BELDİBİ SAHİL PARKI HALKINDIR

TURİZM 04.06.2024 - 15:59, Güncelleme: 04.06.2024 - 15:59 3001+ kez okundu.
 

BELDİBİ SAHİL PARKI HALKINDIR

Antalya Kemer’e Bağlı Beldibi Atatürk Parkının Karavan parkı olarak yapılmasına çevreciler tepki gösteriyor. Hediye Gündüz yaptığı yazılı açıklamada Akdeniz’in kıyısında halkın kullandığı tek ve son ormanlık park alanı olan ve halkın kullanımına tahsis edilen sahilin peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Beldibi halk plajının karavancılara açılmasına tepki gösteren çevreciler yapılan bu yanlıştan dönülmesini talep ediyorlar. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Çevreci Hediye Gündüz "Halkın kullanabildiği tek sahil parkı olan beldibine dokunmayın" dedi İşte o Açıklama : “BELDİBİ’NİN DOĞASININ KORUMAK, HALKIN MUTLULUK VE HUZURUNU KORUMAKTIR!”   Antalya Kemer’e Bağlı Beldibi Atatürk Parkı, Akdeniz’in kıyısında halkın kullandığı tek ve son ormanlık bir park alanıdır. Bu alan 1941 yılında tapu kadastro çalışmalarıyla köylüye ayrılmış,  Orman Bakanlığı 1965 yılında “bu alan ormandır” diyerek dava açmış, 1995 yılında ise alan Turizm Bakanlığına devredilmiştir.  Beldibi Parkı, deniz kıyısında olması nedeniyle halkın hem denize girdiği, hem de park olarak kullandığı bir alandır. Beldibi’nde denizin kıyısı turizm tesisleriyle dolu olduğu için halkın denizi gördüğü, denize ulaştığı tek ve son park alanıdır. Park, 413 metre boyunda ve 50 metre eninde toplamda yaklaşık 20 dönümlük bir alandır. Park olarak korunmasını istediğimiz bu alanda, Turizm Bakanlığı bir süre önce bir restaurant yapmıştır. Parkın geri kalan bölümünde ise şu anda bazı çalışmalar yaparak, karavan kampı haline getirmek istemektedir. Alanda kimi yerler kazılmış, kimi yerlere elektrik kabloları döşenmeye başlanmıştır. Buna gerekçe olarak da “restaurant yeterle gelir elde edememektedir, bu nedenle de geliri arttırmak için karavan kamp yeri yaparak para kazanılacaktır” denilmektedir. Ayrıca alandaki yeşil alanların sulanması durdurulmuş yemyeşil olan park alanı şu anda bozkır görünümüne gelmeye başlamıştır. Alanın çevresi de daha önceden tel örgülerle çevrelenmiş ve halkın alana girişi zorlaştırılmıştır.  Beldibi’ndeki bu alan İMARSIZ bir alan olduğu için Turizm Bakanlığının yaptığı bu çalışmalar İMARSIZDIR ve dolayısı ile hukuksuzdur. Bu nedenle işlemin durması gereklidir. Ayrıca park alanının tam karşısında turizme dayalı iş yapan dükkanlar vardır. Bu bölgede karavan kampı yapılırsa, onlarca karavanla OLUMSUZ BİR GÖRÜNTÜ olacaktır.  Bizler, Beldibi Atatürk Parkının park olarak korunmasını ve karavan kampı olmamasını talep ediyoruz! Karavan parkı için başka bir alan bulunarak alanın park olarak korunmasını talep ediyoruz!
Antalya Kemer’e Bağlı Beldibi Atatürk Parkının Karavan parkı olarak yapılmasına çevreciler tepki gösteriyor. Hediye Gündüz yaptığı yazılı açıklamada Akdeniz’in kıyısında halkın kullandığı tek ve son ormanlık park alanı olan ve halkın kullanımına tahsis edilen sahilin peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Beldibi halk plajının karavancılara açılmasına tepki gösteren çevreciler yapılan bu yanlıştan dönülmesini talep ediyorlar. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Çevreci Hediye Gündüz "Halkın kullanabildiği tek sahil parkı olan beldibine dokunmayın" dedi

İşte o Açıklama :

“BELDİBİ’NİN DOĞASININ KORUMAK, HALKIN MUTLULUK VE HUZURUNU KORUMAKTIR!”
 

Antalya Kemer’e Bağlı Beldibi Atatürk Parkı, Akdeniz’in kıyısında halkın kullandığı tek ve son ormanlık bir park alanıdır. Bu alan 1941 yılında tapu kadastro çalışmalarıyla köylüye ayrılmış,  Orman Bakanlığı 1965 yılında “bu alan ormandır” diyerek dava açmış, 1995 yılında ise alan Turizm Bakanlığına devredilmiştir. 

Beldibi Parkı, deniz kıyısında olması nedeniyle halkın hem denize girdiği, hem de park olarak kullandığı bir alandır.
Beldibi’nde denizin kıyısı turizm tesisleriyle dolu olduğu için halkın denizi gördüğü, denize ulaştığı tek ve son park alanıdır.
Park, 413 metre boyunda ve 50 metre eninde toplamda yaklaşık 20 dönümlük bir alandır.
Park olarak korunmasını istediğimiz bu alanda, Turizm Bakanlığı bir süre önce bir restaurant yapmıştır. Parkın geri kalan bölümünde ise şu anda bazı çalışmalar yaparak, karavan kampı haline getirmek istemektedir. Alanda kimi yerler kazılmış, kimi yerlere elektrik kabloları döşenmeye başlanmıştır. Buna gerekçe olarak da “restaurant yeterle gelir elde edememektedir, bu nedenle de geliri arttırmak için karavan kamp yeri yaparak para kazanılacaktır” denilmektedir. Ayrıca alandaki yeşil alanların sulanması durdurulmuş yemyeşil olan park alanı şu anda bozkır görünümüne gelmeye başlamıştır. Alanın çevresi de daha önceden tel örgülerle çevrelenmiş ve halkın alana girişi zorlaştırılmıştır. 
Beldibi’ndeki bu alan İMARSIZ bir alan olduğu için Turizm Bakanlığının yaptığı bu çalışmalar İMARSIZDIR ve dolayısı ile hukuksuzdur. Bu nedenle işlemin durması gereklidir.
Ayrıca park alanının tam karşısında turizme dayalı iş yapan dükkanlar vardır. Bu bölgede karavan kampı yapılırsa, onlarca karavanla OLUMSUZ BİR GÖRÜNTÜ olacaktır. 
Bizler, Beldibi Atatürk Parkının park olarak korunmasını ve karavan kampı olmamasını talep ediyoruz! Karavan parkı için başka bir alan bulunarak alanın park olarak korunmasını talep ediyoruz!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.