O gazetecilere belediye kıyağı mı !

GÜNDEM 02.12.2020 - 14:37, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1415+ kez okundu.
 

O gazetecilere belediye kıyağı mı !

Edinilen bilgiye göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı gazetecilere ihale kıyağı yapıldığı ortaya çıktı. Özellikle siyasi kulis haberleri ile Antalya’da gündem oluşruran o gazetecilerin de bazı belediyeler tarafından kıyak ihaleler ile adeta ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Antalya’da yayın yapan bir internet gazetesi ofisinde kurulan üç farklı şirket üzerinden bazı belediyelerin hizmet alımı yaptığı  ortaya çıktı. Geçtiğimiz dönem AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı yandaş gazetecilere verilen ihaleleri  sert bir dille eleştirmesi ile tanınan bu internet gazetesinin,  CHP’li bazı belediyeler tarafından resmen ödüllendirildiği “kıyak” alımları ortaya çıktı. 30 Mart seçimlerinde CHP destekli olduğu bilinen bu internet sitesinin aynı adreste farklı şirketler üzerinden doğrudan hizmet alımları olduğu belirlendi.   KAMU ZARARI VAR MI ? AKP döneminde Antalya büyükşehir belediyesi’nden ihale alan ve iş takibi yapan bazı basın mensuplarını sert bir dille eleştirmesi ile bilinen o internet gazetesinin, CHP’li Antalya büyükşehir belediyesi tarafından “Kıyak” tabir edilen alımlar yaptığı ortaya çıktı. Piyasa değeri 12 lira olan tek kullanımlık tulumların 33.5 liradan fatura edlmesi tepkilere neden oldu. Piyasa’da ve internet ortamında parekende 12 liradan satılan bu ürünlerin toptan olarak 33.5 liradan Antalya büyükşehir belediyesine fatura edildiği öğrenildi.   DOĞRUDAN TEMİN İLE Mİ İHALE İLE Mİ ? Antalya büyükşehir belediyesi tarafından alımı yapılan tek kullanımlık tulumların piyasa değerinin iki katı fiyatına alımının yapılması doğrudan temin ile mi ? yoksa ihale usulü ile mi ? verildiği yönünde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.     GAZETECİLİK ETİĞİNE UYGUN MU ? Siyasi iktidar tarafından beslenen yandaş medyayı her fırsatta eleştiren muhalif medyanın da fırsat doğduğu anda menfaat sağlama yarışında yerini alması, belediyelere ihale sırasına girmesi, kamu kurum ve kuruluşlarından menfaat sağlama girişiminde bulunması gazetecik etiğini tekrar sorgulamaya neden oluyor.   REKLAM PASTASI EL Mİ DEĞİŞTİR Dİ ? Her dönemde bazı gazetecilerin reklam pastasından pay almak için kavga çıkarmaları, tarafların birbirlerini suçlamaları, seçim dönemlerinde siyasi adayları desteklemeleri tamamen çıkar kavgası olduğu ortaya çıkarken, değişen siyasi değişiklik ile de reklam pastasının el değiştirdiği gözleniyor. Özetle herkes kendince haklı fakat, “ele verir talkını, kendi yutar salkımı” misali gazetecilik bahane tulumlar şahane…!
Edinilen bilgiye göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı gazetecilere ihale kıyağı yapıldığı ortaya çıktı. Özellikle siyasi kulis haberleri ile Antalya’da gündem oluşruran o gazetecilerin de bazı belediyeler tarafından kıyak ihaleler ile adeta ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Antalya’da yayın yapan bir internet gazetesi ofisinde kurulan üç farklı şirket üzerinden bazı belediyelerin hizmet alımı yaptığı  ortaya çıktı. Geçtiğimiz dönem AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı yandaş gazetecilere verilen ihaleleri  sert bir dille eleştirmesi ile tanınan bu internet gazetesinin,  CHP’li bazı belediyeler tarafından resmen ödüllendirildiği “kıyak” alımları ortaya çıktı. 30 Mart seçimlerinde CHP destekli olduğu bilinen bu internet sitesinin aynı adreste farklı şirketler üzerinden doğrudan hizmet alımları olduğu belirlendi.

 

KAMU ZARARI VAR MI ?

AKP döneminde Antalya büyükşehir belediyesi’nden ihale alan ve iş takibi yapan bazı basın mensuplarını sert bir dille eleştirmesi ile bilinen o internet gazetesinin, CHP’li Antalya büyükşehir belediyesi tarafından “Kıyak” tabir edilen alımlar yaptığı ortaya çıktı. Piyasa değeri 12 lira olan tek kullanımlık tulumların 33.5 liradan fatura edlmesi tepkilere neden oldu. Piyasa’da ve internet ortamında parekende 12 liradan satılan bu ürünlerin toptan olarak 33.5 liradan Antalya büyükşehir belediyesine fatura edildiği öğrenildi.

 

DOĞRUDAN TEMİN İLE Mİ İHALE İLE Mİ ?

Antalya büyükşehir belediyesi tarafından alımı yapılan tek kullanımlık tulumların piyasa değerinin iki katı fiyatına alımının yapılması doğrudan temin ile mi ? yoksa ihale usulü ile mi ? verildiği yönünde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.  

 

GAZETECİLİK ETİĞİNE UYGUN MU ?

Siyasi iktidar tarafından beslenen yandaş medyayı her fırsatta eleştiren muhalif medyanın da fırsat doğduğu anda menfaat sağlama yarışında yerini alması, belediyelere ihale sırasına girmesi, kamu kurum ve kuruluşlarından menfaat sağlama girişiminde bulunması gazetecik etiğini tekrar sorgulamaya neden oluyor.

 

REKLAM PASTASI EL Mİ DEĞİŞTİR Dİ ?

Her dönemde bazı gazetecilerin reklam pastasından pay almak için kavga çıkarmaları, tarafların birbirlerini suçlamaları, seçim dönemlerinde siyasi adayları desteklemeleri tamamen çıkar kavgası olduğu ortaya çıkarken, değişen siyasi değişiklik ile de reklam pastasının el değiştirdiği gözleniyor. Özetle herkes kendince haklı fakat, “ele verir talkını, kendi yutar salkımı” misali gazetecilik bahane tulumlar şahane…!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.