ilgili tüm tedbirlerin alındığını ve Turizmin Başkenti Antalya'mızın pandemi sürecinde de en çok tercih edilen güvenli şehir olduğunu belirtti.

Turizmin başkenti Antalya'mıza hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı, Pandemi nedeniyle, diğer ülkelerde olduğu gibi, iki ülkenin de zor bir süreçten geçtiğini belirterek, en kısa sürede bu salgın sürecinin bitmesini temenni ettiğini ifade etti. Salgın sürecinin bitmesiyle geçen yıllarda olduğu gibi Antalya'mızda milyonlarca turisti ağırlayacaklarını belirten Vali Yazıcı, "Özellikle 1 Ağustos'tan itibaren aldığımız önlemler ve tüm misafirlerimize sağladığımız olanaklar ile otellerimizde ve turizm tesislerimizde yurt dışından gelen misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Turizm Bakanlığı Sertifikasyon Belgelerimiz ve otellerde oluşturduğumuz standartlar sayesinde, dünyanın başka şehirlerine turistik amaçlı gitmeyenler, Antalya'mızı tercih ederek en çok tercih edilen turizm şehirlerinden biri olduk. Beş-On bin seviyelerinde başladığımız yabancı turist rakamlarında 40 bin rakamlarına ulaştık. Hafta sonları ise bu rakam 45 bin rakamına ulaşmaktadır. Bu rakamlar geçen yıla oranla tabi ki düşük, Eylül ayı rakamlarımız ise geçen yılın Eylül ayına göre benzerlik göstermektedir.İnşallah bu sürecin sonunda geçmiş yıllardaki rakamları tekrar yakalayıp daha da fazla yabancı turist sayısına ulaşacağız." dedi. Antalya'daki yetkililerin, Finlandiya'dan gelen turistlere yönelik nezaket kuralları içerisinde yardımcı olmalarından ve güvenli bir ortam sağlamalarından dolayı Vali Yazıcı'ya teşekkür eden Ari Maki,Pandemi öncesi Helsinki-Antalya ve Gazipaşa Havalimanlarında yaz ve kış sezonlarında direk uçuşların olduğunu ama Pandemi dolasıyla bu uçuşların askıya alındığını ifade etti. Yaklaşık Üç bin civarı Finli vatandaş ev ve ikamet yeri almak suretiyle Alanya ve Side'de yaşamayı tercih ettiğini belirten Ari Maki, tekrar uçuşların başlamasıyla bu rakamların daha da artacağını tahmin ediyorum ifadelerini kullandı.
Vali Ersin Yazıcı Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki'yi makamında kabul etti. Vali Yazıcı pandemiyle ilgili tüm tedbirlerin alındığını ve Turizmin Başkenti Antalya'mızın pandemi sürecinde de en çok tercih edilen güvenli şehir olduğunu belirtti.

Turizmin başkenti Antalya'mıza hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı, Pandemi nedeniyle, diğer ülkelerde olduğu gibi, iki ülkenin de zor bir süreçten geçtiğini belirterek, en kısa sürede bu salgın sürecinin bitmesini temenni ettiğini ifade etti. Salgın sürecinin bitmesiyle geçen yıllarda olduğu gibi Antalya'mızda milyonlarca turisti ağırlayacaklarını belirten Vali Yazıcı,

"Özellikle 1 Ağustos'tan itibaren aldığımız önlemler ve tüm misafirlerimize sağladığımız olanaklar ile otellerimizde ve turizm tesislerimizde yurt dışından gelen misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Turizm Bakanlığı Sertifikasyon Belgelerimiz ve otellerde oluşturduğumuz standartlar sayesinde, dünyanın başka şehirlerine turistik amaçlı gitmeyenler, Antalya'mızı tercih ederek en çok tercih edilen turizm şehirlerinden biri olduk.

Beş-On bin seviyelerinde başladığımız yabancı turist rakamlarında 40 bin rakamlarına ulaştık. Hafta sonları ise bu rakam 45 bin rakamına ulaşmaktadır. Bu rakamlar geçen yıla oranla tabi ki düşük, Eylül ayı rakamlarımız ise geçen yılın Eylül ayına göre benzerlik göstermektedir.İnşallah bu sürecin sonunda geçmiş yıllardaki rakamları tekrar yakalayıp daha da fazla yabancı turist sayısına ulaşacağız." dedi.

Antalya'daki yetkililerin, Finlandiya'dan gelen turistlere yönelik nezaket kuralları içerisinde yardımcı olmalarından ve güvenli bir ortam sağlamalarından dolayı Vali Yazıcı'ya teşekkür eden Ari Maki,Pandemi öncesi Helsinki-Antalya ve Gazipaşa Havalimanlarında yaz ve kış sezonlarında direk uçuşların olduğunu ama Pandemi dolasıyla bu uçuşların askıya alındığını ifade etti.

Yaklaşık Üç bin civarı Finli vatandaş ev ve ikamet yeri almak suretiyle Alanya ve Side'de yaşamayı tercih ettiğini belirten Ari Maki, tekrar uçuşların başlamasıyla bu rakamların daha da artacağını tahmin ediyorum ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.