Suriyelilere destek var da, Türk Milleti’ne neden yok?

SİYASET 06.04.2020 - 20:35, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2754+ kez okundu.
 

Suriyelilere destek var da, Türk Milleti’ne neden yok?

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ülkemizi etkileyen ve olağanüstü tedbirler aldıran koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AKP iktidarının krizi yönetemediğine dikkat çeken Tayfur, Suriyelilere verilen desteğin Türk Milleti’ne verilmediğine vurgu yaptı.

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, koronavirüs ile mücadele devleti yöneten AKP iktidarının yetersiz kaldığını, Suriyeli sığınmacılara sağlanan maaş ve sosyal yardımların Türk halkına gösterilmediğini söyledi. Başkan Tayfur, yaptığı yazıla açıklamada şu görüşlere yer verdi: Ülkemizi de etkileyen korona virüs salgını ve iktidarın salgına yönelik politikalarını değerlendirmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilere 40 milyar dolardan fazla harcandığını söylemiş 'Gerekirse Suriyeli sığınmacılara bir 10 yıl daha bakarız' diye demeçler vermişti. Hal böyleyken ve hükümet de gereken ekonomik adımları atmayıp, ülkemizin kaynaklarını çarçur etmiş, Suriyeli sığınmacıları zevk-i sefa içinde yaşatmış, sıra kendi vatandaşına gelince IBAN numarası vermeyi tercih etmiştir. Devleti yönetenler, vatandaşının Suriyeliler kadar değerli olmadığını alenen göstermiştir. Bu da maalesef insanlarımızın devleti yöneten iktidara olan inanç ve güvenlerini sarsmıştır. Vatandaş devleti idare eden iradeyi zor gününde yanında görmek, verilen güveni hissetmek ve kriz anında yalnız olmadığını görmek ister. Devleti yönetenlerin en önemli görevlerinden biri budur. Devlet ciddiyeti ve terbiyesi bunu gerektirir. Şimdi soruyorum; Türk Milleti’ne IBAN numarası gönderip para yardımı istenen şu zor günlerde, Suriyelilere birey başına verilen maaş ve sosyal yardım uygulaması halen devam ediyor mu? Eğer bu uygulama devam ediyorsa milletimizden ne parası isteniyor? Toplanan paraları Vatanı için savaşmayıp, vatanını terk eden Suriyelilere harcanmayacağının garantisi var mı? Kurum amirleri toplanacak parayı zoraki hale sokup, asgari miktar belirliyor, ‘dekontları göndereceksiniz’ diye tehdit ediyor. Kamusal gücü ve amiriyetten gelen nüfus gücü kötüye kullanılıyor. Ben Türk Milleti adına susmuyorum ve hükümetten bir açıklama bekliyorum.
İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ülkemizi etkileyen ve olağanüstü tedbirler aldıran koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AKP iktidarının krizi yönetemediğine dikkat çeken Tayfur, Suriyelilere verilen desteğin Türk Milleti’ne verilmediğine vurgu yaptı.

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, koronavirüs ile mücadele devleti yöneten AKP iktidarının yetersiz kaldığını, Suriyeli sığınmacılara sağlanan maaş ve sosyal yardımların Türk halkına gösterilmediğini söyledi. Başkan Tayfur, yaptığı yazıla açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Ülkemizi de etkileyen korona virüs salgını ve iktidarın salgına yönelik politikalarını değerlendirmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilere 40 milyar dolardan fazla harcandığını söylemiş 'Gerekirse Suriyeli sığınmacılara bir 10 yıl daha bakarız' diye demeçler vermişti. Hal böyleyken ve hükümet de gereken ekonomik adımları atmayıp, ülkemizin kaynaklarını çarçur etmiş, Suriyeli sığınmacıları zevk-i sefa içinde yaşatmış, sıra kendi vatandaşına gelince IBAN numarası vermeyi tercih etmiştir. Devleti yönetenler, vatandaşının Suriyeliler kadar değerli olmadığını alenen göstermiştir. Bu da maalesef insanlarımızın devleti yöneten iktidara olan inanç ve güvenlerini sarsmıştır.

Vatandaş devleti idare eden iradeyi zor gününde yanında görmek, verilen güveni hissetmek ve kriz anında yalnız olmadığını görmek ister. Devleti yönetenlerin en önemli görevlerinden biri budur. Devlet ciddiyeti ve terbiyesi bunu gerektirir.

Şimdi soruyorum;

  • Türk Milleti’ne IBAN numarası gönderip para yardımı istenen şu zor günlerde, Suriyelilere birey başına verilen maaş ve sosyal yardım uygulaması halen devam ediyor mu?
  • Eğer bu uygulama devam ediyorsa milletimizden ne parası isteniyor?
  • Toplanan paraları Vatanı için savaşmayıp, vatanını terk eden Suriyelilere harcanmayacağının garantisi var mı?
  • Kurum amirleri toplanacak parayı zoraki hale sokup, asgari miktar belirliyor, ‘dekontları göndereceksiniz’ diye tehdit ediyor. Kamusal gücü ve amiriyetten gelen nüfus gücü kötüye kullanılıyor. Ben Türk Milleti adına susmuyorum ve hükümetten bir açıklama bekliyorum.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.