ANTALYA ESNAFI ATA'NIN HUZURUNDA

KÜLTÜR 11.11.2022 - 12:01, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2370+ kez okundu.
 

ANTALYA ESNAFI ATA'NIN HUZURUNDA

Antalya Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar ve Matbaacılar Odası üyeleri Atatürk'ü Anma Haftası'nda Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etti

Kısa adı Odantalya olan Antalya Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar ve Matbaacılar Odası, Antalya Esnaf Odaları bünyesinde bir ilki gerçekleştirerek, 10 Kasım'ı da kapsayan Atatürk Haftası'nda Üyeleriyle birlikte Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etti. 2 otobüs ve 80 üye ile yapılan ziyarette Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı ziyaret edildi. Atatürk tişörtü giyen üyeler, tur rehberi eşliğinde hem Anıtkabir'in gezdi hem de müzeler hakkında bilgi aldı. Ata'nın huzuruna çıkan Antalyalı esnaf, Anıtkabir'deki nöbet değişimini sırasında yaşanılan gurur ve heyecanın yanı sıra Ata’ya olan özlem ve şükran’la hüzünlendik. duygulandı. ATA'YI ANDILAR Mustafa Kemal Atatürk'ün müthiş bir dehaya sahip olduğunu söyleyen Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar ve Matbaacılar Odası Başkanı Özcan Sucu, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen bir lider geçti bu ülkeden. Müthiş zekâsı sayesinde bugün bu topraklarda hür bir şekilde yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84. yılında özlemle andık" dedi. GELENEKSEL OLACAK Odantalya üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından sırasıyla eski TBMM binasını, Hacı Bayram Veli Cami ve Türbesi'ni, Agust Tapınağı'nı, Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni ve Ankara Kalesi'ni ziyaret etti.  Tur rehberi eşliğinde yapılan ziyaretlerde üyelere Ankara'nın tarihi hakkında bilgi verildi. Anıtkabir ve Ankara ziyaretinin üyeler tarafından beğenildiğini söyleyen Oda Başkanı Özcan Sucu, "Öncelikle desteklerini esirgemeyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye teşekkür etmekle birlikte, gezilerimizin geleneksel olması yönünde talepler var. Biz de buna sıcak bakıyoruz. Bu tür gezilerimizin bir diğer amacı da oda bünyesindeki farklı sektörlerde yer alan esnaflarımızın birbirleri ile tanışmalarını, kaynaşmalarını kısaca birlik olmalarını sağlamak. Odaya olan bağlılığı, birlikteliği güçlendirmek dedi.
Antalya Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar ve Matbaacılar Odası üyeleri Atatürk'ü Anma Haftası'nda Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etti

Kısa adı Odantalya olan Antalya Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar ve Matbaacılar Odası, Antalya Esnaf Odaları bünyesinde bir ilki gerçekleştirerek, 10 Kasım'ı da kapsayan Atatürk Haftası'nda Üyeleriyle birlikte Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etti. 2 otobüs ve 80 üye ile yapılan ziyarette Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı ziyaret edildi. Atatürk tişörtü giyen üyeler, tur rehberi eşliğinde hem Anıtkabir'in gezdi hem de müzeler hakkında bilgi aldı. Ata'nın huzuruna çıkan Antalyalı esnaf, Anıtkabir'deki nöbet değişimini sırasında yaşanılan gurur ve heyecanın yanı sıra Ata’ya olan özlem ve şükran’la hüzünlendik.

duygulandı.

ATA'YI ANDILAR

Mustafa Kemal Atatürk'ün müthiş bir dehaya sahip olduğunu söyleyen Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar ve Matbaacılar Odası Başkanı Özcan Sucu, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen bir lider geçti bu ülkeden. Müthiş zekâsı sayesinde bugün bu topraklarda hür bir şekilde yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84. yılında özlemle andık" dedi.

GELENEKSEL OLACAK

Odantalya üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından sırasıyla eski TBMM binasını, Hacı Bayram Veli Cami ve Türbesi'ni, Agust Tapınağı'nı, Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni ve Ankara Kalesi'ni ziyaret etti.  Tur rehberi eşliğinde yapılan ziyaretlerde üyelere Ankara'nın tarihi hakkında bilgi verildi. Anıtkabir ve Ankara ziyaretinin üyeler tarafından beğenildiğini söyleyen Oda Başkanı Özcan Sucu, "Öncelikle desteklerini esirgemeyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye teşekkür etmekle birlikte, gezilerimizin geleneksel olması yönünde talepler var. Biz de buna sıcak bakıyoruz. Bu tür gezilerimizin bir diğer amacı da oda bünyesindeki farklı sektörlerde yer alan esnaflarımızın birbirleri ile tanışmalarını, kaynaşmalarını kısaca birlik olmalarını sağlamak. Odaya olan bağlılığı, birlikteliği güçlendirmek dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.