Bahşi: Ürünleri tarlada kalan çiftçiye Bakanlık destek olacak mı?

SİYASET 03.05.2021 - 23:22, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2930+ kez okundu.
 

Bahşi: Ürünleri tarlada kalan çiftçiye Bakanlık destek olacak mı?

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, ‘tam kapanma’ sürecinde semt pazarlarının kapatılmasıyla birlikte çiftçilerin ürettiği ürünlerin ellerinde kalması ile ilgili yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

Ülkenin en önemli sebze ve meyve üretiminin olduğu Antalya’da tam kapanma ile birlikte çiftçilerin ürettikleri ürünlerin ellerinde kaldığına dikkat çeken İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye cevaplandırılması üzere soru önergesi verdi. İşte Feridun Bahşi’nin soru önergesi   TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 03/05/2021                                                                                                                                                                    Feridun BAHŞİ                                                                                 Antalya Milletvekili     Ülkemizin en önemli sebze ve meyve üretiminin olduğu Antalya'da “tam kapanma” sürecinden dolayı semt pazarlarının kapatılmasıyla çiftçilerimizin ürettiği ürünler ellerinde kalmıştır. Meyve- sebze sezonunun başladığı ve rekoltenin en yüksek olduğu bu dönemde tam kapanmayla beraber halk pazarlarına da yasak gelmesiyle özellikle salatalık ve çilekte günlük, domateste 5 günde bir ürün alan çiftçilerin mahsulleri çürüyecektir. Ayrıca çiftçilerimizin büyük çoğunluğunun tarımsal kredilerinin ödeme dönemi Haziran-Temmuz ayları olduğundan Mayıs ayının kapalı olmasıyla kredilerini ödeyemeyeceklerdir. Buna göre; 1-Çiftçinin ürününün çürümemesi ve tüketicinin taze ürün tüketmesi için Pandemi kurallarına uyularak ve gereken denetimler yapılarak semt pazarlarını açmayı düşünüyor musunuz? 2- Ürünleri tarlada ve seralarda kalan çiftçilerimizin tarım kredi borçlarının ödenmesinde Bakanlık olarak bir desteğiniz olacak mıdır?
İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, ‘tam kapanma’ sürecinde semt pazarlarının kapatılmasıyla birlikte çiftçilerin ürettiği ürünlerin ellerinde kalması ile ilgili yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

Ülkenin en önemli sebze ve meyve üretiminin olduğu Antalya’da tam kapanma ile birlikte çiftçilerin ürettikleri ürünlerin ellerinde kaldığına dikkat çeken İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye cevaplandırılması üzere soru önergesi verdi.

İşte Feridun Bahşi’nin soru önergesi

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 03/05/2021

                                                                               

                                                                                   Feridun BAHŞİ

                                                                                Antalya Milletvekili

 

 

Ülkemizin en önemli sebze ve meyve üretiminin olduğu Antalya'da “tam kapanma” sürecinden dolayı semt pazarlarının kapatılmasıyla çiftçilerimizin ürettiği ürünler ellerinde kalmıştır. Meyve- sebze sezonunun başladığı ve rekoltenin en yüksek olduğu bu dönemde tam kapanmayla beraber halk pazarlarına da yasak gelmesiyle özellikle salatalık ve çilekte günlük, domateste 5 günde bir ürün alan çiftçilerin mahsulleri çürüyecektir.

Ayrıca çiftçilerimizin büyük çoğunluğunun tarımsal kredilerinin ödeme dönemi Haziran-Temmuz ayları olduğundan Mayıs ayının kapalı olmasıyla kredilerini ödeyemeyeceklerdir.

Buna göre;

1-Çiftçinin ürününün çürümemesi ve tüketicinin taze ürün tüketmesi için Pandemi kurallarına uyularak ve gereken denetimler yapılarak semt pazarlarını açmayı düşünüyor musunuz?

2- Ürünleri tarlada ve seralarda kalan çiftçilerimizin tarım kredi borçlarının ödenmesinde Bakanlık olarak bir desteğiniz olacak mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.