ÖMÜR HOCA'YA KURULAN KUMPASA "YÖK DUR" DEDİ...!

BİLİM 24.12.2021 - 22:54, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1844+ kez okundu.
 

ÖMÜR HOCA'YA KURULAN KUMPASA "YÖK DUR" DEDİ...!

Avukat Yaşar Topal, “Prof.Dr. Ömür Taşkın hakkında yöneltilen haksız iddialar asılsız çıktı”

Akdeniz Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Ömür Taşkın hakkında yöneltilen haksız ve ağır ithamlar ile yargı aracı kılınarak Akdeniz Üniversitesindeki görevinden edilmek istenmiştir. Ancak YÖK bu iddialara dur demiş demiştir. Avukat Yaşar Topal, müvekkili Akdeniz Üniversitesinde görevli bilim insanı Prof.Dr. Ömür Taşkın hakkında yapılmak istenen haksız girişimler ve iddialar karşısında dim dik durduklarını, iddiaların asılsızlığını ispatlayarak Kanunen haksız ve hukuka aykırı bir şekilde kişilik haklarına saldıran, aileyi üzenler hakkında yasal işlemleri başlattıklarını söyledi. Topal yayınladığı yazılı basın açıklamasında, “Müvekkilim Prf. Ömür Taşkın kendi alanında dünyada en çok yayını bulunan bir bilim insanıdır. Müvekkilim başarısı ile takdir ve teşvik edilerek Türk Bilimine  katkı sağlaması sağlanması gerekirken görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi içinde bulunan bir odağın saldırısına maruz kalmış,önce haksız ve ağır ithamlar ile yargı aracı kılınarak Akdeniz Üniversitesindeki görevinden edilmek istenmiştir. Bu amacına ulaşamayan iş bu odak bu sefer müvekkilimin bizzat Devletimiz tarafından görevli olarak gönderildiği Canada ülkesinde rahatsızlığı dolayısı ile aldığı raporların sahteliğini iddia ederek müvekkil hakkında haksız soruşturma başlatıp,özlük dosyası ve soruşturma içeriğini Anayasaya ve kanunlarla korunan kişilik haklarına saldırı oluşturacak şekilde basına servis etmişler ,yazılı basın ve internet medyasında vekil eden aleyhinde kamouyunu yanıltıcı yayınlar yapılmasına neden olmuşlardır.     İşin üzücü yanı vekil eden Prf. Ömür Taşkın Dünya çapında bir bilim insanı olarak Kanada ülkesinde halen gorev yapmaktayken, müvekkilim hakkında karalama kampanyası başlatanlar ise ellerindeki lisans diploamaları ile Kanada ülkesinde sağlık personeli olarak dahi görev alabilmek için 9 ay kurs alması gerekmektedir.Kendilerinden başkasının bilim insanı olamayacağını sanan bu zihniyet Ülkemizin bilimsel gelişmesinin önündeki en büyük engeldir.Ancak müvekkilim Prf. Ömür Taşkın Kanada Ülkesinde başarılı bir şekilde öğretim üyeliğine devam etmekte ve çalışmaları dünya literatüründe yayımlanmaktadır.      Müvekkilimiz hakkındaki haksız saldırı YÖK’ten dönmüş ve haksız ve hukuka aykırı bir şekilde müvekkilimin kişilik haklarına saldırıp,kız babası olan müvekkilimin ailesini de üzenler hakkında yasal işlemleri başlatmış bulunmaktayız.”diyerek açıklamada bulundu.  Haber: serikpostasi
Avukat Yaşar Topal, “Prof.Dr. Ömür Taşkın hakkında yöneltilen haksız iddialar asılsız çıktı”

Akdeniz Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Ömür Taşkın hakkında yöneltilen haksız ve ağır ithamlar ile yargı aracı kılınarak Akdeniz Üniversitesindeki görevinden edilmek istenmiştir. Ancak YÖK bu iddialara dur demiş demiştir.

Avukat Yaşar Topal, müvekkili Akdeniz Üniversitesinde görevli bilim insanı Prof.Dr. Ömür Taşkın hakkında yapılmak istenen haksız girişimler ve iddialar karşısında dim dik durduklarını, iddiaların asılsızlığını ispatlayarak Kanunen haksız ve hukuka aykırı bir şekilde kişilik haklarına saldıran, aileyi üzenler hakkında yasal işlemleri başlattıklarını söyledi.

Topal yayınladığı yazılı basın açıklamasında, “Müvekkilim Prf. Ömür Taşkın kendi alanında dünyada en çok yayını bulunan bir bilim insanıdır. Müvekkilim başarısı ile takdir ve teşvik edilerek Türk Bilimine  katkı sağlaması sağlanması gerekirken görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi içinde bulunan bir odağın saldırısına maruz kalmış,önce haksız ve ağır ithamlar ile yargı aracı kılınarak Akdeniz Üniversitesindeki görevinden edilmek istenmiştir.

Bu amacına ulaşamayan iş bu odak bu sefer müvekkilimin bizzat Devletimiz tarafından görevli olarak gönderildiği Canada ülkesinde rahatsızlığı dolayısı ile aldığı raporların sahteliğini iddia ederek müvekkil hakkında haksız soruşturma başlatıp,özlük dosyası ve soruşturma içeriğini Anayasaya ve kanunlarla korunan kişilik haklarına saldırı oluşturacak şekilde basına servis etmişler ,yazılı basın ve internet medyasında vekil eden aleyhinde kamouyunu yanıltıcı yayınlar yapılmasına neden olmuşlardır.    

İşin üzücü yanı vekil eden Prf. Ömür Taşkın Dünya çapında bir bilim insanı olarak Kanada ülkesinde halen gorev yapmaktayken, müvekkilim hakkında karalama kampanyası başlatanlar ise ellerindeki lisans diploamaları ile Kanada ülkesinde sağlık personeli olarak dahi görev alabilmek için 9 ay kurs alması gerekmektedir.Kendilerinden başkasının bilim insanı olamayacağını sanan bu zihniyet Ülkemizin bilimsel gelişmesinin önündeki en büyük engeldir.Ancak müvekkilim Prf. Ömür Taşkın Kanada Ülkesinde başarılı bir şekilde öğretim üyeliğine devam etmekte ve çalışmaları dünya literatüründe yayımlanmaktadır.     

Müvekkilimiz hakkındaki haksız saldırı YÖK’ten dönmüş ve haksız ve hukuka aykırı bir şekilde müvekkilimin kişilik haklarına saldırıp,kız babası olan müvekkilimin ailesini de üzenler hakkında yasal işlemleri başlatmış bulunmaktayız.”diyerek açıklamada bulundu. 

Haber: serikpostasi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.