SUÇ ÖRGÜTÜNE 11 TUTUKLAMA

ASAYİŞ 26.09.2020 - 22:45, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2318+ kez okundu.
 

SUÇ ÖRGÜTÜNE 11 TUTUKLAMA

Antalya'da 4 kişilik ailesi ile beraber siyanürle intihar eden Selim Şimşek intiharı sonrası şok gelişme yaşandı. Antalya'da siyanürle intihar eden Selim Şimşek, intihar mektubunda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir daire başkanı ve yardımcısının kendisinden 450 bin TL’yi aşkın para aldığını öne sürmüş ancak belediye iddiayı yalanlamıştı.

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAK SUÇUNDAN 11 ŞÜPHELİ YAKALANDI Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce K.E liderliğinde “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek Üye Olmak, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım etmek, Tefecilik, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılmak, Kasten Yaralama, Hakkı Olmayan Yere Tecavüz, Mala Zarar Verme, Nitelikli Yağma, 6136 SKM” suçlarını işlediği tespit edilen silahlı suç örgütüne yönelik olarak Antalya, Ankara, Erzurum ve Siirt illerinde 25.09.2020 günü eşzamanlı operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyon kapsamında 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat, senet, 1 adet yurda kaçak yollarla Sokulmuş Piton Cinsi Yılan, Çok sayıda kesici ve delici alet ile dijital materyallere ele geçirilmiştir. Olaylara karıştıkları tespit edilen Örgüt mensuplarının ilimizde Tefecilik faaliyetlerini yürüttükleri paraya ihtiyacı olan şahıslara yüksek faizlerle borç para vererek ödeyemeyen şahısları silahla tehdit ederek, darp ettikleri zorla senet imzalattıkları, hatta 09.11.2019 günü Tefecilere olan borcu yüzünden Siyanür içmek suretiyle kendisini, eşini ve çocuklarını öldüren S.Ş ninde suç örgütüne borçlu olduğu, örgüt mensuplarının silah ve tehditle bazı işyerlerini ele geçirdiği bu şekilde kazandıkları yüksek meblağlardaki paralarla lüks araçlara bindikleri ve lüks bir hayat sürdükleri tespit edilmiştir. Yakalanarak Göz Altına alınan Örgüt Lideri Dahil 11 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Makamlara sevk edilecektir. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımız üzerinde baskı kurarak haksız kazanç sağlamaya çalışan bu tür yapılanmalara yönelik, ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şahıs ve organizasyonlarla mücadelemiz aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir.
Antalya'da 4 kişilik ailesi ile beraber siyanürle intihar eden Selim Şimşek intiharı sonrası şok gelişme yaşandı. Antalya'da siyanürle intihar eden Selim Şimşek, intihar mektubunda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir daire başkanı ve yardımcısının kendisinden 450 bin TL’yi aşkın para aldığını öne sürmüş ancak belediye iddiayı yalanlamıştı.

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAK SUÇUNDAN 11 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce K.E liderliğinde “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek Üye Olmak, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım etmek, Tefecilik, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılmak, Kasten Yaralama, Hakkı Olmayan Yere Tecavüz, Mala Zarar Verme, Nitelikli Yağma, 6136 SKM” suçlarını işlediği tespit edilen silahlı suç örgütüne yönelik olarak Antalya, Ankara, Erzurum ve Siirt illerinde 25.09.2020 günü eşzamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Düzenlenen operasyon kapsamında 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat, senet, 1 adet yurda kaçak yollarla Sokulmuş Piton Cinsi Yılan, Çok sayıda kesici ve delici alet ile dijital materyallere ele geçirilmiştir.
Olaylara karıştıkları tespit edilen Örgüt mensuplarının ilimizde Tefecilik faaliyetlerini yürüttükleri paraya ihtiyacı olan şahıslara yüksek faizlerle borç para vererek ödeyemeyen şahısları silahla tehdit ederek, darp ettikleri zorla senet imzalattıkları, hatta 09.11.2019 günü Tefecilere olan borcu yüzünden Siyanür içmek suretiyle kendisini, eşini ve çocuklarını öldüren S.Ş ninde suç örgütüne borçlu olduğu, örgüt mensuplarının silah ve tehditle bazı işyerlerini ele geçirdiği bu şekilde kazandıkları yüksek meblağlardaki paralarla lüks araçlara bindikleri ve lüks bir hayat sürdükleri tespit edilmiştir. Yakalanarak Göz Altına alınan Örgüt Lideri Dahil 11 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Makamlara sevk edilecektir. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımız üzerinde baskı kurarak haksız kazanç sağlamaya çalışan bu tür yapılanmalara yönelik, ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şahıs ve organizasyonlarla mücadelemiz aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.