Halk hastane yenilensin istedi, devlet kayıtsız kalmadı

SAĞLIK 04.04.2024 - 22:42, Güncelleme: 04.04.2024 - 22:50 4053 kez okundu.
 

Halk hastane yenilensin istedi, devlet kayıtsız kalmadı

1968 yılından bu yana faaliyette bulunan Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin binası artık çok eskidi. Halk eskiyen hastane binasının yenilenmesini istedi. Devlet; halkın buna yönelik taleplerine kayıtsız kalmadı. Hastane binası yenilenerek yerine 500 yataklı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi yapılacağı öğrenildi

HABER: Şükrü AĞIRMAN İddialar asılsız Eski adıyla SSK Hastanesi olarak bilinen Muratpaşa ilçesindeki Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin taşınacağı, yerine bir iş merkezi veya AVM türü ticari bir yapı yapılacağı iddiaları tamamen boş çıktı. Sağlık Bakanlığı ve iktidar; halkın eskiyen ve köhneleşen hastane binasının yeniden inşa edilmesine yönelik taleplerine kayıtsız kalmadı. Görevliler bir kaç gün önce hastane binasında gerekli incelemelerini başlattı. Hastane binası yenilenecek Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri; "Halkımızın hastanenin binasının yenilenmesine yönelik ciddi bir talebi var. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. İlgili birimler çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığımızda ilgili genel müdürlerimiz ile konuyu istişare edeceğiz. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra eskiyen hastane binamızı daha yüksek bir yatak kapasitesiyle yeniden inşa edeceğiz. Yerine yeni bir 500 yataklı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi yapacağız. Böylece eskiyen hastane binamız tamamen yenilenmiş olacak. Hem eskiyen hem de deprem yönetmeliğine uygunluğu ile ilgili sorunlar yaşanan hastane binamız yeni yüzüyle hizmet verecek. Hizmetin aksamaması için de çalışmalarımız sürüyor" dedi. 1968'de inşa edildi SSK Antalya Bölge Hastanesi 20 Kasım 1968 tarihinde hizmete açıldı. 19 Şubat 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığına devredilen SSK Antalya Hastanesi, daha sonraları Antalya Atatürk Devlet Hastanesi adını aldı. Hastane 22 Eylül 2006 tarihinde ISO 9001:2000 belgesini aldı. 30/09/2009 tarihinde yenilenerek ISO 9001:2008 versiyonuyla belgelendirmiş olan hastane; son hali ile 365 hasta yatağı, 14 ameliyathane, 1 doğumhane, 5 adet ikinci seviye yoğun bakım, 19 adet üçüncü seviye yoğun bakım yatağı ile 6 yerleşkede Antalya ili Muratpaşa ilçesinde, ilçeler ve çevre illere hizmet veriyor.
1968 yılından bu yana faaliyette bulunan Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin binası artık çok eskidi. Halk eskiyen hastane binasının yenilenmesini istedi. Devlet; halkın buna yönelik taleplerine kayıtsız kalmadı. Hastane binası yenilenerek yerine 500 yataklı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi yapılacağı öğrenildi

HABER: Şükrü AĞIRMAN

İddialar asılsız
Eski adıyla SSK Hastanesi olarak bilinen Muratpaşa ilçesindeki Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin taşınacağı, yerine bir iş merkezi veya AVM türü ticari bir yapı yapılacağı iddiaları tamamen boş çıktı. Sağlık Bakanlığı ve iktidar; halkın eskiyen ve köhneleşen hastane binasının yeniden inşa edilmesine yönelik taleplerine kayıtsız kalmadı. Görevliler bir kaç gün önce hastane binasında gerekli incelemelerini başlattı.

Hastane binası yenilenecek
Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri; "Halkımızın hastanenin binasının yenilenmesine yönelik ciddi bir talebi var. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. İlgili birimler çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığımızda ilgili genel müdürlerimiz ile konuyu istişare edeceğiz. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra eskiyen hastane binamızı daha yüksek bir yatak kapasitesiyle yeniden inşa edeceğiz. Yerine yeni bir 500 yataklı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi yapacağız. Böylece eskiyen hastane binamız tamamen yenilenmiş olacak. Hem eskiyen hem de deprem yönetmeliğine uygunluğu ile ilgili sorunlar yaşanan hastane binamız yeni yüzüyle hizmet verecek. Hizmetin aksamaması için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.

1968'de inşa edildi

SSK Antalya Bölge Hastanesi 20 Kasım 1968 tarihinde hizmete açıldı. 19 Şubat 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığına devredilen SSK Antalya Hastanesi, daha sonraları Antalya Atatürk Devlet Hastanesi adını aldı. Hastane 22 Eylül 2006 tarihinde ISO 9001:2000 belgesini aldı. 30/09/2009 tarihinde yenilenerek ISO 9001:2008 versiyonuyla belgelendirmiş olan hastane; son hali ile 365 hasta yatağı, 14 ameliyathane, 1 doğumhane, 5 adet ikinci seviye yoğun bakım, 19 adet üçüncü seviye yoğun bakım yatağı ile 6 yerleşkede Antalya ili Muratpaşa ilçesinde, ilçeler ve çevre illere hizmet veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.