ÜNSAL'A SPOR SAHALI YEŞİL ALAN

SPOR 02.10.2020 - 20:43, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1835+ kez okundu.
 

ÜNSAL'A SPOR SAHALI YEŞİL ALAN

Kepez Belediyesi, gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi’ne, içerisinde spor sahalarının da olacağı 6 bin 768 m2 büyüklüğünde bir yeşil alan kazandırıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ilçesindeki gecekondu mahallelerini modern bir şehre dönüştürme hayalini gerçekleştirdiği yerleşim yerlerinden biri de Ünsal Mahallesi oldu. Siyahla beyaz kadar bir değişimin yaşandığı Ünsal Mahallesi, modern konutları, doğal gaz imkânı, geniş bulvarları ve yeşil alanlarıyla ilçenin en gözde semtlerinden biri haline geldi. Ünsal siyahla beyaz kadar değişti Oysa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün göreve geldiği 2009’da, mahallenin tamamına yakını gecekondu yapılaşmasındaydı. ‘Modern şehircilik hizmetleriyle donatılmış mahalleler’ vizyonuyla yola çıkan Başkan Tütüncü, ilk döneminde mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözerek, Ünsal’da değişimi başlatmıştı. Gecekonduların yerine modern konutların yapılabilmesi için de imar yolları hızlı bir şekilde açılmış ve alt yapı eksikleri tamamlanmıştı. Bu çalışmalar neticesinde Ünsal, zaman içerisinde modern bir şehre dönüştü. Kepez Belediyesi, ilçenin gözde muhitlerinden biri haline gelen mahallenin doğal gaz ve diğer alt yapı çalışmalarıyla bozulan asfaltını ve kaldırımını yenilerken, bölgenin sosyal etkinlik alanı eksikliğini de gideriyor. Çocuklara spor parkı Geçtiğimiz yıl semt spor sahası kazandırılan mahalleye, şimdi de 6 bin 768 m2 büyüklüğünde içerisinde spor sahalarının da olacağı bir yeşil alan yapılıyor. Mahallenin yaşam konforunu artıracak olan dev yeşil alan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi üzerine kazandırılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan yeşil alanın 3 bin m2’si mahalle parkı şeklinde düzenleniyor. Toprak tesviyesi yapılan mahalle parkının içerisinde açık hava spor aletleri, oturma mobilyaları, çocuk oyun parkı olacak. Çeşitli bitki ve ağacın dikileceği park, çim ekimiyle de yeşillendirilecek. Parkın içerisindeki zeytin ağaçları da korunuyor. Mahalleye değer kazandıracak olan yeşil alanın 3 bin 768 m2’si de çocuklar için spor sahası haline getirilecek. Spor park, basketbol, futbol sahaları ile yürüyüş parkurundan oluşacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, spor parkın yapımını önümüzdeki günlerde başlayacak.
Kepez Belediyesi, gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi’ne, içerisinde spor sahalarının da olacağı 6 bin 768 m2 büyüklüğünde bir yeşil alan kazandırıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ilçesindeki gecekondu mahallelerini modern bir şehre dönüştürme hayalini gerçekleştirdiği yerleşim yerlerinden biri de Ünsal Mahallesi oldu.

Siyahla beyaz kadar bir değişimin yaşandığı Ünsal Mahallesi, modern konutları, doğal gaz imkânı, geniş bulvarları ve yeşil alanlarıyla ilçenin en gözde semtlerinden biri haline geldi.

Ünsal siyahla beyaz kadar değişti

Oysa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün göreve geldiği 2009’da, mahallenin tamamına yakını gecekondu yapılaşmasındaydı. ‘Modern şehircilik hizmetleriyle donatılmış mahalleler’ vizyonuyla yola çıkan Başkan Tütüncü, ilk döneminde mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözerek, Ünsal’da değişimi başlatmıştı.

Gecekonduların yerine modern konutların yapılabilmesi için de imar yolları hızlı bir şekilde açılmış ve alt yapı eksikleri tamamlanmıştı. Bu çalışmalar neticesinde Ünsal, zaman içerisinde modern bir şehre dönüştü. Kepez Belediyesi, ilçenin gözde muhitlerinden biri haline gelen mahallenin doğal gaz ve diğer alt yapı çalışmalarıyla bozulan asfaltını ve kaldırımını yenilerken, bölgenin sosyal etkinlik alanı eksikliğini de gideriyor.

Çocuklara spor parkı

Geçtiğimiz yıl semt spor sahası kazandırılan mahalleye, şimdi de 6 bin 768 m2 büyüklüğünde içerisinde spor sahalarının da olacağı bir yeşil alan yapılıyor. Mahallenin yaşam konforunu artıracak olan dev yeşil alan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi üzerine kazandırılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan yeşil alanın 3 bin m2’si mahalle parkı şeklinde düzenleniyor.

Toprak tesviyesi yapılan mahalle parkının içerisinde açık hava spor aletleri, oturma mobilyaları, çocuk oyun parkı olacak. Çeşitli bitki ve ağacın dikileceği park, çim ekimiyle de yeşillendirilecek. Parkın içerisindeki zeytin ağaçları da korunuyor.

Mahalleye değer kazandıracak olan yeşil alanın 3 bin 768 m2’si de çocuklar için spor sahası haline getirilecek. Spor park, basketbol, futbol sahaları ile yürüyüş parkurundan oluşacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, spor parkın yapımını önümüzdeki günlerde başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.